Facial Glow: De meest zalige gezichtsbehandelingen van het land

Met deze facials glow je het hele jaar door, ook in de winter.

beste facials Nederland getest door Vogue
@CindyBrunaInstagram

Met het wisselen van de seizoenen heeft je huid behoefte aan een check-up en misschien ook andere producten. Met een herfst facial begin je dit seizoen met een schone lei. Deze zalige facials zijn aanraders, en getest door de redactie van Vogue.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 SKIN Amsterdam

Contributing Digital Editor Jan Hürxkens

Bosboom Toussainstraat 22, 1054 AR Amsterdam
Treatments: Hubislab Express Facial €49, CryoSkin Face Treatment €94,50

BOEK NU

Eens in de zoveel tijd loop je ergens binnen en voelt het direct als thuiskomen. Exact dat gevoel had ik toen ik voor een behandeling bij SKIN Amsterdam binnenliep. Dit charmante schoonheidssalon in Oud-West werd eind 2019 opgericht door Winke Wagner, die bij ontvangst met haar enthousiasme mij direct laat voelen dat ik aan het juiste adres ben. Na een uitvoerige (en zeer gezellige) intake stuitten we op een gedeelde passie: onze liefde voor Koreaanse skincare.

Hoewel het eerste jaar van opening SKIN Amsterdam begon met een lockdown, is de salon desalniettemin uitgegroeid tot een van de populairste plekken voor schoonheidsbehandelingen in Amsterdam. En dat is goed te verklaren. Naast het deskundige en vriendelijke team, onderscheidt de salon van Winke zich doordat het als enige in Europa werkt met de producten van het K-beauty merk Hubislab. Vraag vooral naar het Vitamine C serum en de Peeling Wash op basis van papaja – formules die ik heb ongedoopt tot ‘de Koreaanse glow in een potje’.

Maar het piece de resistance onder de behandelingen is zonder twijfel de CryoSkin Face Treatment. Voor die behandeling wordt state-of-the-art technologie gebruikt om je gezicht een natuurlijke facelift te geven – door middel van kou. Winke legt uit dat de cryotherapie, waarbij je gezicht wordt afgekoeld tot 4 graden celsius, de doorbloeding van je huid stimuleert, lijntjes vermindert en zorgt voor een egale teint. De (overigens pijnloze) behandeling van dertig minuten belooft heel wat dus. En het resultaat liegt er niet om.

Na een Hubislab Express Facial, gevolgd door de CryoSkin Face Treatment, verlaat ik SKIN Amsterdam uitermate ontspannen – en ik durf zelfs te zeggen een tikkeltje herboren. Wanneer ik thuiskom bevestigt mijn huisgenootje dat gevoel: ‘Wauw, waar kom jij vandaan? Je straalt helemaal!’. Na mijn bezoekje aan de salon van Winke is mijn huid strakker, egaler en meer glowing dan ooit tevoren. In de daaropvolgende dagen verbetert mijn huid nog steeds zichtbaar en ontvang ik het ene na het andere compliment over hoe fris ik eruitzie. Het moge duidelijk zijn: ik heb mijn schoonheidswalhalla gevonden.

2 Shiatsu facial, getest door Kaira van Wijk
Black, Shoulder, Skin, Beauty, Joint, Neck, Arm, Leg, Photography, Sitting,
Jolien Skincare

Jolien Schepers leerde ik kennen bij C. Cosmetics & Care, een city spa waar louter met groene, natuurlijke skincare wordt gewerkt. Een unicum, zelfs in een stad als Amsterdam. Hier heeft Schepers haar sporen als – eveneens groene, holistische – facialist verdiend, maar haar interesses reikten verder en het was tijd om haar vleugels uit te slaan. Daarom opende ze begin dit jaar in Amsterdam-Zuid haar eigen praktijk, waar ze één-op-één met klanten werkt. Voor mij persoonlijk staat of valt het succes van een facial – of massage, overigens – met de persoon die hem geeft. Met Schepers had ik gelijk een klik. Ze is een ray of light, met een al evenzo stralende huid. Daarmee is ze gelijk het fysieke toonbeeld van haar eigen vak en vakkundigheid. Warm, intuïtief en aandachtig – ze straalt rust uit en geeft weloverwogen advies.

Intussen vertelde ze over haar specialisatie: Shiatsu, voor je gezicht. Mijn interesse was gelijk gewekt. Bij reguliere shiatsu worden met vingers, handpalmen en ellebogen drukpunten in het lichaam bewerkt om je gezondheid een boost te geven. Zo worden slecht functionerende organen aangepakt. Het heeft iets van acupunctuur, maar dan zonder naalden. Vogue's Karin van Ede beschreef al hoe cosmetische acupunctuur een goed alternatief biedt op meer ingrijpende behandelingen zoals fillers en Botox. Hoe zou dat zijn met facial shiatsu? Dit moest getest worden. Dus begaf ik mij op een regenachtige middag naar de Valeriusstraat, waar Schepers huishoudt in een witgeschilderde cottage in de tuin. Heel cosy, met de regen die rustgevend op het dak tikt. Ik kreeg een milde reiniging, en daarna was het tijd voor de shiatsu. Meer een gezichtsmassage dan hardhandig kneden – zoals bijvoorbeeld bij een pittige bindweefselmassage. Voor je het weet zak je weg in een slumber. Terwijl je huid (en tegelijkertijd organen) wordt gestimuleerd om nog beter te presteren. Het resultaat: volledig zen en helemaal glowy de deur uit. Wanneer mag ik weer?

BOEK HIER

3 Anne Semonin-behandeling, getest door Karen van Ede
Hannah

Anne Semonin is een Franse pionier die al vroeg ontdekte dat huidverzorging custom made zou moeten zijn. In 1985 ging ze haar eigen producten maken op basis van essentiële oliën, mineralen en marine-ingrediënten uit zee. Natuurlijke serums en oliën dus, en vooral bedoeld om de ‘glow’ van de huid te herstellen. En omdat iedere huid uniek is, ieder seizoen weer om andere producten vraagt en elke dag wordt blootgesteld aan luchtvervuiling, maakt de Anne Semonin-specialiste een facial helemaal op maat. De eerste en enige die de Anne Semonin facials in Nederland heeft is de Akasha Spa in het Conservatorium Hotel, Amsterdam. De gezichtsbehandeling is zo lekker, met een signature massage die de huid heel goed doorbloed, dat ik als herboren de cabine weer uitstap. Ik krijg een overzicht mee van de producten die ik deze zomer zou kunnen gebruiken. De Botanical Toner is er een van, en laat ik daar nu al verslaafd aan zijn.

BOEK HIER

4 Hannah Huidcoach, getest door Karen van Ede
Hannah

Crèmes en serums afgestemd op jouw huidtype en jouw moment in dit leven, het is zo logisch. Bij de Hannah Huidcoach krijg je dan ook eerst een ellenlange vragenlijst, over je huid, de eventuele problemen en je levensstijl. Dan gaat je huid onder de loep, wat ziet de huidspecialist aan roodheid, ruwe plekjes, pigment en pukkeltjes? Je huid wordt grondig gemeten met de Skin Analyser, die het maken van een effectief behandelplan nog gemakkelijker maakt.

De producten die tijdens de facial worden gebruikt zijn vervolgens helemaal op jouw huidtype afgestemd. Na de zalige behandeling, waarbij een bindweefselmassage is inbegrepen, is mijn huid fris, zacht en goed doorbloed. De effecten ervan merk ik nog dagen. Fijn is het ‘programma’ dat ik mee naar huis krijg, zodat ik met de juiste producten de lente en zomer in ga. Ik ga de nieuwe Primum Elixer, een nachtpeeling die je ook in de zomer kunt gebruiken, zeker in mijn routine inbouwen.

De huidcoach belt me de volgende dag nog even, om te vragen of alles naar wens is geweest en ik nog vragen heb? 'Moe,' antwoord ik. Wat een service.

BOEK HIER

5 Green, Greener, Greenest facial, getest door Kaira van Wijk
Hannah

‘Practice beauty from the inside out’. Tijd om de proef op de som te nemen met de Green, Greener, Greenest Facial bij Babassu, een prachtige city spa in het zuidelijke district van Amsterdam die ook filialen heeft in Leiden, Wassenaar en Den Haag.

Alvast één spoiler over deze lentefacial: erna voelde ik me alsof ik uit de dood was opgestaan, herboren. Bij binnenkomst loop je bij Babassu een snoepwinkel in van niche beautylabels, beneden is het alsof je in een hammam in Marrakech bent beland. Voor de facial wordt één van Babassu’s organic brands uitverkoren, en deze keer is dat Tata Harper. Een cult beautylabel uit Amerika.
De Green, Greener, Greenest facial bestaat uit een onderdompeling in homeopathische geuren tot een zachte dieptereiniging, een uitgebreide gezichtsmassage – zie het als een soort yoga voor je huid – en skincare van Tata Harper die in laagjes wordt aangebracht. Het effect van de facial is glowy. De geuren zijn fantastisch, maar ik ben vooral ondersteboven van de Boosted Contouring Eye Mask. Boek zeker een Green, Greener, Greenest Facial voor (letterlijk) een schone lei deze lente.

BOEK HIER

6 Spring Facial, getest door Martien Mellema
Hannah

Bij Skins Institute in Hotel L’Europe in Amsterdam wordt het liefst gewerkt met biologische producten die eigenaresse Paulina zorgvuldig uitzoekt. Een van haar favoriete productlijnen is African Botanics en Marie Veronique, dat drie speciale serums samenstelde in samenwerking met Kristina Holey, een befaamd huidspecialist uit New York. Paulina maakt ook haar eigen My Own Serums facial oils, want iedere huid heeft zo haar eigen wensen. Sinds kort werkt Skins Institute ook met Medik8, cosmeceuticals voor huidverbetering. De Spring Facial wordt op maat voor je samengesteld uit de diverse producten waar Paulina in gelooft. Belangrijk onderdeel is altijd de bindweefselmassage, een pittige massage die de doorbloeding van de huid een boost geeft, zodat afvalstoffen versneld worden afgevoerd. Noem het een detox. Omdat de facial speciaal voor jou wordt samengesteld is de prijs afhankelijk van de tijd en de producten die gebruikt worden.

BOEK HIER

7 Luxury Dr Alkaitis, getest door Kaira van Wijk
C. Cosmetics & Care / Dr Alkaitis

Het is dat ik uit angst (of nuja, ergernis) voor toeristenmassa’s vaak uit Centrum Amsterdam wegblijf, maar C. Cosmetics & Care stond al lange tijd op mijn verlanglijstje. Juist omdat ze hier uitsluitend met groene, natuurlijke cosmetica werken. Tijdens een doordeweekse dag fiets ik dus toch naar de Jordaan, waarbij deze spa een oase van rust blijkt in het stadshart met achterin een kleine patio. ‘Wat op je huid gaat zou je ook moeten kunnen opeten’, meent oprichter en eigenaresse Caroline van Eeuwijk terwijl ze mij onthaalt met een kop thee. Dat lijkt logisch, maar ondertussen zit nog de meest peperdure skincare bomvol ingrediënten die eerder schadelijk dan echt gezond zijn voor je gelaat. Van Eeuwijck brandt los over haar know-how op het gebied van green beauty en ik hang aan haar lippen. Ze blijkt een wandelende encyclopedie op dit gebied en ze hing dan ook haar juridische carrière aan de wilgen om deze geheel groene winkel en beautysalon te beginnen.

Vandaag ga ik de superdeluxe Dr. Alkaitis Skin Food Facial (de naam spreekt boekdelen) testen. Dokter Alkaitis zelf werkte jarenlang in de medicijnwereld, maar raakte gefrustreerd omdat het wereldje meer om geld dan heling bleek te gaan. ‘Ja, dit kun je ook in je tuin kweken en op je huid smeren. Daar zit geen businessmodel in’, kreeg hij keer op keer te horen. Dus begon hij voor zichzelf. Alle producten die worden gebruikt bij de facial (en alle facials hier) zijn vrij van minerale olie, siliconen, parabenen, andere schadelijke conserveringsmiddelen en synthetische geur- en kleurstoffen. Ik adem in en snuif de geur van essentiële oliën op, die je ook een mentale boost geven. Er komt een full-face massage bij kijken, waardoor ik bijna wegdrijf in een zachte roes. Deze massage is ontwikkeld door een holistische massagetherapeut waarbij verschillende technieken zoals acupressuur, liftende massage en lymfedrainage worden toegepast. Achteraf krijg ik testjes mee en ben ik verbaasd over hoe werkzaam de rauwe en biologisch-dynamische Dr. Alkaitis-skincare aanvoelt op mijn huid. Nog een plus: na de behandeling kun je een kleine touch-up krijgen zodat je direct door kunt naar een volgende afspraak. Met een stralende glow loop ik een paar uur later gelukzalig de deur uit.

BOEK HIER

8 Clean Facial, getest door Yeliz Cicek
Hannah

C.Cosmetics & Care is een begrip onder Amsterdammers. De schoonheidssalon werkt uitsluitend met producten die worden gemaakt van natuurlijke ingrediënten, zonder gifstoffen zoals parabenen. ‘Ecoluxury’ is de term die ze graag gebruiken om hun salon te omschrijven. Ik kies de ‘Clean Facial’ om het lenteseizoen stralend in te luiden. De Clean Facial is gericht op het reinigen van het gezicht en zorgt voor die ultieme modellenglow. Het maakt je gezicht egaler en rustiger en zorgt dat de huid beter beschermd is tegen invloeden van buitenaf. De facial start met een rustgevende hoofdmassage, gevolgd door de gezichtsbehandeling. Nadat mijn gezicht is schoongemaakt volgt een milde scrub. Next is een fruitzuurpeeling met aansluitend een dieptereiniging. Alle producten ruiken heer-lijk. En dat terwijl er in geen enkel product parfum zit. Last but not least: een aloë vera masker, voor extra hydratatie. Het doel van de behandeling is niet alleen een frisse, egale huid, maar ook totale ontspanning. Missie geslaagd.

BOEK HIER

9 Pure Vitamin C Facial, getest door Ester van Vreden
Hannah

De ontvangst is allerhartelijkst door huidmeester Dany Diop himself. Een prachtige flamboyante verschijning met flawless skin, dus dat belooft veel goeds. Ik kom voor de Pure Vitamin C Facial. Maar eerst wordt mijn huid geanalyseerd door de SKINLAB machine. Met stroomstootjes meet deze niet alleen de gevoeligheid, maar ook haar conditie (hydratatie, stevigheid en elasticiteit). Op basis van deze uitslag (gelukkig geslaagd), gaat Dany aan de slag.

Voor de ultieme opname van vitamine C, overigens allemaal van eigen maak, wordt de tempratuur van mijn huid eerst omhoog gebracht door een vitamine B behandeling. Deze maakt de huid poreus, wat de opname van de vitamine C bevorderd.
Er wordt kundig gesmeerd, gescrubd, gekneed en gemasseerd, wel 75 minuten lang (soms niet geheel pijnloos) maar wel mét resultaat. De volgende dag ziet mijn huid er stralend, gelift en glanzend uit. Met nadruk op the day after. Direct na de behandeling lijkt het of ik net iets té lang in de vitamine C heb gelegen. Desondanks een absolute aanrader.

Dany Diop

10 De gezichtsbehandeling van Biologique Recherche, getest door Karen van Ede
Hannah

Biologique Recherche is een vrij onbekend Frans biologisch merk, tot Inge van Rob Peetoom het ontdekte, en introduceerde in de nieuwe XL salon aan de Haarlemse Zijlstraat. Het bijzondere aan dit merk is dat het al dik 30 jaar geleden begon met actieve botanische en marine-ingrediënten en een machine ontwikkelde die de huid scant en analyseert. Daarom zijn ook deze facials op maat, en misschien anders dan je gewend bent. Cleansers, serums en maskers met ‘raw’ ingrediënten, milde massage en vooral géén warme doekjes of stoom, want daar is BR faliekant tegen.

Rob Peetoom

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Huid