Zelf ontharen? Ontdek hier welke ontharingstechniek het beste bij je past

Vogue zet de belangrijkste voor- en nadelen van scheren, harsen, epileren, crèmes en lasers op een rij. Zo wordt zelf ontharen appeltje eitje.

Zelf ontharen - you either love or hate it. Dikke kans dat je in 2020 wat vaker de scheermesjes liet liggen en is je ontharingscrème langzaam weggezakt in je make-uptas. No worries, uit onderzoek blijkt dat je niet de enige bent. Waarom zou je ook al die moeite doen om je benen glad te krijgen, als je ze vervolgens toch wekenlang verstopt in je joggingbroek? Daarnaast wordt zelf ontharen vaak als lastig gezien, terwijl dat helemaal niet hoeft. Hoogtijd dus om onze ontharingsmethode te herevalueren. Vogue zet alvast de belangrijkste voor- en nadelen van de meest bekende ontharingsmethodes op een rij.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Zelf ontharen

Voelen gladde benen fijner of ben jij zelf gewoon een fan van de haarvrije look? Dan kun je deze alinea skippen. Ben je juist een persoon die scheert of harst, omdat je je anders onzeker voelt over je lichaamsbeharing? Probeer dan in 2021 misschien je natuurlijke donslaag te omarmen. Steeds meer vrouwen kiezen voor een au naturel beauty look en ownen dat extra beetje fluff op hun armen, benen of gezicht.

Uiteindelijke is de haarvrije look pas een norm geworden in de vorige eeuw door marketingcampagnes en de opkomst van pornografie. Het is dus helemaal geen slecht idee om ons een beetje te verzetten tegen die schoonheidsstandaard. We kunnen namelijk prima voor onszelf beslissen wat wij wel of niet mooi vinden. Volg deze lente dus in de voetstappen van Sophia Loren en Julia Roberts en sla de ontharingsstap in je beautyroutine een keer over. Indien je dat niet aanspreekt, doe dan je voordeel met onderstaand advies over zelf ontharen.

Scheren

Waarschijnlijk ben ook jij ooit in je tienerjaren begonnen met één van die goedkope plastic scheermesjes. Of je nu bent geüpgraded naar een duurdere versie, of nog altijd een trouwe klant bent van de voordelige variant, scheren blijft een populaire ontharingsmethode. Verrassend is het niet, want met een goedgeslepen scheermesje heb je in een handomdraai gladde benen. Natuurlijk zijn sommige gebieden (lees: bikinilijn) iets omslachtiger, maar al met al is het een gemakkelijke manier om snel haarvrij te worden. De enige nadelen zijn dat je jezelf soms snijdt aan de mesjes en dat de haartjes vrij snel terugkomen.

Harsen

Wil je niet steeds om de paar dagen scheren en haat je die pijnlijke stoppels en rode bultjes? Boek dan zodra de salons weer opengaan een harsbehandeling. Met harsen verwijder je niet alleen het zichtbare gedeelte van de haartjes, je trekt ze volledig uit je huid inclusief de wortel. Het grootste voordeel van deze techniek is dat je tot wel zes weken haarvrij kunt blijven. Ook groeien je haartjes dunner terug, waardoor ze weer makkelijk geschoren kunnen worden. Nadelen zijn de pijn aan de huid en de portemonnee. Een professionele behandeling kan namelijk nog aardig wat kosten.

Ontharingscrèmes

Wil je niet scheren, maar zit je ook niet te wachten op een harsbeurt, dan kun je misschien een ontharingscrème uitproberen. De formule van deze crèmes bevat chemische stoffen die de haartjes ontbinden. Zo geniet je binnen enkele minuten van gladde benen, oksels, armen en zelfs een haarloze bikinilijn. Deze techniek heeft wel een paar belangrijke nadelen. Zo kan de crème je huid irriteren en loop je het risico op een allergische reactie. Breng daarom altijd eerst een kleine hoeveelheid van de formule aan op je arm of been om de gevoeligheid van je huid te peilen.

Epileren

Epileren gaat misschien niet zonder wat pijn, maar effectief is het zeker. Met epileren gebruik je een elektrisch apparaat om de haartjes met wortel en al uit de huid te trekken. Hierdoor heb je geen last van de rode bultjes die volgen op het scheren en geniet je wekenlang van gladde benen. Ook wordt de pijn met elke behandeling minder. Het is dus even doorbijten, maar dan heb je uiteindelijk ook wat. Hierbij alvast een gouden tip: begin eerst met de gevoeligere zones zoals je oksels, je kuiten of je bikinilijn. Zo heb je die zones in ieder geval meteen gehad. Bekijk onze selectie aan beste epilators om in een goed exemplaar te investeren.

IPL en laserontharing

Ben je helemaal moe van het scheren en ben je de harsbehandelingen beu? Dan wordt het misschien tijd om voorgoed gedag te zeggen tegen je lichaamsbeharing. Verwijder definities haartjes met IPL- en laserbehandelingen en geniet langdurig van je gladde huid. Op voorwaarde dat het juist wordt gedaan, zijn deze technieken veilig en effectief en tegenwoordig kun je IPL zelfs in het comfort van je eigen badkamer doen. Het enige nadeel aan deze methode is het prijskaartje, die kan namelijk best hoog uitvallen.

Shop Vogue's Beauty Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Huid