Mooi op elke leeftijd: deze beautygeheimen houden Cindy Crawford jong

Cindy Crawford is 55 jaar. Ja, echt. En met déze beautygeheimen ga ook jij zo tien jaar terug in de tijd.

Als je niet weet wie Cindy Crawford is, dan weet je wel hoe ze eruit ziet. De 55-jarige vrouw is niet voor niets al veertig jaar lang topmodel. Looks liegen niet, of juist wel. Of Cindy’s favoriete skincare is de hemel op aarde, of ze heeft de genetische loterij gewonnen. Met haar genen zit het in ieder geval goed, want Cindy’s 19-jarige dochter Kaia Gerber heeft inmiddels ook een goedlopende modellencarrière. Wat betreft de skincare heeft Cindy, naast haar eigen skincare-lijn Meaningful Beauty, zeker zo haar favorieten. Ga goed zitten, want Cindy verklapt haar beauty geheimen, en die wil je niet missen. Lees mee.

Cindy over skincare

Cindy heeft één belangrijke tip: skincare moet worden gezien als een routine. Het is niet iets wat je af en toe in je leven injecteert, het is een levensstijl. In een interview met Byrdie vertelt ze: 'Ik heb geleerd dat skincare hetzelfde werkt als sporten. Als je één keer traint zult je geen verschil zien, maar als je er een routine van maakt, dan wel. Zo werkt het ook met huidverzorging, dus heb ik het verzorgen van mijn huid tot een onderdeel van mijn routine gemaakt.' Ook als dit voor jou nog niet het geval is, maakt dat niet uit. 'Het is nooit te vroeg of te laat om voor je huid te zorgen,' volgens Cindy. Ook deelt ze graag haar tips en favoriete producten met de wereld. Vogue zet ze voor je op een rij.

Cindy's beauty geheimen

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Huidverzorging van binnenuit

Cindy gebruikt niet alleen bepaalde skincare-en beautyproducten, maar zorgt ook van binnenuit voor haar lichaam. Alles draait om een gezonde manier van leven. 'Er goed uitzien gaat ook over goed eten, voldoende slapen en veel water drinken,' vertelt Cindy aan CR. 'Je moet ook in beweging komen. Ik sport meerdere keren per week, en ik wandel en fiets.'

2 Skincare is een investering

Cindy geeft aan dat als het om huidproducten gaat, het je geld waard is. 'Ik heb geleerd dat skincare hetgeen is waar je je geld aan uit wilt geven - aan alles wat met je huid te maken heeft. Van skincare tot foundation. Je kunt altijd een goedkopere mascara krijgen, je kunt altijd een goedkopere lipgloss of nagellak vinden, maar alles wat op je huid gaat, is het waard om in te investeren,' vertelde Cindy aan Byrdie. Favorieten van Cindy: de Light-Expert Click Brush Foundation van Terry en Crème de la mer lippenbalsem.

Terry Foundation

SHOP

La Mer Lippenbalsem

SHOP

3 Pluk nooit teveel aan je wenkbrauwen

Tijdens Cindy's morning routine video voor Vogue's Beauty Secrets-Youtubeserie prees Cindy haar jongere zelf omdat ze haar wenkbrauwen niet overplukte. Dit is dan ook dé tip die ze doorgaf aan haar 19-jarige dochter Kaia. 'Een van de grote lessen die ik aan Kaia heb gegeven, is dat je niet te veel met je wenkbrauwen moet doen - je zult er later spijt van krijgen,' vertelt ze tijdens de video. Bekijk Cindy's ochtend beauty routine hier.

4 A serum a day, keeps the doctor away

Hoe begint Cindy haar dag en hoe ziet haar ochtendregime eruit? 'Ik gebruik drie tot vijf producten in de ochtend en ongeveer hetzelfde voor ik naar bed ga,' vertelt Cindy aan CR. Ze wast haar gezicht minstens een keer per dag onder de douche en 'houdt van serums omdat je huid er meer potentie van krijgt.' Het serum gebruikt ze op een vochtige huid, zodat deze dieper doordringt. En dan natuurlijk het belangrijkste: haar huidige favoriete serum is een serum uit haar eigen Meaningful Beauty-collectie, het Youth Activating Melon Serum. 'Het belangrijkste ingedriënt bevat de stamcellen uit het meloen blad, waarin goede hyaluronzuren en peptiden zitten,' legt Cindy uit.

SHOP

5 Een nachtroutine met retinol

In hetzelfde interview met Byrdie vertelt Cindy hoe Jean-Louis Sebagh, de specialist die haar hielp bij het ontwikkelen van haar eigen skincare-lijn haar veel leerde over de juiste huidverzorging momenten. 'De dag draait om het beschermen van je huid en de nacht om het herstellen ervan,' legt ze uit. 'Ik haal 's avonds altijd mijn make-up eraf. Voor daarna heeft Meaningful Beauty een nachtcrème met retinol erin, een goed middel voor celvernieuwing. Vooral als je ouder wordt, denk ik dat dat steeds belangrijker wordt,' vertelt Cindy.

SHOP

6 Een geheime tool tegen opgezwollen ogen

Tijdens Cindy's morning routine video voor Vogue's Beauty Secrets-Youtubeserie deelde het supermodel een truc om opgezwollen ogen te verminderen: 'Ik zal je een klein geheimpje laten zien dat ik van een visagist heb geleerd, namelijk deze Golden Ice Globes van Glycelene. Het zijn kleine gouden balletjes. Ik doe ze graag eerst in een glas ijswater, dan ze zijn zo rustgevend,' vertelt Cindy. Vervolgens masseert ze haar oogleden en wallen met de gekoelde balletjes, wat de opgezwollen huid doet verminderen.

Cindy gebruikt de masseerballetjes van Glycelene, maar deze zijn niet in Nederland verkrijgbaar. Je kunt hier een vergelijkbare tool vinden van Estée Lauder bij Douglas.

SHOP

7 Vergeet nooit zonnebrand te smeren

Cindy heeft sinds haar 19e geen dag doorgebracht zonder zonnebrand te smeren. 'Ik kwam een keer gebruind aan op een fotoshoot toen ik 19 was, en kreeg te horen dat ze mijn verbrande huid niet konden verbergen - sindsdien heb ik mijn huid elke dag tegen de zon beschermd,' vertelt ze aan Redbook.

Hier vind je de beste zonnebrandcrèmes, en hier vind je hoe je deze het beste kunt smeren.

8 Haar is net zo belangrijk als huid

De beste haardag voor Cindy bestaat uit 'schoon, gehydrateerd haar,' geeft ze aan aan Byrdie. In een Youtube-video waarin ze haar favoriete haarproducten bespreekt, vertelt ze: 'Wie wist dat ook ons haar veroudert? Natuurlijk wist ik dat ik mijn haar zou moeten kleuren naarmate ik ouder zou worden, maar de textuur veranderde ook. Ik moet mijn haar gewoon een beetje meer liefde geven. Op dit moment ben ik dol op Kevyn Murphy-producten. Ik gebruik nu ook de shampoo en conditioner, maar als ik overstap op andere shampoo en conditioners, dan gebruik ik nog altijd de leave-in-conditioner.'

Je kunt de shampoo, conditioner en leave-in die Cindy gebruikt hier kopen als pakket bij Kapperskorting. Je kunt de Kevin Murphy-producten ook los kopen bij Bol.

SHOP

9 Het geheim van een zijden kussensloop

Het slapen op een zijden kussensloop is goed voor zowel je huid als haar. 'De laatste tijd heb ik de zijden kussenslopen van Slip ontdekt om op te slapen. Ze voorkomen dat mijn haar 's nachts pluizig wordt en ik heb zeker minder rimpellijnen van mijn kussen als ik wakker word!' Vertelt Cindy aan CR.

SHOP

10 'Zelfs ik word niet wakker als Cindy Crawford!'

Cindy is zich ervan bewust om altijd nederig te blijven wat betreft haar huid en looks. Je huid is niet altijd even mooi, en op social media zien we perfecte plaatjes. Tijdens haar interview met Redbook steekt Cindy de draak met zichzelf en vertelt ze: 'Ik zeg altijd dat zelfs ik niet wakker word als Cindy Crawford! Wat mensen op de tijdschrift covers zien is een onrealistisch moment van perfectie: de wind, het licht, het haar, de make-up. Dat is een proces van twee uur. Het is goed om je bewust te zijn van die druk van buitenaf, maar ik laat het niet tot me doordringen,' vertelt ze openhartig.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Huid