De beste zelfbruiners voor een mooie gloed

Voor deze gallery scheidde ze voor jou ook alvast het kaf van het koren, wat soms leidde tot hilarische kleurverschillen op armen, benen en hoofd.

Hair, Face, Facial expression, Hairstyle, Smile, Lip, Beauty, Eyebrow, Chin, Brown hair,
Jan Welters voor Vogue Nederland, 2018

Vandaag is het officieel de start van de zomer, die we meteen goed inluiden met tropische temperaturen volgende week. Nederlandse weersites spreken zelfs van een hittegolf, aangezien het lokaal 34 graden kan worden. Dat betekent dat we de bikini-trends voor deze zomer eindelijk kunnen toepassen. Wil jij met een zelfbruiner alvast een zomerse gloed creëren? Duik dan even in onze tips, en doe er je voordeel mee.

Er zijn wat misverstanden over zelfbruiners die beauty director Karen van Ede graag uit de wereld helpt. Voor deze gallery scheidde ze voor jou ook alvast het kaf van het koren, wat soms leidde tot hilarische kleurverschillen op armen, benen en hoofd. Maar de winnaars waren de moeite van het uittesten zeker waard. Maak je lichaam dan alvast klaar met deze producten voor een echte glow.

In aanloop naar de zomer gebruiken de meeste mensen voornamelijk een zelfbruiner om alvast een kleurtje te creëren, maar het is een misverstand dat een selftanner alleen daarvoor gebruikt kan worden. Ook voor de olijf- en donkere huid zijn deze producten mooi, omdat ze de tint iets warmer en dieper maken. En een – uiteraard langzaam en verstandig – in de zon opgebouwd kleurtje kun je rekken of mooier maken met een zelfbruiner. De zelfbruinende stof DHA (uit suiker) kan flink ruiken, dat weet je wel als je eens een spraytan hebt genoten. Maar de nieuwe hometanners zijn zo geparfumeerd dat de DHA geen kans krijgt je liefdesleven te verpesten. Een spray is voor gevorderden, crème voor beginners en een gekleurde crème voor wie geen risico wil nemen. Begin met de laatste als het je eerste keer is. Altijd op een gescrubte of op andere manier geëxfoliëerde en dus van dode huidcellen ontdane huid, want dat zijn de saboteurs van een mooie egale kleur.

Fijn van de nieuwe generatie zelfbruiners is dat er vaak iets extra's is toegevoegd waardoor je huid er na het selftannen niet droog uitziet, wat in het verleden nog wel eens het geval was. Eerlijk gezegd zijn er een paar nadelen aan zelfbruinen. Twee om precies te zijn. Je went er aan. En: het zijn de bovenste dode huidcellen die een kleurtje krijgen en die je normaal niet ziet, maar nu kom je ze wel tegen op je witte handdoeken (90 graden wasje, zo weg). Het grote voordeel is dat je niet teveel in de zon gaat, en dus minder kans hebt op zonneschade. Maar let wel op: in een selftanner zit géén SPF, dus er moet alsnog een zonbeschermer over je bruine huid.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Terracotta Sunless
Guerlain

Guerlain Terracotta Sunless gel is al bruin zodat je ziet wat je doet. De kleur is er dus direct en blijft een paar dagen. Er is geen craquelé-effect dankzij Argan Oil. Met de 150 ml doe je de hele zomer.

Guerlain

Shop

2 Sun 365 Self Tanning Jelly
Lancaster

Lancaster Sun 365 is mooi om een donkere of olijfkleurige huid een extra warme glow te geven.

Ici Paris XL

SHOP

3 Overnight Bronze & Glow Mask
Product, Skin care, Hand, Cream, camomile, Fluid, Beige, Lotion, Cream, Plant,
de Bijenkorf

Breng een dunne laag aan op een gereinigd gezicht. Met de natuurlijke pigmenten en de hydraterende formule bouw je een zonnig kleurtje op. Na 3 nachten heb je al een kleurtje, wil je een intensere kleur, dan kun je nog een paar nachtjes doorgaan.

Charlotte Tilbury

Shop

4 Sublime Bronze
L'Oréal Paris

L’Oréal Sublime Bronze is een kleurloze gel die supersnel intrekt. In medium en light. Voor gevorderden, want je ziet dus niet waar je geweest bent. Ruikt prima.

L'Oréal

Shop

5 Honey Bronze Tinted Leg Mist
​The Body Shop

The Body Shop Honey Bronze Tinted Leg Mist was je 's avonds weer weg. Het is dus benenmake-up, die niet afgeeft. Spray op en werk direct uit met een speciale handschoen, die je zo tegenkomt.

The Body Shop

Shop

6 Airbrush Legs
Sally Hansen

Sally Hansen heeft ook een waterproof make-up spray voor de benen die je er 's avonds met douchegel weer afwast. Na het opspuiten meteen even uitwerken. Geeft een mooie glans! Verkrijgbaar in twee kleuren.

Sally Hansen

Shop

7 Sleep Mask Tan
James Read

James Read is in Engeland de God van het Zelfbruinen. Zijn Sleep Mask Tan is een zelfbruinend nachtmasker en net als zijn Gradual Tan voor het lichaam een bestseller, ook bij celebs. Te koop via Net-A-Porter, waar je ook de knalgele James Reed Tanning Glove vindt die alle oneffenheden (lees: foutjes) wegwerkt.

James Read

Shop

8 Self-tan drops
Product, Water, Beauty, Skin, Liquid, Fluid, Bottle, Spray,
Douglas

Met dit serum transformeer je je favoriete moisurizer, serum of olie tot een verzorgende zelfbruiner.

Tan-Luxe

Shop

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Huid