Hyaluronzuur in je skincareroutine: alles wat je moet weten

Vogue vertelt hoe je het magische hyaluronzuur in je skincareroutine verwerkt.

Wie zich een beetje heeft verdiept in de wereld der skincare, is hyaluronzuur waarschijnlijk wel 's tegen het lijf gelopen. En da's niet zo gek, want het ingrediënt brengt enorm veel voordelen voor de huid, en is volgens sommigen zelfs een van de beste zaken die je in je huidverzorgingsroutine kunt verwerken - vaak zelfs beter dan een serum met retinol. Dit is alles wat je wil weten over hyaluronzuur in je skincareroutine.

Wat is hyaluronzuur?

Wat is hyaluronzuur? Dit is een natuurlijke stof ('glycosaminoglycaan') die van nature aanwezig is in de huid, en wel tot duizend keer zijn eigen gewicht aan water kan vasthouden. Dat is goed voor de hydratatie, en draagt bij aan een gezonde (huid)uitstraling. Hyaluronzuur zorgt, kortom, voor een gebalanceerde en beschermde huid, en is in staat om veel vocht in de huid aan te kunnen vullen. Daardoor worden lijntjes en rimpels minder, en zie je er stralender uit.

Hyaluronzuur crème en serum

Hoewel het menselijk lichaam dus zelf hyaluronzuur kan produceren, is het geen overbodige luxe om het ingrediënt ook in je huidverzorgingsproducten te hebben. Naarmate je ouder wordt, produceert je lichaam namelijk minder hyaluronzuur (zoals ook geldt voor collageen). Daarom vind je bij talloze beautylabels bijvoorbeeld een hyaluronzuur serum, of een hyaluronzuur crème.

Sommige mensen zweren in het specifiek bij een creme met hyaluronzuur en vitamine C, omdat het een gouden combinatie zou zijn. En wie een hardcore fan is van het ingrediënt, zal de zoekterm 'hyaluronzuur serum puur' vast ook wel 's hebben ingetikt. Volgens liefhebbers levert deze 100%-samenstelling een nóg sterkere boost voor de huid op, en ziet de boel er vrijwel direct strakker uit.

Hoe verwerk je hyaluronzuur in je skincareroutine?

Hyaluronzuur kan één tot twee keer per dag worden verwerkt in je skincareroutine. Als je voor een hyaluronzuur serum gaat, moet je het product voor je moisturizer aanbrengen (dan dringt het extra goed door). Je hoeft niet bang te zijn dat het ingrediënt agressief reageert op jouw huidtype, want hyaluronzuur ervaringen zijn juist zo positief omdat het voor élk gezicht wat doet.

Het is namelijk een mild ingrediënt dat van nature kalmerend werkt, waardoor zelfs de acne of rosacea-gevoelige huid baat kan hebben bij het product. Zo speelt hyaluronzuur niet alleen een rol bij het behoud van gezond bindweefsel en de elasticiteit van de huid, maar kan het ook bijdragen aan wondgenezing. Ook fijn: de huid neemt het ingrediënt als een tierelier op wanneer het op het gezicht wordt gesmeerd.

Hyaluronzuur capsules

Als je geen kei bent in het volhouden van een skincareroutine, behoren hyaluronzuur capsules ook tot de opties. Deze capsules bevatten vaak een complex van mineralen en werken als antioxidant, waardoor de huid wordt beschermd tegen vrije radicalen. Geen enkele reden om het niet te proberen, dus. Begin vooral vandaag nog, 'cause you won't regret it!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Huid