Waarom je niacinamide direct aan je beautyroutine wil toevoegen

Vogue ontdekte hét wondermiddel van 2020 en dat willen we je niet onthouden.

niacinamide model huidverzorging
Gilleam Trapenberg voor Vogue september 2020

Niacinamide - oftewel vitamine B3 - is al door meerdere huidexperts en beauty junkies uitgeroepen tot hét skincare product van 2020. Waarom? Omdat dit wondermiddeltje simpelweg alles kan en geschikt is voor letterlijk elk huidtype. Van jong tot oud, van gemengd tot extreem droog: niacinamide is je beste vriend.

Niacinamide reguleert de aanmaak van ceramiden en vrije vetzuren van je huid, die op hun beurt een natuurlijke barrière vormen tegen invloeden van buitenaf. Het heeft een licht exfoliërende werking, waardoor je minder last krijgt van schilfertjes en rode plekjes dan bij het gebruik van retinol.

Heb je last van een geïrriteerde huid? Hiervoor bevat niacinamide een ontstekingsremmende werking, die onder andere acne, rosacea en rode plekken vermindert. Doordat het middeltje de histamineproductie remt, verdwijnt je roodheid als sneeuw voor de zon. Ook werkt niacinamide optimaal tegen schade door de zon. We maken ons allemaal wel eens schuldig aan zonnen zonder je voldoende in te smeren (ook al geven we het niet graag toe), en ook daarbij biedt niacinamide de uitkomst. Zo kan het oppervlakkige pigmentatie verminderen en beschermt het je huid tegen de zon. Ondanks dat is het altijd belangrijk om je goed in te smeren met een hoge SPF.

Hebben we je al overtuigd van dit wondermiddel? Vogue selecteerde de favorieten van de redactie.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Niacinamide 10% + Zinc 1% Serum
Douglas

The Ordinary staat bekend om haar betaalbare en hoogwaardige producten. Dit serum bevat 10% niacinamide en helpt bij het bereiken van een egale huid.

The Ordinary

SHOP

2 10% Niacinamide Booster
Paula's Choice

Deze booster maakt poriën minder zichtbaar en zorgt voor een egalere huid en is geschikt voor alle huidtypen.

Paula's Choice

SHOP

3 Zien: Nella Ngingo's natuurlijke skincare routine voor een model glow
4 Skin Balancing Nachtcrème
Paula's Choice

's Nachts herstelt je huid van de overdag opgelopen schade. Een nachtcrème wordt daardoor extra opgenomen en dit exemplaar biedt het steuntje in de rug dat je huid kan gebruiken.

Paula's Choice

SHOP

5 Scrub & detox
Filorga

Een scrub en exfoliërend schuim ineen, met een dubbele werking om de huid te ontgiften en te vernieuwen. Ideaal wanneer je in de stad woont.

Filorga

SHOP

6 Multivitamin Super Cream
Alpha H

Deze fijne crème voorziet je huid direct van alle essentiële vitamines die nodig zijn voor een optimaal gezonde, sterke en stralende huid.

Alpha H

SHOP

7 Pure Balance serum
Biodermal

Dit serum is speciaal ontwikkeld voor de volwassen huid met onzuiverheden en oneffenheden. Hyaluronzuur en niacinamide dragen bij aan het egaliseren van je huid, wat op den duur leidt tot een supermodel glow.

Biodermal

SHOP

8 Super Serum Skin Tint SPF 30
de Bijenkorf

Dit serum is een double win: het bevat niet alleen hyaluronzuur en niacinamide, maar heeft ook een kleurtje. Hierdoor ziet je huid er stralend uit vanaf het eerste gebruik.

ILIA Beauty

SHOP

9 Vitamin B3 Pure Serum
de Bijenkorf

Dit pure serum met een hoge concentratie vitamine B3 biedt ondersteuning bij diverse huidproblemen, waaronder acne, hyperpigmentatie, roodheid en rosacea.

APOTCARE

SHOP

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Huid