Met deze tips en tricks word jij een pro in harsen

Zelf harsen kan een tikkeltje intimiderend voelen, maar na deze tips van Vogue wordt doe-het-zelven wel héél makkelijk.

Harsen: de één zweert er bij, terwijl de ander er liever vriendelijk voor bedankt. Het is dan ook compleet aan jou of je überhaupt je lichaamshaar wil verwijderen, maar áls je ermee aan de slag wil, is de ontharingsmethode minder beangstigend dan je denkt. Vogue vertelt je alles wat je moet weten, zodat zelf harsen een eitje wordt, en je in no time aan de slag kunt met je benen, oksels of bikinilijn harsen.

> Bekijk ook de tips om je bikinilijn te scheren zonder bultjes of rode vlekjes.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Wat is harsen?

Bij harsen worden overtollige lichaams- en gezichtsharen door middel van een kleverige substantie – die koud of warm kan zijn – verwijderd. Dit kan met bijenhars, maar bijvoorbeeld ook met een product op basis van suiker. Harsen geeft een tijdelijk resultaat: na de behandeling duurt het gemiddeld drie tot acht weken voordat je haartjes weer zijn aangegroeid. Je bent wel verlost van de harde stoppels, die gewoonlijk na 'normaal' scheren wél opdoemen. Bij de methode worden de haartjes namelijk met wortel en al verwijderd, waardoor ze zachter terugkomen. Hiermee is het anders dan waxen, waarbij het product zich niet aan de huid hecht.

Zelf harsen

Harsen kan je in een wax-salon of door een schoonheidsspecialist laten doen, maar het kan ook thuis. Toegegeven: waxen zal ongeacht de locatie altijd even doorbijten blijven, maar thuis nabootsen kan écht. Begin met de aanschaf van goede, professionele waxproducten, bij voorkeur niet van de drogisterij.

Voor elke 'zone' is een ander product aan te raden. Een bikinilijn waxen gaat goed met een hot-wax set, terwijl benen harsen met een koude wasstrip moet gebeuren. Oksels harsen doe je het beste met een harde, striploze hars, maar een bovenlip harsen vraagt dan weer om een ander product: ga in dat geval voor een speciale gezichtshars. (Koude) gezichtshars is zachter voor je huid dan lichaamshars, want de huid op je gezicht is gevoeliger.

Alles wat je wil weten over de ontharingstechniek IPL >

Tips harsen

Het kan vervolgens prettig zijn om ook een harsapparaat aan te schaffen, zodat je de hars niet au bain marie hoeft te verwarmen. Je hoeft dan ook niet constant de temperatuur te checken en bang te zijn voor verbrandongelukken. Dan het waxen zelf: bereid het altijd goed voor, en begin minimaal met een voorbehandelingslotion. Als je een fanatiek harser bent, is het raadzaam om maximaal 24 uur voor je waxbeurt een peeling of scrub te gebruiken.

Zorg dat je 100% droog bent voor je begint, en gebruik een milde zeep in de douche. Onthaar altijd in delen, want van de boel er in één keer aftrekken wordt niemand blij. Smeer het product dun uit met een spatel of roller. Probeer je huid vervolgens zo strak mogelijk te houden, en trek je haar in de tegenovergestelde (groei)richting eruit. Focus zoveel mogelijk op je ademhaling, dat vermindert de pijn.

Na het harsen

Laat na het waxen je huid écht met rust, en vermijd warmte, water en wrijving. Even geen strakke skinny's en intense work-outs, dus. Een kalmerende crème met aloe vera kan wel wonderen doen. Succes!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Huid