Dit is alles wat je wil weten over waxen

Van Brazilian en bikini wax tot sugaring en stripwax: hier gaat de wereld van waxen voor je open. Vogue vertelt je alles wat je over deze geliefde (en gehate) gladmaker moet weten.

Om maar meteen met de meest besproken vraag uit de ontharingswereld te beginnen: wat is het verschil tussen waxen en harsen? Puur gelet op de naam, betekenen ze eigenlijk hetzelfde; harsen is de Nederlandse vertaling van waxing. Maar, door de tijd heen zijn de methodes ook van elkaar gaan verschillen. Het verschil ligt hem bij het product dat wordt gebruikt. Hars hecht zich namelijk aan de huid, waarbij de haren mee worden genomen wanneer de hars van de huid wordt getrokken. Wax hecht zich, bij juist gebruik, niet aan de huid maar klemt zich alleen om het haartje. Daarom veroorzaakt waxen minder irritatie van de huid. En that’s what we want.

Waxen: verschillende methoden

De basis van het waxen is altijd hetzelfde: de wax wordt verwarmd, op de haartjes gesmeerd, het koelt af, en tenslotte wordt het, met de haartjes erin, verwijderd. Doordat de haartjes met de haarwortel worden verwijderd, blijven de haartjes wel vier tot zes weken weg. Heerlijk lang dus. Waxen wordt op twee verschillende manier gedaan: met of zonder strips. Bij stripwax wordt een strip op de uitgesmeerde wax gelegd die, terwijl de wax afkoelt, vastplakt aan de wax. De wax, en haartjes, worden met de strip mee weggetrokken. Wax zonder strips werkt, precies ja, zonder strip. Wanneer de wax is afgekoeld, wordt deze zonder strip, mét haartjes weggetrokken.

Soorten wax

Dan zijn er ook verschillende soorten wax. Deze zijn op te delen in twee soorten: de ‘normale’ wax en de sugar wax. Ze werken allebei hetzelfde, alleen bestaan ze uit andere ingrediënten. Elke 'normale' wax heeft een andere samenstelling van ingrediënten en kan ook chemicaliën bevatten. Sugar wax bestaat echter wel altijd uit dezelfde ingredienten. Sugaring klinkt hip, maar het is eigenlijk een eeuwenoude Egyptische ontharingstechniek. De sugar wax bestaat (surprise surprise) voornamelijk uit suiker. En een beetje water en citroenzuur. Daardoor is de wax 100% natuurlijk. En als het voor Ceopatra werkte, dan moet het ook bij jou werken.

Een paar tips

Misschien ben je al verkocht, maar toch zijn er een paar handige tips voordat je tot actie overgaat.
1. Wax moet altijd met de haargroei mee worden gesmeerd, en tegen de haargroei in eraf worden getrokken.
2. Je haartjes moeten minimaal een halve centimeter lang zijn.
3. Sugar wax is het beste voor down under (door de natuurlijke bestanddelen).
4. Nazorg is het halve werk: scrub en verzorg je huid goed na het waxen met een verzorgende olie of crème.

Dus ben jij helemaal klaar om thuis je bikinilijn te waxen? Ontdek dan de beste wax voor thuis hieronder. Indien je vertrouwen in je eigen kunnen er nog niet helemaal is, kan het een goed idee zijn om eerst eens thuis te epileren of aan de slag te gaan met een ontharingscrème.

6 x de beste wax voor thuis

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Oriental Sugar Wax
Douglas

Een sugar wax van Najel. Voor het hele lichaam en voor alle huidtypen, ook voor de gevoelige huid. De wax bevat geen chemicaliën en is 100% natuurlijk. Er worden strips meegeleverd, maar je kunt de wax ook zonder strips gebruiken.

Najel

SHOP

2 Facial Hair Removal Kit
Douglas

Deze sugar wax is speciaal voor het gezicht. De wax is helemaal natuurlijk en ook vegan. Deze formule bevat alleen suikerstroop en water, en dus geen citroenzuur, waardoor het nóg zachter is voor je gezicht. De lavendelolie kalmeert de huid.

Sugar Coated

SHOP


3 Waxstrips Gezicht
Bol.com

Deze handige waxstrips van Veet bevatten de strip en wax in één: de wax is al in de strip verwerkt. Verwarm de strip tussen je handen en je hoeft alleen de strip op je gezicht te plakken, heel handig. Daarnaast bevatten de strips amandelolie, wat de huid verzorgt tijdens het waxen.

Veet

SHOP

4 Waxstrips Lichaam
Plein

Deze grotere waxstrips van Veet zijn voor je gehele lichaam (ook voor de gevoelige huid). De wax is al in de strip verwerkt, wat het proces extra gemakkelijk maakt. Verwarm de strip tussen je handen en je hoeft alleen de strip op je lichaam te plakken, heel handig. De huid wordt verzorgd door de toegevoegde amandelolie en vitamine E.

Veet

SHOP

5 Waxstrips Face & Bikini
Douglas

Dit zijn gemakkelijke en fijne waxstrips van Parissa: een merk die alleen waxproducten ontwikkelt. De strips zijn speciaal voor de gevoeligere plekken van het lichaam, het gezicht en de bikinizone. In de kit zit ook ampul azuleenolie wat de huid kalmeert na het waxen.

Parissa

SHOP

6 Hot Salon Wax
Douglas

Mocht je liever met echte wax en een spatel werken dan met strips, dan is deze wax van Parissa voor jou. De kit bestaat uit wax, een spatel en ampul azuleenolie. Verwarm de wax, smeer hem op met de spatel en verzorg de huid na het waxen met de olie. De formule is speciaal voor het gezicht en de bikinilijn.

Parissa

SHOP

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Huid