Bikinilijn scheren: zo doe je 't zonder er bultjes en jeuk voor terug te krijgen

Je bikinilijn scheren hóeft geen grandioze uitdaging te zijn, mits je Vogue's tips opvolgt.

Als het op je bikinilijn scheren aankomt, lijkt het soms alsof we hoe dan ook offers moeten maken. Of het nou in de vorm van jeuk of bultjes na het scheren is: de boel down there aanpakken gaat zelden zonder slag of stoot. Tóch kent Vogue wat gouden tips die je hoe dan ook gaan helpen, mocht je niet au naturel door het leven willen gaan.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Bikinilijn scheren

Je bikinilijn scheren is niet alleen veel werk, maar kan je huid ook nog eens irriteren als je het niet op een veilige manier doet. Je zal niet de eerste zijn die jeuk na scheren ervaart, idem voor (rode) bultjes na het scheren. Voel je hoe dan ook niet verplicht om het te doen, want haargroei – waar ook op je lichaam – is compleet aan jou. Hoewel sommige mensen zweren bij waxen, harsen of scheren, hoef jij je daar niet bij aan te sluiten.

Scheerapparaat

Veilig scheren begint bij een goed scheerapparaat. Hoe meer mesjes de jouwe heeft, hoe meer druk er uitgevoerd kan worden, waardoor elk mesje met minder kracht (maar meer effect!) kan snijden. Hoewel wegwerpmesjes geweldig zijn voor een vakantieweek, heten ze 'wegwerp' voor een reden. Kies liever voor een stevig scheermes met verzachtende strips, of een speciale safety razor van metaal.

Alles wat je wil weten over de ontharingstechniek IPL >

Voorbereiding

Zorg eerst dat je tien minuten in aanraking bent geweest met warm water voor je begint met scheren. Op die manier is het makkelijker om haartjes te verwijderen, en verklein je de kans op bultjes. Dep je huid na de tien minuten droog om overtollig water weg te halen. Het kan daarna nog nuttig zijn om licht te exfoliëren met een scrub, zodat je korte metten maakt met dode huidcellen (en het mesje dichter op je huid kan komen). Ingegroeide haartjes kunnen er op die manier al vóór het scheren uitgevist worden.

Scheerschuim

Als het scheren kan beginnen, is het raadzaam om nooit (!) scheerschuim te vergeten. Zonder schuim wordt het te scheren oppervlak al snel niet glad genoeg, waardoor je makkelijk een stukje huid afschaaft. Investeer daarom in een schuim met hydraterende ingrediënten, zoals kokosolie en shea butter. Smeer een klein laagje op het gebied dat geschoren moet worden, en zorg ervoor dat je de huid en haartjes er nog door heen kunt zien.

Zo scheer je je bikinilijn

Hoé je vervolgens scheert kan vrij belangrijk zijn. Het is niet verstandig om je mesje als een gek in verschillende richtingen te bewegen, want dat levert vaak ingegroeide haartjes op. Scheer dus één kant op, met je haarrichting mee. Tegen de haarrichting in gaan lijkt soms effectiever, maar zorgt veel vaker voor irritatie. Oefen ook niet te veel druk uit op je scheermes, zeker niet als je er eentje hebt met meerdere mesjes. Hoe geavanceerder het mes, hoe minder je zal moeten 're-shaven'.

Na het scheren

Nog zo'n gouden tip: óók aandacht aan je huid besteden na het scheren. Als je vaak last hebt van irritaties, kan het raadzaam zijn om voor tien minuten een koud kompres tegen je huid aan te houden. Een anti-roodheid serum (het liefst zonder parfum), bijvoorbeeld gebaseerd op tea tree. Een alcoholvrije moisturizer aan allebei de kanten van je bikinilijn aanbrengen is sowieso een must, om uitdroging te voorkomen. Ingrediënten als aloe vera, jojoba-olie en vitamine E gaan je daar een extra handje bij helpen.

Laatste advies: maak je scheermes direct schoon! Het liefst met alcohol en warm water. Bewaar 'm vervolgens op een schone, droge plek, zodat de mesjes geen bacteriën van je bad- of doucherand meepakken.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Huid