Last van wallen? Hier komt het door en dit is wat je ertegen kunt doen

Zo kun je wallen verminderen en heb je die frisse blik.

Hoe graag je het ook wil, aan wallen ontkom je vaak niet. Op enig moment in ons leven verschijnen deze donkere kringen onder onze ogen. De reden hiervoor, die is vaak wisselend - denk aan slaaptekort, dieetkeuzes én genetische factoren. Bovendien zijn er ook tal van verschillende soorten wallen: rode wallen onder de ogen, donkere kringen en opgezette wallen.

Oorzaak wallen

We benoemden het al even kort: er zijn véél factoren die invloed hebben op wallen. Een veel voorkomend fenomeen is natuurlijk slaaptekort. Na een avondje doorzakken of een korte nacht om andere redenen is je gezicht vaak voorzien van kleine ogen en donkere kringen.

Minder algemeen bekend is echt dat alcohol en zout in je dieet wallen ook kunnen verergeren. Ze hebben een directe invloed op je lever en nieren, die je terugziet in je gezicht. Ook je hormoonhuishouding kan een duit in het zakje doen; indien je hier last van hebt, kan het verstandig zijn om een (alternatieve) arts te raadplegen. Daarnaast kan een vitamine tekort ook invloed hebben op je huid en dus het gebied onder je ogen; hiervoor geldt hetzelfde advies.

Middel tegen wallen

Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen tegen die onvriendelijke under eye bags. Benieuwd naar wat dat allemaal kan zijn? Vogue geeft je vier tips bij het verminderen van wallen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Gebruik een koud kompres

Door de wallen onder onze ogen ziet het gezicht er - vooral in de ochtend - vaak 'puffy' uit. En de beste manier om van deze opgezwollen wallen af te komen, is het gebruiken van een koud kompres. De koude temperatuur helpt bij het vernauwen van de bloedvaten en zo trekken de wallen langzamerhand weg. Geen koud kompres in huis? Dan zijn ijsblokjes of een koude handdoek een prima vervanger.

Minder alcohol, minder zout

Klinkt misschien redelijk moeilijk, maar het is zeker het proberen waard. Bij gebruik van alcohol en voedsel waar veel zout in zit, houd je vaak veel vocht vast. Dit zorgt op zijn beurt weer voor een opgeblazen gevoel dat je de volgende ochtend terug ziet in het gezicht. Wil je af van die donkere wallen onder je ogen? Dan is het overmatig nuttigen van alcohol en zout voedsel dus geen goed idee. Ooit geweten dat je nieren een invloed hebben op je wallen? Beide voedingsmiddelen zijn belastend voor je nieren en kunnen daardoor wallen verergeren. Zoek eens uit welke voedingsmiddelen bijdragen aan gezonde nieren en wie weet doet het wonderen voor je huid.

Relax

Bij veel stress is de kans op wallen erg groot. Wanneer we stressen maakt ons lichaam het stresshormoon cortisol aan. Een hormoon dat je stressvolle lichaam weer in balans probeert te brengen, maar tegelijkertijd de bloedvaten wijder maakt. En dat zorgt op zijn beurt weer voor wallen. Het enige wat je hieraan kan doen is ontspannen. Ga dus opzoek naar een methode om mentaal en fysiek tot rust te komen, zoals mediteren, wandelen, of sporten.

Slaap op je rug

Mocht je alleen in de ochtend last hebben van wallen, dan is het wellicht een goed idee om eens op je rug te slapen. Bij het slapen op je rug krijg het vocht in je lichaam geen kans om op te hopen rondom de ogen, hierdoor is de kans op wallen in de ochtend kleiner. Met slapen op je rug, voor minimaal zeven of acht uur per nacht - want ja, ook genoeg slaap is een belangrijke én bekende tip tegen wallen - kom je dus ook al een heel eind.

Shop Vogue's favoriete producten tegen wallen

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Huid