Het geheim achter Meghan Markle's wedding beautylook onthuld door haar make-up artist

Zo maak jij zelf thuis in een handomdraai Meghans beroemde natuurlijke make-up look.

Meghan Markle tijdens haar royal wedding met prins Harry.
Getty Images

Hoewel Meghan Markle en prins Harry ondertussen niet meer volledig deel uitmaken van de Britste koninklijke familie, staat de iconische royal wedding van het koppel nog in het geheugen van velen gegrift. Tijdens haar grote dag droeg Meghan Markle een minimalistische Givenchy-bruidsjurk, met een minstens zo minimalistische make-up look. Nadat Meghans haarstylist eerder een boekje opendeed over haar befaamde messy bun-kapsel, onthult nu Meghans make-up artist hoe hij een bridal make-up look creëert à la Meghan Markle.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Meghan Markle wedding make-up look

Tijdens haar romantische royal wedding met prins Harry droeg Meghan haar kenmerkende no-make-up make-up look, inclusief een subtiele smokey-eye, ontmaskerde sproetjes en een natuurlijke, poederroze lip. Haar look zag er zo natuurlijk uit dat sommige mensen zelfs dachten dat ze helemaal geen make-up droeg. Make-up artiest Daniel Martin was verantwoordelijk voor Meghans wedding make-up. In een exclusief interview met Vogue.com onthult Martin zijn tips en tricks bij het creëeren van een wedding make-up look zoals die van Meghan.

1. Goede skincare is de basis

Beautyexperts zweren erbij: het hebben van een goede skincare-routine is het halve werk als je een natuurlijke make-up look creëert. Zo beaamt ook Martin, die stelt dat een verzorgde en glowy huid de eerste prioriteit zijn. Begin met een vervagende primer waarna je vervolgens een dekkende concealer gebruikt bij het gebied onder de ogen en de zijkanten van de neus. 'Het draait allemaal om het uitbalanceren van je huidskleur', stelt Martin.

2. Het belang van wenkbrauwen

Er waren veel dingen die niet zomaar opvielen bij Meghans wedding make-up look, behalve haar verzorgde en geaccentueerde wenkbrauwen. Martin adviseert om de wenkbrauwhaartjes eerst in de tegenovergestelde richting te kammen met wenkbrauwgel om ze vervolgens weer terug in hun oorspronkelijke staat te brengen en hier en daar in te vullen met een potlood of gel, voor een natuurlijke look.

Zien: de ware betekenis achter Meghan Markle's trouwjurk

3. Lichte oogmake-up

'Ga voor een lichte kleur met een beetje shimmer, zodat je ogen als het ware worden geopend. Gebruik waterproof mascara en een 'veeg' van bronzer rondom het ooglid voor een natuurlijke contour en overloop van je huidskleur met de oogmake-up,' aldus Martin.

4. Lichte blush en bronzer

Martin adviseert om een lichtroze blush te gebruiken. 'Je wil niet dat de kleur te dicht bij je neus komt. Veeg daarom de blush vanaf je wang richting het oor. Belangrijk is dat de kleur past bij je lipstickkleur'. Martin beveelt bovendien iedereen aan om enkel een bronzer te gebruiken om plekken waar de zon van nature op het gezicht zou vallen.

5. Setting spray

De make-up artist eindigt altijd met een setting spray voordat hij op de lipstick aanbrengt. 'Het gaat erom dat alles lang mooi blijft zitten'. Of je nu een Zoom-bruiloft hebt of een real life wedding.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle