Chanel luidt de toekomst van beauty in met nieuwe Lipscanner-app

Ken je dat, dat je de perfecte lippenstift op een foto hebt gespot, maar je kunt vervolgens nergens vinden welke het is? Met de nieuwe Lipscanner-app van Chanel is dit verleden tijd. Lees mee.

Indien je het ooit moeilijk had met het vinden van de perfecte nude of rode lippenstift tint, dan is Chanel's nieuwe Lipscanner-app helemaal iets voor jou. Met behulp van de nieuwste AI-technologie lanceert het Franse modehuis een nieuwe make-up app die in staat is om elke kleur ter wereld te matchen aan de meest aansluitende Chanel-lippenstift.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De Lipscanner-app

Of het nou gaat om de lippen van een model in een tijdschrift, een collega tijdens een Zoom-meeting of Bella Hadid op haar laatste selfie, het kan allemaal. Je scant gewoon een afbeelding waarop de door jou gekozen kleur te zien is en de app matcht de kleur met de best passende Chanel-lippenstift uit een van de vijf befaamde kleurfamilies - nude, roze, oranje, rood of paars. Dat betekent dat je ook gewoon een kleur van een kledingstuk, tas of accessoire kunt laten analyseren, om vervolgens een bijpassende lippenstift bij te vinden. Als je dacht dat het daar ophield, heb je het mis. De app geeft namelijk ook nog eens de meest geschikte textuur aan, namelijk mat, glanzend, gloss, satijn of metallic.

Lippenstift uitproberen

Nu de winkels gesloten zijn vanwege corona-maatregelen maakt dat het ook niet makkelijker om een juist make-up-product te vinden. Hoe ga je namelijk ooit weten of die lipgloss of lipstick je goed staat? Wees gerust: ook daar heeft Chanel wat op bedacht. De app heeft namelijk een Try On functie waarmee je de lippenstift virtueel kunt uitproberen. Zo weet je gewoon thuis vanaf de bank of de lippenstift je goed gaat staan.

Toekomst van beauty

Lipscanner, een samenwerking tussen Chanel's Makeup Creation Studio en CX Lab, is een goed voorbeeld van wat voor rol technologie kan spelen in de wereld van beauty. Door een juist getraind algoritme, is de app in staat om honderdduizenden verschillende gezichten te analyseren. De app is zelfs geprogrammeerd om rekening te houden met verschillende huidskleuren en lipvormen voor dat de app een bepaalde lippenstift adviseert. De nieuwe app markeert een innovatie-primeur voor Chanel en is een voorproefje van wat komen gaat op het gebied van de samenwerking tussen beauty en geavanceerde technologie.

Chanels Lipscanner is vanaf april beschikbaar voor iPhones via de App Store.

scan gezicht met lipscanner app
Scan gezicht
Chanel
scan kleur met lipscanner app
Chanel

Shop Vogue's Beauty FavoritesThis content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Make-up