Alles over striae - dit is het en zo kan je het behandelen

De een heeft striae op de billen en benen, de ander op de borsten en buik. Lees hier wat je kunt doen tegen striae en hoe je het kunt verminderen of behandelen.

Ook al zijn striae een van de natuurlijkste huidverschijnselen en heeft acht op de tien vrouwen te kampen met striae, vinden veel mensen het een vervelend verschijnsel. Je kunt je soms erg irriteren aan die witte striemen, maar als het je wat beter laat voelen: je bent niet alleen. Maar liefst 90% van de zwangere vrouwen heeft striae, 70% van adolescente vrouwen en – geloof het of niet – 40% van de mannen heeft ook striae. Maar hoe kan je striae verwijderen? Wij doken in de materie.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Hoe ontstaat striae?

Soms lijkt het allemaal oneerlijk; menstruatie, anticonceptie, hormonen, opvliegers, emoties, striae - laat staan een bevalling. En waarom hebben vrouwen dan ook juist meer last van huidproblemen zoals striae? Dit komt doordat er meer veranderingen plaatsvinden in het vrouwelijk lichaam. Denk bijvoorbeeld aan de zwangerschap. Het is een wonder dat er in veel lichamen een kindje kan groeien, maar die enorme ballon moet ook ooit weer een keertje terugzakken. En daar kan je striae van krijgen.

Wat is striae?

Striae wordt altijd veroorzaakt door veranderingen in het lichaam - en met name veranderingen in oprekking van de huid. Niet alleen door zwangerschap, maar ook door gewichtstoename of -verlies of door een groeispurt kan je huid beginnende striae ontwikkelen. Veelvoorkomende plekken zijn striae op je borsten, striae op je buik en striae op je billen en benen. Wanneer de huid sneller oprekt dan normaal, vormen er scheurtjes in het onderhuidse bindweefsel die zichtbaar worden als parallelle paarse of witte streepjes in de huid (striae). Striae voorkomen is vaak onmogelijk, het is een natuurlijk proces van de huid. Wel kun je de kans op striae verkleinen. Als je je huid zo soepel mogelijk houdt en hydrateert, zal de huid flexibeler blijven en dus makkelijker kunnen meebewegen met veranderingen in de huid.

Striae behandeling

Wat te doen tegen striae? Geruststellend nieuws: het mooiste aan de huid, is dat ze zichzelf geneest. Zo ook met striae: er is een grote kans dat de striae grotendeels vanzelf verdwijnt - zeker wanneer je op dit vlak de genetische loterij hebt gewonnen. De striae zal dan sneller vanzelf verdwijnen. Toch zijn er een paar handigheidjes waarmee je de natuur een handje wil helpen. Zo adviseren meerdere huidartsen om de huid twee keer per dag te masseren in zachte ronddraaiende bewegingen.

Smeren tegen striae

Er zijn veel producten op de markt die beweren dat ze jouw striae als sneeuw voor de zon doen laten verdwijnen. Was het maar waar, maar helaas is er nog geen wondermiddel gevonden. Wel zijn er producten met bepaalde vitaminen en mineralen die ervoor zorgen dat je huid gehydrateerder en strakker oogt, waardoor de striae minder zichtbaar wordt. Ook producten met een bepaalde hoeveelheid vitamine E of A kunnen een positief effect hebben op striae. Tip: probeer eens Bio-Oil. Dit is een huidverstevigende gel, die onder andere ook goed is tegen littekens, huidveroudering en pigmentvlekken. De samenstelling van de olie heeft een heilzame werking en is dus goed voor de huid en haar natuurlijke kwalen. Hierdoor draagt het bij aan het verwijderen en verminderen van striae.

Shop Vogue's Beauty Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Huid