Ruba Zai's new mom beautyroutine in zeven minuten | Dutch Beauty

Het lijkt onmogelijk, maar binnen zeven minuten kun je écht ready to go zijn.

In onze Vogue beauty videoreeks Dutch Beauty laten Vogue vrouwen zien wat het geheim is achter Dutch girl beauty. O.a. Romy Boomsma, Winonah de Jong, curvy supermodel Danielle van Grondelle, influencer Vivian Hoorn, muzikante Bella Hay, model Charelle Schriek, zangeres Rochelle, Roxeanne Hazes en Maud Welzen gingen Ruba al voor.

Als jonge moeder is het niet altijd even makkelijk om een moment voor jezelf te nemen – laat staan je beautyroutine in stand te houden. Dat weet ook influencer en stijlicoon Ruba Zai (26), dé vrouw achter Instagram-account Hijab Hills met bijna 1,2 miljoen volgers. Daarop geeft ze haar volgers advies en inspiratie op het gebied van mode en beauty. Maar of ze zelf altijd all glammed up de deur uitgaat? 'Ik probeer het elke dag te doen, maar dat lukt niet altijd met twee kids.'

Guasha

In plaats van allerlei crèmes begint Ruba met een huidmassage. Zo gebruikt ze een jadesteen van Crystallove waarmee ze het Chinese beautyritueel "Guasha" uitvoert – een stap die Ruba onlangs heeft toegevoegd aan haar beautyroutine. De techniek helpt bij een puffy gezicht en het verwijderen van opgehoopte afvalstoffen in de huid. Ruba begint bij het middelpunt van haar gezicht en trekt de steen dan naar de zijkant, waar ze 'm 'even wigglet'. 'Vraag me niet waarom, maar dit zag ik online bij tutorials,' aldus de 26-jarige beautygoeroe.

Anti wallen

Na de huidmassage met de jadesteen gaat Ruba over op haar make-up. 'Als het op make-up aankomt, ben ik echt van all out of helemaal niks.' Ruba begint met een foundation van NARS ('Ik gebruik deze al jaren'), die ze aanbrengt met haar beautyblender. Vervolgens is haar concealer aan de beurt – ook van NARS, want dat is volgens Ruba 'de beste concealer ever' voor donkere kringen. 'Ik heb echt wallen van hier tot Tokyo en beyond, tot buiten het universum. Met twee kids is het alsof ze onderling een deal hebben waarbij ze om de nacht wakker zijn. Geweldig.' Ze poedert haar concealer af met een NARS-poeder, waarna een contourstick van Fenty Beauty volgt.

Geheim talent

Tijdens het contouren deelt Ruba een insider's tip, een truc van Kim Kardashians visagist Makeup by Mario. Met een oogpotlood van Laura Mercier contourt ze heel gemakkelijk haar neus, om de make-up vervolgens met haar vingers in te blenden. Terwijl de NARS-poeder onder haar ogen 'baket', gaat Ruba verder met de oogschaduw: een palet van Huda Beauty en eentje van Dior Backstage. Die brengt ze binnen no time aan met drie verschillende kwasten ('Meestal ben ik hier heel snel in als ik niet hoef te praten').

Dan is Ruba aangekomen bij haar strakke eyeliner. Ze gebruikt een product van Benefit dat ze voor het aanbrengen eerst even op haar hand test. Hoe Ruba precies haar eyeliner aanbrengt, kan ze niet echt uitleggen. 'Vraag me niet hoe ik dit doe, want ik heb echt duizenden tutorials hierover gedaan op YouTube.' Wel laat Ruba een geheim talent zien; zo kan ze één oog dichthouden, terwijl de andere 'gewoon zijn ding doet'.

Zeven minuten

Vervolgens gebruikt Ruba een schone kwast op het overtollige baking powder te verwijderen, zodat ze kan beginnen met haar wenkbrauwen. Daarvoor gebruikt ze een potlood van Benefit, en twee gels van Bourjois en M.A.C. Dan zijn Ruba's lippen aan de beurt, die ze eerst prept met een overnight lipmask. Na het gebruiken van haar M.A.C-bronzer ('Ik heb deze echt al zo lang, I don't know how') brengt ze haar blush en highlighter van Laura Mercier aan en een fixing spray van Giorgio Armani.

Aan het einde van haar beautyroutine pakt Ruba haar Climax mascara van NARS erbij, om vervolgens haar lippen 'af te maken' met maar liefst vier producten: een Charlotte Tilbury Pillow Talk lippotlood, een Dior Lip Tattoo gloss, een lippenstift van Laura Mercier én een mini liptint van Benefit. 'Ik ben klaar!' En ja, dat deed ze écht allemaal in zeven minuten. Wij weten ook niet hoe Ruba het doet, maar het vergt in ieder geval de nodige oefening.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Make-up