De waanzinnige beautytransformatie van Meghan Markle

Van 2006 tot nu: zo is Meghan Markle getransformeerd over de jaren op beautygebied.

Beste beauty artikelen van 2018
Getty images

Als je veertien jaar teruggaat in de tijd, toen Meghan Markle vierentwintig jaar oud was, lijkt het wel alsof de tijd heeft stilgestaan. De 38-jarige voormalige Hollywoodster, die opgroeide in Los Angeles, heeft nog steeds een onberispelijke huid met een zachte glow en die frisse sproetjes, die ze (gelukkig) vrijwel nooit bedekt met een laag foundation. Nee, Markle is een natuurlijke schoonheid die weinig nodig heeft. Hoe minder make-up ze is gaan dragen over de jaren, hoe mooier ze er eigenlijk op is geworden. Voor Markle geen extreme beautytransformaties, maar wel een jaloersmakende bos haar die ze of in een nonchalante updo of los en golvend draagt. Blik terug in de tijd tot nu, waarbij ze ineens aan een royal protocol moet denken en vooral klassieke beautylooks laat zien.

image
Getty Images
1 van 29
2006 – Meghan Markle als koffermeisje

Dertien jaar geleden, toen Meghan Markle het nog probeerde te maken als actrice in Hollywood, werd ze geschaakt als koffermeisje in de tv-show Deal or No Deal. In die tijd was het schnabbelen voor de ster in wording, maar toen ze eenmaal gelinkt werd aan Prins Harry veroorzaakte het wat controverse. Ze draagt hier een flinke laag make-up, met smoky eyes, lipgloss en een flinke bos volumineus haar.

image
Getty Images
2 van 29
2006 – blauwe oogschaduw en een parelketting

Hoe anders ziet Meghan Markle er nu uit? In de noughties koos ze voor blauwgroene oogschaduw, (tja, Lady Di werd er ook ooit mee gezien) het haar in een bescheiden knot omhoog en een parelketting. Ze was altijd al een beauty, maar een stijlicoon? Dat in deze periode wellicht wat minder.

image
Getty Images
3 van 29
2007 – de onschuld zelve

Hoe piepjong en onschuldig ziet Meghan Markle er hier uit? Ze draagt het haar iets korter, met een lichte slag. Dit was dé rode loper-haarstijl van de late aughts.

image
Getty Images
4 van 29
2009 – sunkissed L.A. beauty

In 2009 was Markle nog gehuwd met Trevor Engelson en zat haar filmcarrière nog niet in de lift. Toch woonde ze een pre-Emmys party bij, waarvoor ze er stralend uitzag met een glowy, gebronsde huid. Au naturel, met zichtbare sproetjes. Hiernaast gaf ze haar lokken wel een kleurupgrade met kastanjebruin.

image
Getty Images
5 van 29
2010 – de Rachel uit Friends a.k.a. Jennifer Anniston straightener look met lagen

In 2010 droeg Meghan Markle haar (van nature waarschijnlijk krullende haar) heel stijl, met laagjes die in haar gezicht vallen. Zou ze geïnspireerd zijn geweest door 'the Rachel' haartrend? Ze kiest verder voor wat glanzende accenten, zoals op haar oogleden, tijdens een event bij Chateau Marmont.

image
Getty Images
6 van 29
2011 – Suits girl

In 2011 verscheen Suits voor het eerst op de (digitale) buis. De ster in wording droeg haar geweldig volle haar in golven die zacht over de schouder vallen. Haar make-uplook is eenvoudig, met zwarte eyeliner en subtiel roze lippen.

image
Getty Images
7 van 29
2012 – karamelkleurige highlights

Om haar prachtige donkere haar net iets meer dimensie te geven voegt Markle nog wat karamelkleurige highlights toe aan haar lokken. Ze heeft een zonnige California girl-uitstraling.

image
Getty Images
8 van 29
2012 – kleurstatement

Een van haar meest memorabele momenten op de rode loper – tijdens haar periode in de hitserie Suits – was toen ze het haar op de rode loper strak naar achter droeg met een gedurfde oogschaduw. Door dat paarse kleurstatement, rondom haar gehele oog, en lange wimpers knallen haar reebruine kijkers.

image
Getty Images
9 van 29
2012 – donkerharige vamp

Tijdens TV Guide Magazine's 2012 Hot List Party verscheen Markle ineens met donkerder haar. Ze draagt er een neutrale glossy lip en smoky eyes bij.

image
Getty Images
10 van 29
2013 – elegante updo

Markle's elegante updo is verre van stijf, maar eerder zacht en nonchalant. De ietwat losse knot draagt ze hier laag in de nek. Het past ook bij haar royal beautylook van nu.

image
Getty Images
11 van 29
2013 – super sleek

Tijdens de 2013 Much Music Video Awards wist Meghan Markle alle ogen op zich gericht: stijler dan stijl haar en wat shimmer in de binnenhoekjes van haar ogen.

image
Getty Images
12 van 29
2013 – old Hollywood glam

Filmsterallure van weleer, dat is de look waar Meghan Markle waarschijnlijk voor ging met deze extreme zijscheiding, asymmetrisch golvende haar en een statement oorbel. Ze woonde de London Global Gift Gala bij.

image
Getty Images
13 van 29
2014 – minimalistisch

Klassiek en clean is haar beautylook, met ellenlange wimpers en verzorgde wenkbrauwen. Het haar draagt ze haar in een middenscheiding met wat volume in het midden, voor een bouffant-achtige haarstijl.

image
Getty Images
14 van 29
2014 – va-va-voom

Voor de CFDA Vogue/Fashion Fund Awards koos de brunette voor haar bekende golvende haar met veel volume en een sensuele oogopslag. De smoky eye is inmiddels wel haar signatuur.

image
Getty Images
15 van 29
2014 – textured

Als kind had Meghan Markle krullend haar – eerder afro en wat pluizig dan heel stijl en glanzend. Hier zien we een beetje van haar natuurlijke lokken terug met een throwback haarlook waarbij zichtbaar wordt hoeveel volume en textuur Markle's lokken hebben.

image
Getty Images
16 van 29
2016 – klassiek rode lip

Meghan Markle kiest bijna nooit voor iets anders dan een nudekleurige lip, met de focus op haar donkere ogen. Hier werd het weliswaar een klassieke rode lip als ware ze een Parisienne tijdens een modefeestje.

image
Getty Images
17 van 29
2017 – no make-up make-up

Voor haar allereerste publieke verschijning met prins Harry ging Meghan Markle voor een no make-up make-uplook. Grote zonnebril, stralende lach en zachte, natuurlijke golven. Veel meer heeft de beauty ook niet nodig.

image
Getty Images
18 van 29
2017 – tijd voor hoeden

Nu Meghan Markle zich naast Kate Middleton zal profileren als Britse royal is het tijd voor een typisch Engels accessoire voor vrouwen, namelijk het hoofddeksel. De knappe aanstaande van prins Harry draagt het met verve, zoals hier met het haar asymmetrisch naar één kant geschoven.

image
Getty Images
19 van 29
2018 – nonchalant

Terwijl vrouwelijke royals doorgaans haarnetjes en nette updos dragen, is Meghan Markle heer en meester als het aankomt op nonchalant, wat rommelig haar omhoog gestoken met een paar losgetrokken plukken. Toch oogt ze altijd chic.

image
Getty Images
20 van 29
2018 – chocoladekleurige highlights

Terwijl de jaren verstreken is Meghan Markle's look eigenlijk steeds natuurlijker geworden, zoals hier met chocoladekleurige highlights in haar donkere haar.

image
Getty Images
21 van 29
2018 - natural bruidslook

Op 19 mei 2018 trouwden Meghan Markle met prins Harry. Niet alleen koos Meghan voor een klassieke trouwjapon van Givenchy's Clare Waight Keller, ook haar make-uplook op haar grote dag hield de duchess-to-be heel neutraal. De elegante bruidslook kwam van de hand van make-up artist Daniel Martin, die Meghans signatuur maquillage net iets meer aanzette: warme blush accentueerden haar wangen en jukbeenderen – met gelukkig zichtbare sproetjes – en haar ogen voorzien van een subtiele smoky shadow. Verder werd het een zachtroze lip en eindeloze wimpers.

The Duke And Duchess Of Sussex Visit Tonga - Day 2
Chris JacksonGetty Images
22 van 29
2018 - lage paardenstaart

Tijdens haar eerste officiële tour als royal verscheen Meghan in de ene na de andere elegante look. In Tonga maakte de hertogin een schitterende verschijning in het blauw, met haar signature make-uplook: eyeliner, perzikkleurige blush en glossy nude lip. Haar donkerbruine lokken droeg Meghan in een lage paardenstaart met middenscheiding.

The Duchess Of Sussex Visits Association Of Commonwealth Universities
Karwai TangGetty Images
23 van 29
2019 - top knot

De hertogin liet haar kenmerkende golven lokken en messy bun achterwegen en koos voor een strakke, chique knot.

meghan-markle-gala
Max Mumby/IndigoGetty Images
24 van 29
2019 - zijscheiding en glow

Pregnancy glow is een echt ding, dat bewijst Meghan wel in deze spierwitte look. De hertogin van Sussex straalt als nooit tevoren. De blush in warme kleur, roze lipgloss en zwarte eyeliner helpen daarbij. Daarnaast kiest Meghan voor een kapsel dat we niet veel vaker bij haar zagen: een strakke knot met zijscheiding.

Meghan Markle post-baby work-out routine
Max Mumby/IndigoGetty Images
25 van 29
2019 - koninklijk

Hier zien we Meghans typische royal look tijdens haar zwangerschap: een lage knot met zijscheiding en natuurlijke make-uplook.

meghan markle britse vogue septembernummer
Max Mumby/IndigoGetty Images
26 van 29
2019 - red carpet ready

Voor haar eerste grote publieke evenement sinds de geboorte van royal baby Archie Harrison koos Meghan voor een klassieke rode loper beautylook. Haar chocoladebruine lokken zijn strak naar achteren gekamd en gedraaid in een lage knot. Haar maquillage is net iets meer aangezet, met een donkere smoky eye, perzikkleurige blush - die voor een glow op haar wangen zorgt - en een zachte gloss op haar lippen.

meghan-markle-jaren-zestig-look
WPA PoolGetty Images
27 van 29
2019 - beehive

In plaats van haar kenmerkende lage knot of losse, golvende lokken, werd Meghan in oktober 2019 gezien met een typisch jaren zestig-kapsel: de beehive, a.k.a. het suikerspinkapsel. De beehive is een opgestoken haarstijl waarbij het haar in een kegelvorm omhoog en lichtjes achterover gestoken en gekamd wordt, waardoor het kapsel op een suikerspin of een bijenkorf lijkt.

meghan-markle-field-of-remembrance-londen
Getty Images
28 van 29
2019 - royal lokken met fascinator

Een maand later tijdens The Field of Remembrance (een herdenking in nagedachtenis aan alle Engelse oorlogshelden) toont Meghan weer haar golvende, chocoladebruine lokken – in combinatie met haar favoriete royal accessoire: een donkerblauwe, fluwelen fascinator.

Meghan Markle bij de Commonwealth Day Service 2020 in Londen.
Chris JacksonGetty Images
29 van 29
2020 - laatste royal look

In januari 2020 maakten Meghan en Harry bekend een stap terug te doen als senior leden van het Britse koningshuis. Sinds die tijd maakte het stel nog een aantal verschijningen, met hun laatste officiële event op maandag 9 maart. Meghan koos voor een smaragdgroene look van Emilia Wickstead met bijpassende fascinator in haar opgestoken bruine lokken. Met een smokey-eye, eyeliner, zachte blush en roze lippen toonde Meghan nog eenmaal haar signature beautylook.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle