Cellulite – dit is het en zo kun je het behandelen

Ontdek hier wat cellulite is en hoe je het kunt behandelen of verminderen.

Cellulite is een natuurlijk verschijnsel waar zo'n negentig procent van vrouwen mee te maken krijgt. Ook wel sinaasappelhuid genoemd, wordt er al jaren misleidend advies verkocht over hoe je cellulite zou behandelen of verminderen. Vogue zocht precies voor je uit wat cellulite is en wat je er nu écht tegen kunt doen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Wat is cellulite?

Cellulite komt voor op de benen en billen bij een geschatte negentig procent van de vrouwen. Ja, dat lees je goed: negen op de tien vrouwen krijgt te maken met cellulite. De bobbelige huid van de bovenbenen wordt waarschijnlijk veroorzaakt door een combinatie van factoren waaronder levensstijl, dieet, gebrek aan lichaamsbeweging, hormonale veranderingen en ouder worden. Ook zou het hormoon oestrogeen invloed hebben op het ontstaan van cellulite.

Lees hier meer over striae en hoe je het kunt behandelen >>>

Hoe kun je cellulite behandelen?

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is cellulite geen huidziekte (en niet te verwarren met de medische term cellulitis). Cellulite behoort zelfs tot de secundaire geslachtskenmerken van vrouwen, mnet als borsten. De schoonheidsindustrie bestempelt cellulite echter al decennia als een aandoening of 'probleem', simpelweg omdat het niet past in het schoonheidsideaal van een slank lichaam en strakke huid. Een effectief bewezen behandeling om cellulite te verwijderen bestaat niet.

verschillende vrouwen
ASOS

Helpt sporten tegen cellulite?

Cellulite is een natuurlijk verschijnsel dat bij vrouwen van ieder fitness level en lichaamsvorm voorkomt. Een van de grootste misverstanden rondom cellulite is dat cardio het zou tegenaan. In werkelijkheid is een combinatie van verschillende workouts nodig om je cellulite te verminderen, met name oefeningen waarbij je spier opbouwt zoals lunges en squats. Deze zorgen namelijk voor een betere hormoonbalans en bloedsomloop van de bovenbenen.

Zijn er producten waarmee je cellulite kunt verminderen?

Er zijn talloze crèmes te koop die beloven cellulite te zullen verminderen of zelfs compleet verwijderen. Deze producten zeggen echter vaak de gifstoffen te verwijderen die je cellulite veroorzaken, terwijl dat niet eens de reden is van je sinaasappelhuid. Een massage kan je cellulite wel verminderen door het bevorderen van de bloedsomloop, maar ook dit is geen wondermiddel waarbij het als sneeuw voor de zon zal verdwijnen. Of een cellulite apparaat daarom een goede investering is, valt te betwijfelen. Hetzelfde geldt voor 'grootmoeders tips tegen cellulite' als je bovenbenen insmeren met koffie, waardoor de bloedsomloop door cafeïne zou worden bevorderd.

Kortom, cellulite is een veelvoorkomend natuurlijk verschijnsel dat simpelweg hoort bij vrouw zijn. In plaats van zoeken naar een remedie, zouden we cellulite dus juist moeten gaan omarmen: het hoort simpelweg bij wie je bent en er is niets mis mee.

Shop Vogue's Beauty Favourites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Huid