Huid wassen: hoe maak ik mijn huid schoon op een manier die bij me past?

Vogue's Karen van Ede legt uit hoe je jouw huid wast op basis van je huidtype.

huid-wassen-reinigen-huidtype
Victor VIRGILEGetty Images

Als het goed is, weet je door de tissuetest welk huidtype je hebt. Maar bij reinigen gaat het er ook om welk type je bént. Vogue zocht bij ieder (huid)type een bijpassend product. Er zijn een heleboel texturen waar je je huid mee kunt ‘wassen’. Bijvoorbeeld gewoon met water. Het ligt een beetje aan je huidtype wat je huid lekker vindt. Een vette huid merkt nauwelijks iets van de uitdrogende werking van water, een droge des te meer, dus dan is een voller, ‘terugvettend’ product lekker. Ben je iemand die van veel schuim houdt, of juist helemaal niet? Griezel je van olie op je gezicht, of kan het je niet ‘vol’ genoeg zijn? De seizoenen hebben ook iets te maken met hoe je huid aanvoelt na het schoonmaken. In de winter, als je huid meer te verduren heeft, is een reiniger die je huid ook van wat vet voorziet lekkerder dan in de zomer, als hydratatie voldoende is. En als je de hele dag up & running bent en weinig tijd voor jezelf hebt, is het onzin om een 10-stappen K-beauty systeem in je badkamer te zetten. We houden het daarom simpel, met één stap schoon.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Snel snel snel gel
Dermalogica

Een gel is de oplossing als je ’s avonds voor je in bed valt je make-up wilt weghalen, afdrogen en klaar. Maar je wilt wel dat je huid dan zacht is, niet rood en niet kriebelig. Met de Ultracalming Cleanser van Dermalogica zit je goed, omdat er natuurlijke, verzachtende ingrediënten in zitten. Afspoelen kan ook met een nat wattenschijfje of een doekje.

Dermalogica

Shop

2 Mat met mud
Douglas

Voor een vette huid is een Mud Soap fijn, omdat de ‘modder’ talg wegneemt, en je huid minder glimt, maar wel zacht blijft. Deze Mud Soap is ook als masker te gebruiken. Wegspoelen met lauw water, of met de Sensai Chief, de reinigende spons van Sensai.

Sensai

Shop

3 Baume met benefits
Clinique

Een echte klassieker, die er zowel in een vloeibare uitvoering is als in een balsem. Take the day off van Clinique wordt terwijl je hem over je huid masseert een olie waarmee je make-up, vuil en een spf zo weghaalt. Afspoelen met water. Je kunt hem zowel voor je ogen als je huid gebruiken en dit product is zoals alles van Clinique parfumvrij.

Clinique

Shop

4 Schuim zonder sulfaten
Shizo

Niet voor je oogmake-up, maar wel heerlijk voor je huid: de biologische, vegan Gentle Gel Facial Cleanser Geranium Leaf, Bergamot & Rosebud van Grown Alchemist schuimt van nature, dus zonder hulp van sulfaten die je huid uit kunnen drogen. Afspoelen met lauwwarm water.

Grown Alchemist

Shop

5 Lait voor het slapen gaan
Douglas

Een lait houdt het midden tussen een balm en een crème, en de zachte Le Lait van Chanel word je favoriete voor-het-naar-bed-gaan-maatje, ook als je te moe bent om de reinigingsmelk in te masseren. Is ook geschikt voor je ogen. Daarna even afnemen met een vochtig doekje.

Chanel

Shop

6 Crème wash
shopjemooi.nl

Een Face Wash in crème, gemaakt met 77 procent natuurlijke ingrediënten door een BCorp firma: Comfort Zone Essential Face Wash is lekker romig, schuimt licht en is bedoeld voor de normale en gecombineerde huid. Lekker in combinatie met een cleansing brush.

Comfort Zone

Shop

7 Schone olie
Douglas

De Clean Energy Cleansing Oil van Origins is een 200 ml fles waar geen einde aan komt, omdat je telkens maar een paar drupjes nodig hebt om je gezicht schoon te maken. Vier soorten olie (de non-comedogene soorten die niet verstoppen) samen halen vuil en make-up weg, twee andere zorgen dat je huid niet uitdroogt na het wassen met water. In aanraking met water wordt de olie trouwens een milk, helemáál niet onprettig.

Origins

Shop

8 Anti-vervuiling
Babassu

En tot slot een crème cleanser die de negatieve effecten op je huid van luchtvervuiling tegengaat, en die je huid reinigt met behulp van enzymen. De dikke cleanser wordt romig door water en mag je drie keer per week gebruiken om zowel dode huidcellen als fijnstof weg te halen.

Natura Bissé

Shop

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Huid