Farm to face: is natuurlijke skincare het beste voor je huid?

Breng de boerderij naar je badkamer. Dat is het idee achter 'farm to face’. Deze beauty labels gebruiken planten en kruiden uit de directe omgeving of hebben hun eigen plantages. Vogue zet acht interessante merken op een rij.

'Schoonheid komt van binnenuit,' een gezegde dat ogenschijnlijk waar is. Steeds meer mensen worden vegan en steeds meer bedrijven gaan over op duurzame manieren van werken.

Farm to face skincare is de nieuwe uitkomst die hierop aansluit: skincare op een zo natuurlijk mogelijke manier geproduceerd, met eigen verbouwde planten en kruiden. Zo zie je maar weer: de beste oplossing is vaak dichterbij dan je denkt. Vogue zet de negen beste farm to face skincare producten op een rij.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Tata Harper

De Colombiaanse Tata Harper verbouwt op haar boerderij in Vermont (een aantal van) haar eigen biologische ingre­diënten. De zo clean mogelijke beauty maakt haar producten van rauwe grondstoffen en gelooft in hoe meer ingrediënten in hoge concentraties, hoe effectiever. Niet alle planten kunnen in Noord­ Amerika groeien, maar kruiden juist wel. Haar ‘bioactieve’ producten zijn om meteen te gebruiken. Elixir Vitae 2.0 is de bestseller van het moment.

SHOP

2 Madara Cosmetics

Mádara in Letland heeft eigen weten­schappers, een eigen lab en productie en verbouwt veel van de ingrediënten zelf. Basis van de producten is vaak berkensap, dat in het verleden door Letten ‘getapt’ werd. Founder Lotte Tisenkopfa ­Iltnere raakte geïnspireerd door haar grootmoe­der, een heus kruidenvrouwtje, en heeft nu een eigen all-female biologisch merk met o.a. make-­up. When in Letland: boek een factory tour.

SHOP

3 ISA Skincare

ISA staat voor Ibiza Softens Age, produc­ten gemaakt door schoonheidsspecialist Isabel Dumas op Ibiza. De Skincare is op basis van posidonia oceanica, een beschermd zeegras dat groeit langs de Middellandse Zee. Het wordt geplukt zonder de ‘moederplanten’ te beschadigen. Ook de andere biologische ingrediënten worden rauw verwerkt, met een heel klein beetje natuurlijk conserveermiddel.

SHOP

4 Abloom Skincare

It Ain't much if it Ain't Dutch: Abloom is biologische, Nederlandse ‘slow skincare’ gemaakt van bloemen, kruiden, algen en planten die niet worden verhit, raw dus. Veel komt van een boerderij uit Zeeland. De ingrediënten worden gebruikt in hun meest pure vorm of als fermentaat en: geen van de producten bevat water, maar wel biologische aloe vera gel. Uitproberen kan met de Abloom Essentials Set.

SHOP

5 Vintner’s Daughter

Vintner’s Daughter van wijnboerdochter April Gargiulo, maakt maar twee duurzame producten met oliën van plantaardige ingrediënten waaronder brandnetel, alfalfa en calendula. En dan komt de techniek: de moleculen worden in drie ‘gewichten’ verdeeld zodat het olieserum snel intrekt en ook echt de diepere huidlagen kan bereiken. Active Treatment Essence en Active Botanical Serum hebben dan ook een prijskaartje.

SHOP

6 Matiere Première

Matiere Première is van parfumeur Aurélien Guichard, die voor zijn eerste eigen eau de parfum, Radical Rose, zijn eigen rozenvelden (Rosa Centifolia) heeft in Grasse, waar hij biologische rozen kweekt (met ecocert) voor de puurste rozenessence. Hij is de enige parfumeur ter wereld met zijn eigen rozenfarm. Aurélien gebruikt hoge concentraties van de beste, duurzaam geproduceerde ingrediënten die hij kan vinden en die zorgen dat zijn geuren lang blijven hangen, ideaal dus.

SHOP

7 Seed to Skin

Seed to Skin, opgezet door Jeanette Thottrup, komt uit Italië, wordt geproduceerd op een boerderij in Toscane met ingrediënten van die boerderij of van ecovriendelijke micro­ producenten uit de omgeving. Met inhouse wetenschappers en een eigen lab. Het fijnst is om natuurlijk uit te proberen in de Seed to Skin­spa in Toscane, maar je kunt de heerlijke producten ook allemaal in eigen huis halen vanaf de website.

SHOP

8 Le Prunier

Een pruimenolie zo zuiver als die van Le Prunier is uniek. Drie Californische zusjes, founders van Le Prunier, gebrui­ken de (sinds 1980) biologische boerderij van opa voor hun olie die gemaakt wordt van de pruim. De vrucht wordt in Azië al eeuwen geroemd vanwege de krachtige anti­oxiderende werking. Er is maar één olie, de Le Prunier Plum Beauty Oil, maar die wordt wel over de hele wereld verkocht.

SHOP

9 Weleda

Weleda werkt van oudsher (sinds 1921!) met eco­logische ingrediënten, met eigen tuinen waar biodynamisch geteeld wordt. Eén van die zeven tuinen is in Zoetermeer (daar kun je een rondleiding krijgen). Zelfs het condenswater dat vrijkomt bij de productie wordt hergebruikt. Weleda heeft een systeem waarbij je je eigen plant vindt die iets doet voor jouw huid. Er zijn ook Weleda City Spa’s om kennis te maken met het merk.

SHOP

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Huid