3D make-up is officieel een feit, maar wordt het de toekomst?

Een nieuwe oogschaduw met één druk op de knop.

3d-makeup-printen
Richard Burbridge voor Vogue Nederland, maart 2018

Eerlijk is eerlijk: wanneer we het over make-up hebben, is die eeuwige zoektocht naar de perfecte producten nou juist part of the fun. Neem het vinden van de juiste foundation. Een behoorlijke taak op zich, dus wanneer je na tig teststreepjes op je hand eindelijk de juiste kleur te pakken hebt, is dat bijna euforisch. Hoewel we fysieke bezoeken aan de make-upafdeling vrij hoog in het vaandel hebben staan, houden we moderne ontwikkelingen binnen deze industrie ook nauwlettend in de gaten. Zo komt Mink nu met de allereerste 3D make-upprinter ooit, waardoor je met één druk op de knop een product naar keuze kunt afdrukken. Ja, afdrukken.

Transformeren in make-up

Grace Choi is CEO van Mink en kwam in 2014 al met het idee voor de printer. Nu, vijf jaar later, is het product op de markt gebracht. Choi speelt met de release in op de digitalisering van beautycontent, zo vertelt ze in een persbericht: ‘Televisie en print spelen steeds minder een rol binnen deze industrie. Consumenten zoeken nu eerder online naar inspiratie. Met deze printer kunnen mensen inspirerende beelden uitprinten en transformeren in daadwerkelijke make-up.’

Hoe het werkt

Klinkt redelijk Black Mirror-esque, maar de werking van het product is vrij simpel. Zo download je de app van Mink, importeer je vervolgens elk beautybeeld dat je wilt (of het nou van je camerarol of Instagram is) en kies je tot slot of je de gehele afbeelding of een enkele kleur wil printen. Leg een speciaal printvel in het apparaat, druk op de knop, en vijftien seconden later is je product klaar voor gebruik. Het pigment kan uiteindelijk letterlijk van de foto ‘afgewreven’ worden.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Beauty innovaties

Het apparaat houdt je waarschijnlijk wel even zoet, zeker wanneer je bedenkt dat de printer 16.7 miljoen kleuren (!) kan printen. Het product heeft niet het gewicht van een ‘normale’ printer, maar is makkelijk in je tas te stoppen, als we de website mogen geloven. De uitvinding van Choi past goed in het rijtje van andere high tech beauty innovaties, die de markt steeds meer lijken te domineren. Ook de modewereld staat op techgebied niet stil: of het nou om verwarmde boots of handige shopping features gaat, de industrie probeert ons op haar (moderne) wenken te bedienen.

Revolutionair

Of de printer een revolutie zal ontketenen? Wie zal het zeggen. Het is nog maar de vraag of de kwaliteit gelijkwaardig zal zijn aan ‘echte’ producten en hoe de make-up bijvoorbeeld wordt opgenomen door de huid. Aan de andere kant: mocht je er na jaren nou nog niet in geslaagd zijn om die juiste foundationkleur te vinden, gaat dat met deze printer waarschijnlijk wel lukken. Dien simpelweg een foto van je eigen huid in et voilá: dichterbij de juiste tint ga je niet komen. Voor wie enthousiast is geworden: de pre-order voor de printer vind je hier.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Make-up