Winonah de Jongs full-glam date night look | Dutch Beauty

Mode-ontwerper Winonah de Jong deelt haar glamorous make-up look voor een avond uit met man Nigel de Jong.

In onze nieuwe Vogue beauty videoreeks Dutch Beauty laten Vogue vrouwen zien wat het geheim achter Dutch girl beauty is, een inclusieve, diverse kijk op de Hollandse schone. Hollandse schone is niet alleen blond-met-blauwe-ogen, maar komt in alle kleuren, vormen, maten, etnische en religieuze achtergronden. De eerste aflevering met Romy Boomsma kijk je hier. Deze week laat mode-ontwerper Winonah de Jong zien hoe zij haar full-glam make-up look doet voor een avond uit met haar man.

Eén blik op Winonah de Jongs Instagram-account en het wordt meteen duidelijk dat de mode-ontwerper, moeder van twee kinderen en vrouw van voetballer Nigel de Jong leeft volgens het credo 'the world is your runway'. Speciaal aan Vogue laat Winonah zien hoe zij haar glamorous make-up doet voor een avond uit met haar man in Doha, de hoofdstad van Qatar waar Nigel voetbalt en het gezin na jaren in Milaan, Hamburg, Istanbul, Manchester en Los Angeles nu woont. Wat blijkt? Naast het runnen van haar bedrijf op afstand is Winonah ook een professional in shaping, blending en baking.

Blending is key

'Ik vind vooral een flawless look belangrijk, dus dat het helemaal mooi overloopt.' Voor de basis gebruikt Winonah een dekkende Nars Foundation in de kleur Cadiz en twee kleuren blush. Een sleutelwoord in haar make-uproutine is blenden, met speciale make-up borstels. 'Stevig blenden hoor, jongens!' Vervolgens zijn haar ogen aan de beurt. Winonah gebruikt een Huda Pallete en mengt de kleur Eden – 'mijn go-to kleur' – met een roze tint, maar niet teveel: 'Je wil er niet als een paradijsvogel uitzien.' Amen. Een Guerlain Eyeliner en haar wimpers doet Winonah even snel buiten beeld, en ze maakt haar ooglook af met wat mascara – 'Ik trek altijd gekke bekken' – en wat extra eyeliner om het wimperrandje te verbergen. 'Tussendoor doe ik altijd eventjes blenden, want ik heb mijn make-up nog niet "gebaked".'

Shaping

Voordat Winonah gaat 'baken' shapet ze haar gezicht met een bronzer van Too faced. 'Het kwastje druk je met je vingertoppen bij elkaar. Ik gebruik de donkere kant van de bronzer om te shapen, en de lichte kant als highlight.' De zijkant van de neus en neusvleugels worden geshapet en highlight op de neusbrug zorgt voor een optisch smallere neus. Een Mac highlighter zorgt voor glans op de jukbeenderen en het voorhoofd, en mocht je denken dat je nu klaar bent, think again. 'Het is belangrijk dat je weer gaat blenden. Blending is key, en blend ook even de shape van je neus.' Langs de haarlijn en kaaklijn komt ook een beetje bronzer, 'zodat je niet je foundation-lijn ziet.' Haar nude lip maakt Winonah met haar favoriete MAC lip pencel en Huda Liquid Lip, een matte lipgloss in de kleur Girlfriend. Bijna vergeten: een beetje browgel van Anastasia.

Bake it!

Mocht je net als ondergetekende nog nooit iets anders gebaked hebben dan een cake, welkom bij Winonah's baking masterclass. 'Door baken heb je die fijne lijntjes door make-up onder je ogen niet.' Met een kwastje brengt Winonah een setting powder aan van Laura Mercier. 'Je kan het gewoon rijk aanbrengen, want je poedert het straks er weer helemaal af.' Om een glimmend voorhoofd te voorkomen poedert Winonah haar make-up look af met hetzelfde poeder. 'Mijn gezicht gaat altijd heel snel glimmen, helemaal hier in Qatar. Het is natuurlijk erg warm hier, dus dit poeder is echt een lifesaver hier.' De finishing touch voor haar date night look is een body shimmer van Tom Ford.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Make-up