Valentino laat zien hoe je eyeliner anno 2020 aanbrengt

De winged eyeliner zoals je 'm kent, maar dan à la Valentino.

Model loopt met opvallende eyeliner over de catwalk voor Valentino's Herfst/Winter 2020 show, getoond in Parijs.
Pascal Le Segretain

Terwijl fashion weeks – logischerwijs – inherent staan aan een hoop modeinspiratie, zijn de beautylooks soms net zo verfrissend. Kijk maar naar Valentino's Herfst/Winter 2020 show, die boordevol nieuwe suggesties voor het aanbrengen van eyeliner zat.

Winged eyeliner

Je hoeft geen overdreven beautyliefhebber te zijn om de winged eyeliner te kennen, één van de bekendste foefjes in de wereld der make-up. Het lijntje-met-een-haakje vond haar oorsprong in de jaren zestig door beroemdheden als Marilyn Monroe, en is vandaag de dag nog steeds terug te zien in het straatbeeld (met dank aan, bijvoorbeeld, een Alexa Chung). Kortom: echt vervelen gaat het nooit, maar wat variatie is af en toe welkom. Enter Valentino Herfst/Winter 2020, die met een verscheidenheid aan originele oogmake-up op de proppen komen.

Valentino Herfst/Winter 2020

Make-upartiest Pat McGrath was verantwoordelijk voor het creëren van de verrassende wings. Vrijwel elke look was anders: sommige modellen verschenen met een eyeliner in zilver metallic, terwijl anderen kleine kristallen op hun ogen kregen (eerder bleek Valentino overigens ook al een handje van een overdaad aan glitters te hebben). Dat leverde behoorlijke sixties gevoelens op (immers hét tijdperk waarin 'cut crease', waarbij de oogmake-up niet direct óp, maar boven of onder het oog wordt aangebracht, is ontstaan), mede door de natuurlijke kleur op de lippen. Het geheel gaf ook een beetje het gevoel van sci-fi films, of in elk geval, een ruimtemissie.

Een model bij Valentino Herfst/Winter 2020 met opvallende eyeliner, getoond in Parijs.
Isidore Montag
Een model bij Valentino Herfst/Winter 2020 met opvallende eyeliner, getoond in Parijs.
Armando Grillo

Superstrakke staarten

In de kapsels werd net zoveel aandacht gestoken, ditmaal met dank aan stylist Guido Palau. Hij gaf de meeste modellen een bijzonder strakke staart (doe ons ooit ook zo'n perfecte scheiding, s'il vous plaît), wat hij zelf als een beetje 'jongensachtig' omschrijft. Die pixie-achtige stijl voor het voorhoofd kreeg hij overigens niet zomaar voor elkaar: hij moest de boel plukje voor plukje tegen elkaar aan kammen, om vervolgens (veel!) haarspray het laatste werk te laten doen.

Een model bij Valentino Herfst/Winter 2020 met opvallende eyeliner, getoond in Parijs.
IMAXTREE.COM
Een model bij Valentino Herfst/Winter 2020 met opvallende eyeliner, getoond in Parijs.
IMAXTREE.COM
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Make-up