Chelsey Weimars budgetproof tips voor een supermodel glow | Dutch Beauty

Nederlands model Chelsey Weimar deelt haar nuchtere beauty advies voor een stralende huid.

In onze Vogue beauty videoreeks Dutch Beauty laten Vogue vrouwen zien wat het geheim is achter Dutch girl beauty. O.a. Romy Boomsma, Winonah de Jong, curvy supermodel Danielle van Grondelle, influencer Vivian Hoorn, muzikante Bella Hay, model Charelle Schriek en zangeres Rochelle gingen Chelsey al voor.

Chelsey Weimar werd op 12-jarige leeftijd voor het eerst gescout en won als 15-jarige het tv-programma The Face. Inmiddels woont en werkt de 23-jarige Chelsey al jaren als model in New York, en schittert ze in campagnes voor o.a. Victoria's Secret, Biotherm en & Other Stories. Ondanks haar internationale carrière is ze Hollands nuchter gebleven. 'Ik geloof er heel erg in dat beautyproducten niet altijd duur hoeven te zijn. Er zijn zoveel goede producten die goedkoop en net zo goed zijn,' vertelt ze in haar Dutch Beauty video.

Skincare

Om te beginnen maakt Chelsey haar gezicht schoon met wat water en een facial wash van Weleda. Vervolgens een anti-aging serum van The Ordinary en wat Dr. Lucas Papaw crème op haar lippen, allemaal budgetproof. Een geheime wapen in haar beautyroutine is de anti-puistjesgel van Weleda; 'vrijwel binnen een dag zijn puistjes weg.' Haar favoriete budget beautyproduct? Een amandelolie van Kruidvat. 'Ik gebruik 'm zo vaak dat het label eraf is gevallen.' Dagelijks een SPF opbrengen is essentieel voor Chelsey om haar huid te beschermen tegen de zon, ook al schijnt de zon niet. 'Geloof mij, als je later vijftig of zestig bent dan ga je hier echt van profiteren.' Om haar skincare routine af te maken en haar huid voor te bereiden op een lichte make-up gebruikt ze een facial spray van Caudalie.

Make-up

Als zelfbenoemde tomboy wist Chelsey heel lang niks van make-up. Tot een vriendin haar een paar jaar geleden wees op wat simpele manieren om er net wat wakkerder uit te zien. Inmiddels experimenteert ze erop los. Een beetje concealer van NARS, oogschaduw en oogschaduwcrème van Charlotte Tilbury zorgen voor een natuurlijke glow. Wat schaduw en highlight brengt ze aan met het contourpalet van Tom Ford en een bronzer. Haar wenkbrauwen tekent ze bij met een wenkbrauwpotlood van Maybelline en een transparante wenkbrauwgel van Hema. Voor sunkissed look heeft Chelsea nog een trucje: een beetje blush van Jessica Alba's Honest Beauty wordt niet alleen aan op haar wangen, maar ook op de neusbrug aangebracht. Om een té erge glow tegen te gaan gebruikt ze nog wat poeder van Laura Mercier en als finishing touch een lippenstift van Charlotte Tilbury. 'Heel simpel. Naturel. Ik ben er klaar voor.'

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Make-up