Huid verbrand in de zon? Dit kan je eraan doen

Ontdek hier hoe je snel en gemakkelijk de jeuk, roodheid en irritatie van een verbrande huid door de zon vermindert.

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: zonnebrand is essentieel in je beautyroutine. Ons lieve zonnetje is namelijk de grootste vijand als je geen verbrande huid wil hebben aan het eind van de dag. Alhoewel een hoge SPF je het hele jaar door beschermt tegen zonneschade, is het extra belangrijk tijdens de zomermaanden. Dus is je huid verbrand? Lees dan vooral onderstaande tips.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Verbrande huid snel laten genezen

Hoe laat je een verbrande huid door de zon nou het snelst weer genezen? Kortom: wat helpt tegen een verbrande huid? Het kwaad is dan misschien al geschied, maar gelukkig heeft Vogue wél zeven tips om je verbrande huid te genezen.

1. Verkoel de verbrande huid

Wat helpt tegen een verbrande huid? Verkoeling! Als je je verbrandt, ontstaat er eigenlijk een soort ontsteking in de huid. Een van de makkelijkste manieren om dit aan te pakken is door simpelweg de koele zee in te duiken of onder een koude douche te stappen. Pas op met zwembaden, want het chloor in het water kan de huid nog meer irriteren.

2. Aloë vera

Plant moms en dads opgelet! Je aloë vera plantje is een reddende engel, wanneer je verbrand bent. De gel in de bladen wordt al eeuwen gebruikt voor medicinale doeleinden en verlicht de irritatie van een verbrande huid. Voor een extra verkoelende werking kun je de gel zelfs invriezen in ijsblokjes om die vervolgens op de huid te leggen.

3. Hydrateer je huid

De pijn is één ding, maar de lelijke droge huidschilfers zijn minstens net zo erg. Gelukkig kun je dat laatste beperken met een goede moisturizer. Hierbij is het wel belangrijk dat de crème vrij is van irriterende stoffen zoals alcohol en parfums. Geen zorgen, je hoeft niet urenlang door webshops te scrollen voor de beste milde formules. Vogue heeft namelijk al de fijnste clean dagcrèmes en beste aftersuns voor je op een rij gezet.

4. Drink voldoende water

Verkort de hersteltijd van een verbrande huid door genoeg water te drinken. Het klinkt misschien raar, maar je huid is na al die uren zon uitgedroogd. Naast dat je je huid van buiten kunt hydrateren met een moisturizer is het ook belangrijk dat je lichaam genoeg vocht van binnen aanlevert. Schenk dus vooral een groot glas koud water voor jezelf in na een lange dag in de zon.

5. Drenk een washand in kamillethee

Kamillethee is niet alleen maar rustgevend voor de geest, het werkt ook nog eens kalmerend op een verbrande huid. Kamille stimuleert de aanmaak van stoffen die ontstekingen tegengaan, waardoor je huid sneller herstelt na verbranding. Drenk dus een washandje in kamillethee en leg het op je verbrande huid om de roodheid en jeuk te verminderen.

6. Bescherming tegen de zon

Het is belangrijk dat je je huid tijdens het herstel beschermt tegen verdere schade. Draag dus kleding gemaakt uit dichte stoffen die geen zonlicht doorlaten. Zorg er ook voor dat de kleding niet te strak zit, zodat je huid kan ademen.

7. Laat de verbrande huid met rust

Wat je ook doet, ga niet aan de verbrande huid pulken. Het is misschien verleidelijk, maar uiteindelijk irriteer je de huid meer en vererger je de schade. Laat het gebied dus met rust en heb vooral geduld.

Shop Vogue's Beauty Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Huid