Welk micellair water past het beste bij mijn huid?

Vogue's beauty director Karen van Ede geeft advies.

micellair-water-huid-reinigen
Imaxtree

Micellen zijn piepkleine zeepdeeltjes die vuil en make-up als het ware aantrekken, alsof het magneetjes zijn. Vandaar de naam micellair water. Maar omdat iedere huid weer anders is, is het zaak een micellair water te kiezen dat bij jouw huidtype past. Dit is hoe je dat doet.

Alles begint met weten welk huidtype je hebt. Weet je dat niet of niet zeker, check het dan zo: maak je gezicht schoon en droog. Wacht een half uur en scheur dan uit een tissue twee repen van drie tot vier centimeter breed. Leg zo’n stukje tissue op je voorhoofd, neus of kin en het andere stukje op je wang. Laat ze twee minuutjes liggen zonder te wrijven. Nu komt het: als beide stukjes tissue veel vlekjes vertonen heb je een vette huid. Als beide stukjes een paar vlekjes vertonen is je huid normaal. Hebben geen van beide stukjes een vlekje, dan heb je een droge huid. Een droge huid is iets anders dan een vochtarme huid. In dat geval heb je een doffe teint, voelt je huid vaak trekkerig aan en kun je schilfertjes hebben aan de uiteinden van je wenkbrauwen. En als je een gecombineerde huid hebt - want ja, die bestaat ook (en komt veel voor) - dan zijn je voorhoofd en neus wat vetter dan je wangen, zie je wat vergrootte poriën naast je neus en zijn je wangen gevoeliger dan de rest van je gezicht, iets wat te zien is aan rode wangen na het douchen. En goed om te weten: alle huidtypes kunnen gevoelig zijn.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Gevoelig
Bol.com

De hype begon met Bioderma, groot gemaakt door visagisten die het product ontdekten in de Franse pharmacie. Inmiddels is er een hele golf aan micellair waters, ook bij dit merk. De stoffen waar je eventueel gevoelig op kunt reageren, zoals parfum en alcohol, zijn er bij deze uitvoering uitgehaald. En toch verwijdert de Sensibio waterproof make-up. Haal daarna nog even een watje met water over je gezicht om de micellen op te ruimen en gebruik een voedende crème toe.

Bioderma

Shop

2 Droog
Douglas

Verzorgend en hydraterend, zodat je na het reinigen geen droog, trekkerig gevoel hebt. La Mer The Cleansing micellair water is misschien een aanslag op je budget, maar als je eenmaal ervaart hoe lekker je huid daarna aanvoelt, weet je dat het de investering waard is.

La Mer

Shop

3 Vochtarm
Skins

Zeepvrij en met 98 procent natuurlijke ingrediënten: dit micellair water uit Frankrijk hydrateert je huid en respecteert het pH-gehalte ervan. Het is gemaakt op basis van Grape Fruit Water, ofwel Vitis Vinifera.

Caudalie

Shop

4 Normaal
Douglas

Klinkt lekker makkelijk, maar ook een normale huid kan gevoelig reageren. Deze cleanser van Lancôme bevat rozenextract en kalmeert de huid. Lancôme raadt na gebruik de Tonique Confort aan, waarschijnlijk omdat er hyaluronzuur in zit tegen een trekkerig gevoel.

Lancôme

Shop

5 Gecombineerd
Douglas

Voor de gecombineerde huid: Eau Douceur Cleansing Water Balance + Anti Pollution eyes and face van Chanel. Brengt de vettere T-zone in balans en haalt ook fijnstof weg, maar stript de drogere wangen niet. Dat komt omdat er een extract van kaasjeskruid in zit dat verzachtend werkt, zegt het lab van Chanel.

Chanel

Shop

6 Vet
Product, Water, Fluid, Skin care, Lotion, Liquid, Moisture, Solution,
Lancaster

Een vette huid kan lekker veel hebben, maar te heftig reinigen is natuurlijk nooit goed. Te veel ontvetten ook niet, dus kies een product die zachtjes glim en talg wegneemt.

Lancaster

Shop

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Huid