Dragqueen Envy Peru's transformatie tot een doll-like diva | Dutch Beauty

Boris Itzkovich Escobar legt je stap voor stap uit hoe hij tot de beeldschone diva Envy Peru transformeert.

In onze videoreeks Dutch Beauty laten Vogue friends zien wat het geheim is achter Nederlandse schoonheid. Onder anderen Romy Boomsma, Winonah de Jong, Danielle van Grondelle, Charelle Schriek, Roxeanne Hazes, Ruba Zai, Maud Welzen, Ayesha Djwalapersad en Nella Ngingo gingen Envy al voor.

Altijd al willen weten wat de beauty tricks zijn van een dragqueen? Boris Itzkovich Escobar onthult in deze Dutch Beauty video hoe hij zich transformeert tot drag diva Envy Peru. Envy is een van bekendste dragqueens van Nederland, en haar eigen drag house Mermaids Mansion steelt ieder jaar weer de show tijdens de Superball – de grootste dragwedstrijd van Europa. In deze sixties inspired make-up tutorial laat Boris je stap voor stap zien wat er allemaal bij komt kijken om zichzelf om te toveren tot miss Envy Peru, gekleed in een look van Nederlandse ontwerper Benchellal.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De voorbereidingen

'Niemand houdt van een behaarde vrouw,' begint Envy. Voordat ze aan de slag gaat, begint ze daarom met scheren. 'Ik ga je alvast voorbereiden, want je gaat in deze tutorial waarschijnlijk dingen zien die je nog nooit gezien hebt.' De eerste stap van de transformatie is dan ook het ontsmetten van de wenkbrauwen en zijkanten van het gezicht met 96% alcohol. Vervolgens gebruikt Envy een prittstift om haar wenkbrauwen weg te werken, waarna ze met Mastix huidlijm een facelift creëert. 'Een belangrijke stap voor elke dragqueen is color correcting, dat doe je op elke plek waar je een blauwtoon hebt.' Voor de laatste stap van de voorbereidingen worden twee primers gebruikt, de Skin Refined Tone van M.A.C. en de Photo Finish Primer van Smashbox, waarmee je een lichte blur creëert op je gezicht.

De basis

Nu haar gezicht ge-prepped-&-primed is, begint Envy met foundation waarvoor ze het Full Coverage Foundation palette van M.A.C. Cosmetics gebruikt. Daarna highlight ze haar gezicht met een highlighter sticker en gebruikt ze Dermcol waterproof poeder om haar wenkbrauwen te setten. 'Een lifechanger,' noemt Envy het. 'Want ook al is het heet in een club, je make-up staat als een huis.' De volgende stap is contouren, waar Envy ook de Full Coverage Foundation van M.A.C. voor gebruikt – waarna het tenslotte tijd is to beat her face: het zetten van de basis met een poedertje.

Lippen, wenkbrauwen en ogen

Na het aanbrengen van blush met Power Blush van M.A.C. en het aanzetten van haar contour met het Contour + Highlight Palette van M.A.C., is het tijd voor Envy's lippen. Daarvoor lijnt ze eerst de contouren van haar lip uit met een lip pencil. 'Nu gaan we de wenkbrauwen doen, een moment waarbij ik even mijn hart moet vasthouden.' Terwijl ze als een pro haar wenkbrauwen tekent, vertelt Envy over de groeiende drag scene in Amsterdam. Na de wenkbrauwen is het tijd voor de sixties inspired ooglook, waarvoor Envy het Me, Myself & Mmmmitchell palette gebruikt. Met een concealer van M.A.C. Cosmetics maakt ze haar ooglook vervolgens nog nét even iets mooier en strakker en meet t de P. Louise Base maakt ze daarna een cut crease. De grafische eyeliner zet Envy met de Brushstroke Liner van M.A.C..

De finishing touch

Tijd voor de finishing touches. 'Ik ben zelf helemaal gek op glitter. Hoe meer glitter, hoe beter.' Ze gebruikt daarvoor een glitter primer van NYX Cosmetics – en natuurlijk glitter. Daarna volgen de wimperkruller en mascara. 'Een look is niet compleet zonder een lens.' Met de gekleurde lenzen creëert Envy een doll-like look. 'En nu is het tijd voor het grote moment... want een wimper maakt het helemaal af.' Na het aanbrengen van de nepwimpers volgt nog het highlighten, waarvoor ze Glazed Donut van OFRA gebruikt, en het afmaken van de lip, met een lipstick van Gucci. Nog even de pruik op en een fantastische outfit aan, en de transformatie van Boris tot doll-like diva Envy Peru is compleet.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Make-up