Verantwoord zonnen: de lekkerste zonnebrandcrèmes die huidveroudering tegengaan

Geen wrinkly face na een dag op het strand.

jonge vrouw zonneklep
Jonathan StoreyGetty Images

Nu de zon zichzelf weer laat zien, is het des te belangrijker om je gezicht goed te verzorgen. Dat doe je uiteraard met een hydraterende dag- en oogcrème mét zonnefactor, maar ook met speciale zonproducten die huidveroudering tegengaan. Merk je dat je huid snel geïrriteerd raakt van zonnebrand? Probeer dan eens een minerale zonnebrandcrème. Dit type zonnebrand bevat geen chemische zonnefilters. Dat is niet alleen goed voor je huid, maar ook voor de zee. In Hawaï zijn een aantal zonnebrandcrèmes met chemische filters zelfs al verboden, ter bescherming van de natuur. Vind je dit belangrijk, let hier dan goed op.

Wist je trouwens dat het heel verstandig is om 365 dagen per jaar een zonnebrandcrème op je gezicht en hals te dragen? De schadelijke UVA- en UVB-stralen én luchtvervuiling hebben een dagelijkse invloed op je huid. Hierbij is het belangrijk dat je het juiste product kiest (zoals uit de lijst hieronder) en rijke hoeveelheid smeert; volgens experts doen we dat namelijk te weinig. Ook kan de houdbaarheidsdatum van je SPF verlopen, waardoor de werkzame stoffen afnemen. Let er dus altijd goed op dat je geen oude tubes meeneemt.

Kortom: smeer (een rijke hoeveelheid!) onderstaande producten elke dag van het jaar, hoe hard het ook regent of hoe ver weg de zon ook lijkt. Alleen op die manier - en natuurlijk door jezelf niet langdurig of op het heetst van de dag bloot te stellen aan de zon - ga je huidveroudering actief tegen. Want niets is zo'n grote boosdoener voor fijne lijntjes als de zon. 'Niks mis met fijne lijntjes', horen we je denken. Zeker niet. Maar je huid beschermen is wel degelijk belangrijk en onderstaande zonnebrandcrèmes dragen daar actief aan bij.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Biodermal Anti Age Zonnecrème Gezicht SPF 30
de Bijenkorf

Biodermal staat bekend als klassieker onder de zonnebrand. Deze crème smeert fijn, is neutraal van geur en trekt snel in. Vitamine C, E en Q10 bieden actieve bescherming tegen invloeden van buitenaf.

SHOP

2 Nella Ngingo's natuurlijke skincare routine
3 Sisley Soin Solaire Global Anti-Age SPF 50+ Face
de Bijenkorf

Deze fijne anti-zonnebrand van Sisley bevat niet alleen een hoge SPF, maar gaat ook het ontstaan van donkere vlekjes tegen. Een complete bescherming tegen UVA- en UVB-filters.

SHOP

4 Biotherm Crème Solaire Anti-Age Melting Face Cream SPF 50
de Bijenkorf

Deze melting face cream van Biotherm doet alles wat je wil: hij beschermt de huid tegen vrije radicalen vroegtijdige veroudering van de huid door het meervoudige filter MEXORYL complex, hyaluronzuur en vitamine E. Daarnaast doet hij zijn naam eer aan: hij smelt samen met je huid zodra je 'm aanbrengt.

SHOP

5 Ultrasun Face Anti-Pigment SPF 50
Holland & Barrett

De Ultrasun Face Anti-Pigment is perfect geschikt voor de overgevoelige en snel pigmenterende huid.

SHOP

6 Clinique SPF 30 anti-wrinkle face cream
Zalando

De combinatie van klassieke UVA- en UVB-filters en mineralen beschermt je gezicht tegen de eerste tekenen van ouderdom die de zon kan veroorzaken. Ook geschikt als basis voor je make-up.

SHOP

7 Juneva Superior Anti-Age Cream SPF 50
Douglas

Deze zonnebrandcrème van Juneva beschermt je huid tegen de zon met een SPF 50 én activeert het huideigen herstel, samen met het immuunsysteem van je huid.

SHOP

8 Paula's Choice Zonnebrandcrème SPF 50
Paula's Choice

Deze zonnebrandcrème van Paula's Choice is rijk aan antioxidanten die je huid beschermen tegen vrije radicalen. Daarnaast heeft ze een matte finish, waardoor je niet met glimmend hoofd op het strand of bij het zwembad zit.

SHOP

9 Collistar Global Anti-Age Protection Tanning Face Cream SPF 30
de Bijenkorf

Collistar is een klassieker onder de zonnebrand. Deze dagcrème beschermt het DNA van de huidcellen en zorgt voor een lekker bruin kleurtje, waarvoor je geen uren in de zon hoeft te zitten.

SHOP

10 Dr Dennis Gross Instant Radiance Sun Defense SPF 40
Zalando

Dr Dennis Gross weet wel raad met een vlekkeloze teint; dankzij het corrigerende kleurpigment verdwijnen rode vlekjes en andere oneffenheden als sneeuw voor de zon - no pun intended.

SHOP

11 Haute Custom Beauty Radiance Superbe Supreme Day Cream
Zalando

Deze olie-vrije zonnecrème van Haute Custom Beauty bevat een verbinding van vruchtstamcellen, micro-voedingsstoffen, superoxidanten en peptiden die vocht inbrengen, corrigeren en tegen de zon beschermen. Kortom: een complete verzorging voor je gezicht.

SHOP

12 Naif Sunscreen Face SPF30
Holland & Barrett

Deze zonnebrandcrème van Naïf bevat alleen natuurlijke minerale UV-filters op basis van zinkoxide en is hiermee geschikt voor de meest gevoelige huid. Naast lief voor je huid, is deze vegan crème ook nog eens vriendelijk voor de oceaan. Double win.

SHOP

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Huid