De beste vegan en cruelty free beauty producten

Vogue's beautydirector Karen van Ede selecteert de beste vegan beauty producten.

vegan-beauty-producten
Sophie Delaporte, William Turner, Vogue Nederland, juli/augustus 2018

Vegan cosmetica zonder dierlijke stoffen willen we allemaal, en als die cosmetica ook nog iets voor de kwaliteit en gezondheid van de huid doet, willen we het helemáál. Staat er ook nog de claim 'cruelty free' op het product, dan zijn we meer dan tevreden, ook met onszelf. Dit zijn de nieuwste merken en producten die je wilt leren kennen, want het zijn onze favorieten.

Notitie
Cruelty free betekent ‘niet op dieren getest’, maar dat mag in Europa sowieso al niet meer sinds 2013. Koop je (online) een Amerikaans of Aziatisch product, dan weet je niet zeker dat er geen dierproeven zijn gedaan, tenzij het erop staat. En nu we toch bezig zijn: vegan en of cruelty free betekent niet dat de producten heilig zijn. Er kunnen nog steeds ingrediënten gebruikt worden die niets doen voor je huid, of deze zelfs irriteren. Etiketten lezen blijft dus slim.

Checklist
Een keurmerk als dat van het Amerikaanse Vegan Org. of Britse The Vegan Society maakt het gemakkelijker om je keuzes te maken, maar is hier nog vrij onbekend. Zie www.peta.org voor een (Engelse) ingrediëntenlijst van dierlijke producten in cosmetica.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Cuticle Oil, Kure Bazaar
Kure Bazaar

Het Franse Kure Bazaar maakt 10-free vegan nagellak in heel mooie kleuren. De nieuwe biologische Cuticle Oil met rozenolie en heuse rozenblaadjes.

Shop

2 ​Skin Salvation Oil, Purepotions
Shizo

Skin Salvation Oil van Purepotions is lekker na de zomer, gemaakt van vijf plantaardige oliën en zonder toevoegingen. Eén van de oliën is rozenbottelolie, dat vol zit met vitaminen.

Shop

3 Volumising Avocado Waterproof Mascara, Ere Perez
Content Beauty & Wellbeing

Ere Perez komt uit Australië en is vooral populair vanwege de waterproof mascara op basis van avocado olie -dus zonder dierlijke wassoorten- die smudgeproof is en lekker zwart.

Shop

4 Exfoliating Powder, Alex Carro
Shizo

Alex Carro uit Spanje heeft een vegan, natuurlijk en multifunctioneel scrubpoeder dat heel mild je huid exfoliëert, zowel die van je gezicht als van je lichaam. De werkzame stof komt van fruitenzymen, en ook dit product van Alex Carro kan met de andere vijf in de lijn gemengd worden.

Shop

5 Rose Hip Oil, Sukin
Holland & Barrett

Het Australische Sukin is zowel vegan als cruelty free en vooral de rose hip lijn (gemaakt met rozenbottelolie) is lekker voor de aanstormende herfstdagen. Alle producten van Sukin zijn koolstofneutraal, nóg een pluspunt.

Shop

6 Dry hair conditioner, Cocunat
Cocunat

Een dry conditioner is sowieso al fijn, en helemaal als die van Cocunat is, het Spaanse duurzame vegan merk dat het simpel houdt met kokosolie, aloë vera en sojaproteïnen om, in dit geval, je haar te verzorgen.

Shop

7 T.L.C. Sukari Babyfacial, Drunk Elephant
Amazon

Nu zijn niet alle producten van Drunk Elephant geschikt voor toegewijde vegans, maar een hele rits wel. Zoals de T.L.C. Sukari Babyfacial, die de Allure beauty-award won en een doffe, oneven textuur van de huid herstelt. Plus, de JuJu bar, die werkt als cleanser, maar ook voorzichtig exfolieert. Ideaal voor wie eveneens ultragevoelig is voor parfum en essentiële oliën in skincare. Om nog maar te zwijgen over het aanlokkelijke design en de geestige naam van Drunk Elephant.

Shop

8 Sheer Silver Shampoo & Conditioner
Beauty4Skin

Maria Nila’s Silver Shampoo en conditioner zijn ideaal om een rode, koperachtige gloed uit je haar te krijgen. Het is een Scandinavisch label, dat 100% veganistisch te werk gaat, zonder toevoeging van parabenen en met klimaatneutrale verpakkingen. Emma Watson zweert ook bij het haarmasker van dit beautymerk, wiens producten allemaal in Stockholm worden ontwikkeld.

Shop

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Huid