Dit zijn de beste ontharingscrèmes van 2021 voor gezicht, lichaam en bikinilijn

Ontharingscrèmes: waar te beginnen, wat is het en hoe werkt het? We zochten het uit en namen een deep dive in de wereld van ontharing voor het gezicht, lichaam en bikinilijn. Lees mee.

ontharingscremes benen
Ferry van der Nat, Vogue Nederland decemebr 2020

Ondanks dat er een heuse pubic hair movement gaande is, zijn er talloze manieren om jezelf van lichaamshaar te ontdoen. De een is pijnlijk, de ander veroorzaakt bultjes. Het is vaak lastig om een ontharingsmethode te vinden die het beste werkt. Naast scheren, waxen, laseren, harsen en epileren is er nog ontharingscrème. Een methode die misschien wel té ondergewaardeerd is in Nederland. Belangrijk om te weten is hoe zo’n crème werkt en wat het met je lichaam doet.

Hoe werkt ontharingscrème?

Simpel gezegd werkt een ontharingscrème op basis van chemische stoffen die ervoor zorgen dat de haartjes zich ontbinden. De stoffen in de crème lossen de keratine in de haartjes die zich aan het oppervlak van de huid bevinden op. Je hebt dus geen mesje nodig en hoeft ook geen pincet te gebruiken. Nadat je de haartjes met de crème hebt weggespoeld, blijft je huid glad voor drie tot vijf dagen. Daarna komt de haargroei terug.

Plan van aanpak

Het handigste is om de crème in de douche te gebruiken, zodat je meteen alle residu wegspoelt. De crème is chemisch en kan de huid irriteren wanneer het te lang met elkaar in contact blijft. Now get to work: als eerste veeg je de haartjes van je af met de groeirichting mee. Vervolgens smeer je een goede laag crème op de huid, zodat alle haartjes goed zijn bedekt. Afhankelijk van de crème laat je deze voor enkele minuten intrekken, check hiervoor de gebruiksaanwijzing van de betreffende crème die je gebruikt. In deze tijd trekken de chemicaliën in de haartjes en de huid. Na de inwerktijd spoel je alles weg.

6 x de beste ontharingscrèmes

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Crème Dépilatoire
Plein

Een romige lichaamscrème verrijkt met amandelolie en thermaal bronwater van Vichy om de natuurlijke bescherming van de huid te versterken en irritatie te kalmeren.

Vichy

SHOP

2 Zien: Romy de Vries' K-Beauty skincare routine van 15 stappen
3 Gezichtscrème
Kruidvat

Deze ontharingscrème is speciaal voor het gezicht. De crème is gemaakt voor de tere gevoelige huid en verrijkt met shea butter en rozenolie voor een beschermende werking.

Chilly

SHOP

4 Crème Dépilatoire Jambes
Douglas

Deze crème is voor ontharing op de benen. De formule is rijk aan kamille en bisabolol, die beiden bekend staan om hun verzachtende eigenschappen.

Loua

SHOP

5 Ontharingscrème gezicht
Etos

Deze crème van Etos is verrijkt met Aloë Vera, vitamine E en amandelolie. Deze ingrediënten hebben een helende werking en zijn goed voor de gevoelige huid van het gezicht.

Etos

SHOP

6 Ontharingsspray
Bol.com

Met deze spray van Veet breng je de crème nog gelijkmatiger en makkelijker aan. Ideaal voor wie niet zo nauwkeurig is.

Veet

SHOP

7 Ontharingscrème
Wehkamp

Speciaal voor de gevoelige huid en het gehele lichaam, met Aloë Vera en vitamine E.

Veet

SHOP

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Huid