Alles wat je wil weten over de ontharingstechniek IPL

Ontdek hier hoe je wekenlang haarvrij kunt blijven met deze simpele IPL-behandeling.

De zomer kan wat ons betreft niet snel genoeg komen. Na het afgelopen jaar zijn we zeker toe aan wat extra vitamine D en we kunnen niet wachten om uren in het zonnetje te liggen. Of we de zomer in onze achtertuin gaan vieren of tijdens een heerlijke zonvakantie is nog even onduidelijk, maar één ding staat vast. Voor velen staat het ontharingsseizoen binnenkort weer voor de deur - en dat is een mooie kans om kennis te maken met de IPL ontharingstechniek.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

IPL-behandeling

Nu hebben we allemaal jaren ervaring met botte scheermesjes die onze benen openhalen en pijnlijke harsbehandelingen waar we nog steeds nachtmerries over hebben. Natuurlijk kun je er altijd voor kiezen om je lichaamsbeharing gewoon te ownen à la Sophia Loren. Toch een fan van een gladdere look? Dan kun je gelukkig ook die onprettige ontharingservaringen achter je laten met de innovatieve Intense Pulsed Light behandeling. De IPL-techniek maakt gebruik van een felle lichtflits die wordt opgenomen door het pigment in je haren. Hierdoor warmen ze op, wat uiteindelijk leidt tot schade van het haarzakje. Het resultaat van IPL ontharen? Langdurig gladde benen die wekenlang haarvrij blijven.

Nu is IPL natuurlijk geen wondermiddel. Zo voorkomt het niet de aanmaak van nieuwe haarzakjes en werkt het optimaal bij een huidskleur met donkere haartjes. IPL is verder niet geschikt voor hele donkere huidtypes in tegenstelling tot andere behandelingen zoals laserontharing. Dat gezegd hebbende is IPL een relatief voordelige, pijnloze en effectieve manier om langdurig lichaamsbeharing te verwijderen.

Bijwerkingen van IPL

Er zitten geen grote risico’s verbonden aan IPL. Zorg er wel voor dat jij of de specialist de juiste apparaten gebruikt en de instructies goed volgt. Houd er ook rekening mee dat de huid de eerste paar dagen rood en gevoelig kan zijn. Verder is het belangrijk dat je je huid genoeg tijd geeft om te helen tussen IPL-behandelingen. De precieze tijd die hiervoor nodig is verschilt, maar houd in ieder geval twee tot vier weken aan. Probeer de IPL laser ook eerst uit op een klein deel van je arm om je gevoeligheid te testen.

Beste IPL-apparaten

Er is lange lijst aan schoonheidssalons verspreid door heel Nederland die de IPL-behandelingen kunnen doen. Lees wel altijd de reviews en zorg ervoor dat de specialisten beschikken over de juiste certificaten. Verder zijn er tegenwoordig ook verschillende apparaten waarmee je thuis kan genieten van een IPL-behandeling. Zeker in deze tijden is dat goed nieuws. Vogue heeft alvast de Philips Lumea voor je uitgetest. Maar ook het IPL-ontharingsapparaat van Braun is een geliefde tool om je IPL-ontharing thuis mee uit te voeren. Tot slot zijn de reviews over de GoSmooth IPL Pro Kit eveneens lyrisch. De moeite waard om thuis te testen - want wat uiteindelijk het beste IPL-apparaat is, dat bepaal jij zelf.

Shop de beste IPL ontharingsapparaten

IPL behandeling tips

Gebruik geen IPL ontharingsapparaat als je recent een zelfbruiner hebt gebruikt of in de zon hebt gelegen. Ook is het bij bepaalde medicatie niet verstandig om een IPL-behandeling te ondergaan, dus raadpleeg altijd eerst je arts. Goede bescherming tegen de zon is zowel voor als na de behandeling heel belangrijk. Wees dus niet bang om jezelf geregeld in te smeren met een dikke laag zonnebrandcrème met een hoge SPF. Jazeker, ook tijdens een thuiswerkdag naast het raam.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Huid