De beste zelfbruiners voor een mooie gloed tijdens de feestdagen

Voor deze gallery scheidde ze voor jou ook alvast het kaf van het koren, wat soms leidde tot hilarische kleurverschillen op armen, benen en hoofd.

image
Jan Welters voor Vogue Nederland, 2018

Er zijn wat misverstanden over zelfbruiners die beauty director Karen van Ede graag uit de wereld helpt. Voor deze gallery scheidde ze voor jou ook alvast het kaf van het koren, wat soms leidde tot hilarische kleurverschillen op armen, benen en hoofd. Maar de winnaars waren de moeite van het uittesten zeker waard. Heb je geen zin in een panty aankomende feestdagen? Maak je lichaam dan alvast klaar met deze producten voor een echte glow.

Het is een misverstand dat een selftanner alleen bedoeld is om witte melkflessen uit het zicht te houden. Ook voor de olijf- en donkere huid zijn deze producten mooi, omdat ze de tint iets warmer en dieper maken. En een – uiteraard langzaam en verstandig – in de zon opgebouwd kleurtje kun je rekken of mooier maken met een zelfbruiner. De zelfbruinende stof DHA (uit suiker) kan flink ruiken, dat weet je wel als je eens een spraytan hebt genoten. Maar de nieuwe hometanners zijn zo geparfumeerd dat de DHA geen kans krijgt je liefdesleven te verpesten. Een spray is voor gevorderden, crème voor beginners en een gekleurde crème voor wie geen risico wil nemen. Begin met de laatste als het je eerste keer is. Altijd op een gescrubte of op andere manier geëxfoliëerde en dus van dode huidcellen ontdane huid, want dat zijn de saboteurs van een mooie egale kleur.

Fijn van de nieuwe generatie zelfbruiners is dat er vaak iets extra's is toegevoegd waardoor je huid er na het selftannen niet droog uitziet, wat in het verleden nog wel eens het geval was. Eerlijk gezegd zijn er een paar nadelen aan zelfbruinen. Twee om precies te zijn. Je went er aan. En: het zijn de bovenste dode huidcellen die een kleurtje krijgen en die je normaal niet ziet, maar nu kom je ze wel tegen op je witte handdoeken (90 graden wasje, zo weg). Het grote voordeel is dat je niet teveel in de zon gaat, en dus minder kans hebt op zonneschade. Maar let wel op: in een selftanner zit géén SPF, dus er moet alsnog een zonbeschermer over je bruine huid.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Guerlain Terracotta Sunless
Guerlain

Guerlain Terracotta Sunless gel is al bruin zodat je ziet wat je doet. De kleur is er dus direct en blijft een paar dagen. Er is geen craquelé-effect dankzij Argan Oil. Met de 150 ml doe je de hele zomer.

Guerlain Terracotta Sunless, €51, via de Bijenkorf

2 L'Oréal Paris Sublime Bronze
L'Oréal Paris

L’Oréal Sublime Bronze is een kleurloze gel die supersnel intrekt. In medium en light. Voor gevorderden, want je ziet dus niet waar je geweest bent. Ruikt prima.

L’Oréal Sublime Bronze, €13,10

3 Lancaster Self Tan Beauty Face and Body Comfort Cream
​Lancaster

Lancaster Self Tan Beauty Face and Body Comfort Cream in kleur medium is mooi om een donkere of olijfkleurige huid een extra warme glow te geven.

Lancaster Self Tan Beauty Face and Body Comfort Cream, Parfumswinkel, €23,98

4 The Body Shop Honey Bronze Tinted Leg Mist
​The Body Shop

The Body Shop Honey Bronze Tinted Leg Mist was je 's avonds weer weg. Het is dus benenmake-up, die niet afgeeft. Spray op en werk direct uit met een speciale handschoen, die je zo tegenkomt.

The Body Shop Honey Bronze Tinted Leg Mist, €20, via The Body Shop

5 Sally Hansen Airbrush Legs
Sally Hansen

Sally Hansen heeft ook een waterproof make-up spray voor de benen die je er 's avonds met douchegel weer afwast. Na het opspuiten meteen even uitwerken. Geeft een mooie glans! Verkrijgbaar in twee kleuren.

Sally Hansen Airbrush Legs, Douglas, €15,25

6 L’Oreal Glam Bronze GG Cream Genius Glow
L’Oreal

L’Oreal Glam Bronze GG Cream Genius Glow is een dekkende bronscrème met SPF 25. Geen zelfbruiner, maar make-up die het effect nabootst.

L’Oreal Glam Bronze GG Cream Genius Glow, Douglas, €14,95

7 James Read
James Read

James Read is in Engeland de God van het Zelfbruinen. Zijn Sleep Mask Tan is een zelfbruinend nachtmasker en net als zijn Gradual Tan voor het lichaam een bestseller, ook bij celebs. Te koop via Net-A-Porter, waar je ook de knalgele James Reed Tanning Glove vindt die alle oneffenheden (lees: foutjes) wegwerkt.

James Read Sleep Mask Tan, €29,74
James Read Gradual Tan, €29,74
James Read Tanning Glove, €7,14

8 Collistar Self Tanning Regenerating Magic Mask
Collistar

Collistar Self Tanning Regenerating Magic Mask is wit, ruikt naar caramel en geeft een kleurtje alsof je een weekendje bent weggeweest. Tenminste: als je je huid eerst even scrubt en het voor het brengen gelijkmatig aanbrengt op de plaatsen waar de zon ook zou komen: voorhoofd, neusbrug en wangen.

Collistar Self Tanning Regenerating Magic Mask, Douglas, €25,95

9 Hampton Sun
Hampton Sun

Je hoeft niet naar The Hamptons voor een perfect bruin kleurtje: Hampton Sun is gewoon te koop via Net-A-Porter. Deze gel verlengt je eigen bruine kleur of geeft een mooi waasje op een witte huid. Er zit Aloe in om je huid soepel te houden, plus vitamine E.

€31, via Hampton Sun

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Huid