Alexa Chung toont hoe je haar befaamde cat-eye in één vlotte beweging creëert

Het Britse multitalent Alexa Chung toont haar dagelijkse make-up routine in deze quirky video voor Vogue.

Hoe hilarisch kan een vrouw zijn? Naast de Amerikaanse Leandra Medine van de Man Repeller met haar eigenzinnige humor, is Alexa Chung een van die figuren in de modewereld die de hele zaak niet al te serieus neemt. Gelukkig maar want dan worden er video's al deze de wereld ingestuurd. Voor de Amerikaanse Vogue stond het Britse model, mode-influencer, ontwerpster én sinds kort televisiepresentator Alexa Chung voor de spiegel om haar dagelijkse make-up routine te tonen.

Paniekerige ogen

Door haar Britse charme en waanzinnig gevoel voor humor is de twaalf minuten durende video een plezier om naar te kijken. Terwijl ze bij zichzelf haar dagelijkse make-up look creëert, komen er naast heel wat quirky grapjes ook echte tips uit de mond van het Britse multitalent. Nadat ze haar haar met de Harry Josh Pro Tools ontwarringsborstel heeft goedgelegd vervolgt ze met een moisturizer die ze over het hele gezicht verspreidt. 'Dit is geen reclame, dit is echt de beste vochtinbrengende crème die ik ooit heb ontdekt', zegt Chung terwijl ze The Cream van Augustinus Bader aanbrengt. En net zoals iedereen die stiekem huivert wanneer de wimperkruller dichterbij hun ogen komt, weet ook Chung dat mannen het een rare actie vinden. 'Heb je dit ooit voor de ogen van een jongen gedaan?', zegt ze terwijl ze de kruller aan haar wimpers zet. 'Ze schieten volledig in paniek!'

Face, Eyebrow, Hair, Lip, Skin, Cheek, Nose, Beauty, Head, Eyelash,
YouTube

Beauty-iconen

Vervolgens bedankt ze de Lucas Papaw-zalf, de Australische balsem, voor zijn diensten terwijl ze haar lippen ermee insmeert. Nog enkele favorieten zijn La Mer's The Concealer en RMS Un Cover-Up Foundation voor een "pure dekking". En blijkt dat ook Chung blij is dat haar dunne jaren 90 wenkbrauwen niet meer bestaan. 'Ik heb mijn wenkbrauwen jarenlang moeten laten groeien', geeft ze toe terwijl ze haar wenkbrauwen met een tandenborstel kamt. 'Dit is een van mijn favoriete dingen om te doen. Ik vind het echt therapeutisch.' Om haar gezicht de nodige glow te geven gebruikt ze het Glow Face-palet van Dior. 'Ik vermoed trouwens dat al mijn beauty-iconen mannen of vrouwen zijn die beroemd zijn omdat ze niet veel make-up dragen', zegt ze over onder andere Mick Jagger die er altijd natuurlijk goed uitzag maar make-up droeg op het podium.

Alexa's cat-eye

De grote skill waar iedereen op zit te wachten is wellicht hoe Alexa haar altijd perfect zittende eyeliner tot stand brengt. De cat-eye make-up look voor haar ogen is zowat haar keurmerk geworden. 'Start met je eyeliner aan te brengen waarbij je begint van buiten en pas de hoek langs de onderkant van je wimperlijn aan. Sommige mensen doen alsof ze een wiskundige oefening uitwerken.' Dat hoeft niet zo te zijn wanneer Chung in vlotte bewegingen een scherp lijntje boven haar oog tekent. Ze blijkt ook grote fan te zijn van Glossier's Lash Slick. Haar wangen geeft ze kleur met de Matte Revolution Lipstick van Charlotte Tilbury. Ze sluit de video af met nog een beetje advies terwijl ze toegeeft een bad hair day te hebben. 'Als het haar [er niet] goed uitziet, moet je mensen met je sprankelende persoonlijkheid imponeren', zegt ze al lachend.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Make-up