Wat is micellair water en hoe gebruik je het?

Dit wonderwater is een totale game-changer voor je skincare routine.

De juiste cleanser voor je huid vinden is nog niet zo gemakkelijk. De ene haalt met gemak je make-up van je gezicht, maar laat je met een extreem droge huid achter – terwijl de ander een stuk milder is voor je huid maar je met make-up resten achterlaat. Maar dan is er gelukkig nog de heilige graal: micellair water. Dit is waarom je dit wondermiddeltje aan je routine wilt toevoegen.

Wat is micellair water?

Micellair water is uitgevonden door Jean-Noël Thorel, de Franse oprichter van skincarelijn Bioderma. Jean-Noël wilde een product ontwikkelen waarmee je je gezicht zowel kon cleansen als hydrateren, omdat kraanwater de huid al snel uitdroogt. Micellair water is geschikt voor ieder huidtype, maar vooral mensen met een gevoelige huid zweren erbij. Daarbij is het een ideaal product voor wanneer je on-the-go bent, want je kunt je make-up ermee afhalen zonder dat je het vervolgens hoeft af te spoelen. Een totale game-changer dus.

Hoe werkt micellair water?

Micellair water is niet zomaar 'duur' water in een handig flesje. Het bestaat uit zacht water en micelles, die laatste zijn een soort balletjes olie die zich hechten aan de make-up resten op je huid. De micellen werken eigenlijk als een soort kleine magneetjes die onzuiverheden aan op het huidoppervlak aantrekken – denk aan: vuil, olie en make-up. Hierdoor kunnen ze alle smurrie verwijderen zonder je huid te strippen waardoor het de natuurlijke balans kan verliezen.

Hoe gebruik je micellair water?

Je gebruikt micellair water het beste met watjes. De micellen blijven namelijk aan het watje gehecht wanneer je het over je gezicht haalt en zo alle onzuiverheden van je huid verwijderd. De formule is zowel cleansing als hydraterend, dus je hoeft het product na gebruik niet van je gezicht te wassen. Sterker nog, micellair water zorgt er meteen voor dat je huid de nodige hydratatie krijgt gedurende de dag of nacht – of je nu een droge óf juist vette huid hebt.

Overtuigd van de voordelen van micellair water? Vogue zet de fijnste micellair water formules hieronder voor je op een rij.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Fysiologisch Micellair water
Bol.com

La Roche-Posay

SHOP

2 Micellair water
Bol.com

Biodermal

SHOP

3 Essentials Verfrissend & Verzorgend Micellair Water
Bol.com

Nivea

SHOP

4 Makeup removing micellaire
Bol.com

Bioderma

SHOP

5 SkinActive Micellair Reinigingswater
Bol.com

Garnier

SHOP

6 Supersize Micellar Cleansing Water
Cultbeauty

Caudalie

SHOP

7 Purifying Micellar Water
Cultbeauty

Laura Mercier

SHOP

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Huid