Met deze tips ga jij er gegarandeerd minder moe uitzien

Van stress, angst en vermoeidheid ga je er niet beter uitzien. Iedereen heeft wel eens te maken met doffe en vermoeide huid, maar met deze tips ga jij er beter uitzien.

Een pandemie die iedereen terug het huis in jaagt, het thuiswerken, nog een quarantaine. Het afgelopen jaar speelden een hoop factoren een rol in het melancholische leven van de alledaagse dag van vandaag. Met alle negativiteit om je heen en in het nieuws is het soms lastig om positief te blijven. En al die negativiteit, stress en vermoeidheid komt soms ook tot uiting via de huid. Schoonheid komt van binnenaf zegt men, maar dat is momenteel soms knap lastig.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Tips tegen vermoeide uitstraling

Donkere doffe plekken, wallen, vermoeide huid, iedereen heeft er wel eens mee te maken. Overwerken, minder slaap en meer stress zijn niet de beste vrienden voor je huid. Stress en vermoeidheid remmen de productie van stoffen die de huid gehydrateerd houden af en verhogen de druk op celvernieuwing. En dat wil je niet, maar soms kun je er even niets aan doen dat je net wat meer stress hebt of er wat vermoeider uitziet. Daarom geeft Vogue wat tips om toch nog wat beter voor de dag te komen.

Een goede nachtroutine is key

Je kent het wel: je hebt een lange dag achter de rug, ligt misschien zelfs al languit op de bank of op bed. No way dat jij zin hebt in die (dan al helemaal) vermoeiende skincare routine. Een zeer eenvoudige taak als make-up verwijderen wordt ineens een heikel obstakel. Maar echt, het is beter om het wel te doen. En, je mist een kans om het natuurlijke herstelproces van de huid te ondersteunen. Er zijn goede producten op de markt die bijdragen aan het huidherstel en de celvernieuwing over de nacht en dus zorgen voor een echte beauty sleep. En ook als je de hele dag binnen zat en geen make-up droeg, is het goed om je huid schoon te maken. Je ziet het misschien niet, maar de lucht zit vol vuil. Ook is het belangrijk om de overtollige olie en dode huidcellen te verwijderen, zodat je huid weer goed kan ademen en functioneren.

Schoonheidsslaap

Om maar meteen in te haken op de opeenvolgende activiteit: slaap. Ook al hoor je het waarschijnlijk wel vaker, slaap is een van de belangrijkste geheimen voor een goede huid. Tijdens je slaap produceert de huid melatonine, een krachtige ontstekingsremmende antioxidant. Ofwel; slaap gaat indirect ontstekingen, stress en veroudering in de huid tegen. Een goede nachtrust zorgt voor een minder droge, uitgedroogde huid, doordat tijdens de slaap stress en vermoeidheid wordt losgelaten: twee factoren die de aanmaak van natuurlijke goede stoffen voor de huid tegen gaan. Tip: slaap op een zijden kussensloop, deze stof is beter voor je huid. Fijne zijden kussenslopen koop je hier van Slip.

Stay hydrated

Stay hydrated: een uitspraak die je niet vaak genoeg kunt horen. Een inkoppertje; hydratatie is ontzettend belangrijk voor de huid. Niet alleen moet je genoeg drinken (hiermee voer je slechte stoffen af uit je lichaam) om gehydrateerd te blijven, maar is het ook een goed idee om te smeren met een vochtinbrengende crème of serum. Eigenlijk overal, maar ook zeker rondom de ogen. Uitgedroogde of vermoeide huid bevindt zich namelijk vaak op deze plek. Dit kan naar voren komen in donkere kringen, wallen, of rimpels. Door de huid extra te hydrateren, en bij voorkeur een crème met cafeïne en peptiden te gebruiken, zal je oogopslag er beter uit gaan zien. Een geheim van topmodel Cindy Crawford: rol ’s ochtends als je opstaat de huid rondom je ogen met zogeheten eye rollers: koude ronde balletjes waar je huid minder opgezwollen door wordt.

De kracht van make-up

Ook als we onze huid zo goed mogelijk schoonmaken, de beste producten gebruiken en voor ons gevoel genoeg slaap krijgen, werkt de huid soms even niet mee. In dat geval kun je altijd even valsspelen met wat goedaardige make-up. Een goede tip van make-upartiesten tegen een minder vermoeide uitstraling: zet een witte eyeliner aan de binnenkant van je oog. Dit verhult roodheid of doffere huid en geeft een wakkere uitstraling. Aan de andere kant wil je je gebruik van poeder juist verminderen: poeder benadrukt de uitgedroogde staat van de huid, waardoor je er minder glowy uitziet. Breng bijvoorbeeld een fijne BB crème aan op je gezicht en wat meer blush op de wangen.

Opvallende kleding

Wanneer je het idee hebt dat je er niet op je best uitziet, is de kans groot dat je zin hebt om een joggingpak met hoodie of een compleet zwarte verhullende outfit aan te trekken. Daag jezelf uit en probeer dat juist om te draaien. Niet alleen krijg je van het dragen van een leuke outfit en felle kleuren meer mentale energie, maar het leidt ook de aandacht af van je gezicht, mocht dat nodig zijn. Haal dus juist op die mindere dagen je favoriete outfit uit de kast, voor een psychische compenserende boost en wat extra blikken naar je look op straat.

Shop Vogue's Beauty Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Huid