De waanzinnige beautytransformatie van Meghan Markle

Van 2006 tot nu: zo is Meghan Markle getransformeerd over de jaren op beautygebied.

meghan markle tijdens de commonwealth day service 2020 in londen
Max Mumby/IndigoGetty Images

Als je veertien jaar teruggaat in de tijd, toen Meghan Markle vierentwintig jaar oud was, lijkt het wel alsof de tijd heeft stilgestaan. De 38-jarige voormalige Hollywoodster, die opgroeide in Los Angeles, heeft nog steeds een onberispelijke huid met een zachte glow en die frisse sproetjes, die ze (gelukkig) vrijwel nooit bedekt met een laag foundation. Nee, Markle is een natuurlijke schoonheid die weinig nodig heeft. Hoe minder make-up ze is gaan dragen over de jaren, hoe mooier ze er eigenlijk op is geworden. Voor Markle geen extreme beautytransformaties, maar wel een jaloersmakende bos haar die ze of in een nonchalante updo of los en golvend draagt. Blik terug in de tijd tot slechts een aantal maanden geleden, toen ze nog rekening moest houden met het strenge royal protocol en vooral klassieke beautylooks liet zien.

Hair, Hairstyle, Beauty, Chin, Brown hair, Long hair, Lip, Layered hair, Photo shoot, Model,
Getty Images
1 van 33
2006 – Meghan Markle als koffermeisje

Dertien jaar geleden, toen Meghan Markle het nog probeerde te maken als actrice in Hollywood, werd ze geschaakt als koffermeisje in de tv-show Deal or No Deal. In die tijd was het schnabbelen voor de ster in wording, maar toen ze eenmaal gelinkt werd aan Prins Harry veroorzaakte het wat controverse. Ze draagt hier een flinke laag make-up, met smoky eyes, lipgloss en een flinke bos volumineus haar.

Hair, Hairstyle, Black hair, Smile,
Getty Images
2 van 33
2006 – blauwe oogschaduw en een parelketting

Hoe anders ziet Meghan Markle er nu uit? In de noughties koos ze voor blauwgroene oogschaduw, (tja, Lady Di werd er ook ooit mee gezien) het haar in een bescheiden knot omhoog en een parelketting. Ze was altijd al een beauty, maar een stijlicoon? Dat in deze periode wellicht wat minder.

Hair, Clothing, Dress, Hairstyle, Shoulder, Beauty, Cocktail dress, Long hair, Little black dress, Brown hair,
Getty Images
3 van 33
2007 – de onschuld zelve

Hoe piepjong en onschuldig ziet Meghan Markle er hier uit? Ze draagt het haar iets korter, met een lichte slag. Dit was dé rode loper-haarstijl van de late aughts.

Hair, Face, Hairstyle, Eyebrow, Forehead, Chin, Lip, Layered hair, Brown hair, Beauty,
Getty Images
4 van 33
2009 – sunkissed L.A. beauty

In 2009 was Markle nog gehuwd met Trevor Engelson en zat haar filmcarrière nog niet in de lift. Toch woonde ze een pre-Emmys party bij, waarvoor ze er stralend uitzag met een glowy, gebronsde huid. Au naturel, met zichtbare sproetjes. Hiernaast gaf ze haar lokken wel een kleurupgrade met kastanjebruin.

Hair, Face, Eyebrow, Hairstyle, Blond, Brown hair, Chin, Forehead, Layered hair, Beauty,
Getty Images
5 van 33
2010 – de Rachel uit Friends a.k.a. Jennifer Anniston straightener look met lagen

In 2010 droeg Meghan Markle haar (van nature waarschijnlijk krullende haar) heel stijl, met laagjes die in haar gezicht vallen. Zou ze geïnspireerd zijn geweest door 'the Rachel' haartrend? Ze kiest verder voor wat glanzende accenten, zoals op haar oogleden, tijdens een event bij Chateau Marmont.

Hair, Face, Hairstyle, Eyebrow, Blond, Brown hair, Hair coloring, Long hair, Chin, Layered hair,
Getty Images
6 van 33
2011 – Suits girl

In 2011 verscheen Suits voor het eerst op de (digitale) buis. De ster in wording droeg haar geweldig volle haar in golven die zacht over de schouder vallen. Haar make-uplook is eenvoudig, met zwarte eyeliner en subtiel roze lippen.

Hair, Face, Eyebrow, Hairstyle, Blond, Forehead, Brown hair, Chin, Beauty, Long hair,
Getty Images
7 van 33
2012 – karamelkleurige highlights

Om haar prachtige donkere haar net iets meer dimensie te geven voegt Markle nog wat karamelkleurige highlights toe aan haar lokken. Ze heeft een zonnige California girl-uitstraling.

Hair, Face, Eyebrow, Hairstyle, Forehead, Skin, Lip, Chin, Beauty, Cheek,
Getty Images
8 van 33
2012 – kleurstatement

Een van haar meest memorabele momenten op de rode loper – tijdens haar periode in de hitserie Suits – was toen ze het haar op de rode loper strak naar achter droeg met een gedurfde oogschaduw. Door dat paarse kleurstatement, rondom haar gehele oog, en lange wimpers knallen haar reebruine kijkers.

Hair, Face, Eyebrow, Hairstyle, Lip, Chin, Nose, Brown hair, Forehead, Long hair,
Getty Images
9 van 33
2012 – donkerharige vamp

Tijdens TV Guide Magazine's 2012 Hot List Party verscheen Markle ineens met donkerder haar. Ze draagt er een neutrale glossy lip en smoky eyes bij.

Hair, Hairstyle, Face, Ear, Chin, Eyebrow, Beauty, Black hair, Bun, Nose,
Getty Images
10 van 33
2013 – elegante updo

Markle's elegante updo is verre van stijf, maar eerder zacht en nonchalant. De ietwat losse knot draagt ze hier laag in de nek. Het past ook bij haar royal beautylook van nu.

Hair, Face, Eyebrow, Hairstyle, Brown hair, Layered hair, Long hair, Chin, Beauty, Hair coloring,
Getty Images
11 van 33
2013 – super sleek

Tijdens de 2013 Much Music Video Awards wist Meghan Markle alle ogen op zich gericht: stijler dan stijl haar en wat shimmer in de binnenhoekjes van haar ogen.

Hair, Eyebrow, Face, Hairstyle, Chin, Forehead, Skin, Beauty, Black hair, Brown hair,
Getty Images
12 van 33
2013 – old Hollywood glam

Filmsterallure van weleer, dat is de look waar Meghan Markle waarschijnlijk voor ging met deze extreme zijscheiding, asymmetrisch golvende haar en een statement oorbel. Ze woonde de London Global Gift Gala bij.

Face, Hair, Eyebrow, Hairstyle, Forehead, Chin, Lip, Nose, Skin, Cheek,
Getty Images
13 van 33
2014 – minimalistisch

Klassiek en clean is haar beautylook, met ellenlange wimpers en verzorgde wenkbrauwen. Het haar draagt ze haar in een middenscheiding met wat volume in het midden, voor een bouffant-achtige haarstijl.

Hair, Face, Eyebrow, Hairstyle, Lip, Black hair, Beauty, Forehead, Long hair, Chin,
Getty Images
14 van 33
2014 – va-va-voom

Voor de CFDA Vogue/Fashion Fund Awards koos de brunette voor haar bekende golvende haar met veel volume en een sensuele oogopslag. De smoky eye is inmiddels wel haar signatuur.

Hair, Face, Hairstyle, Eyebrow, Chin, Beauty, Skin, Brown hair, Lip, Long hair,
Getty Images
15 van 33
2014 – textured

Als kind had Meghan Markle krullend haar – eerder afro en wat pluizig dan heel stijl en glanzend. Hier zien we een beetje van haar natuurlijke lokken terug met een throwback haarlook waarbij zichtbaar wordt hoeveel volume en textuur Markle's lokken hebben.

Hair, Face, Lip, Eyebrow, Hairstyle, Chin, Forehead, Skin, Beauty, Cheek,
Getty Images
16 van 33
2016 – klassiek rode lip

Meghan Markle kiest bijna nooit voor iets anders dan een nudekleurige lip, met de focus op haar donkere ogen. Hier werd het weliswaar een klassieke rode lip als ware ze een Parisienne tijdens een modefeestje.

Eyewear, Hair, Sunglasses, Cool, Glasses, Hairstyle, Black hair, Eyebrow, Beauty, Long hair,
Getty Images
17 van 33
2017 – no make-up make-up

Voor haar allereerste publieke verschijning met prins Harry ging Meghan Markle voor een no make-up make-uplook. Grote zonnebril, stralende lach en zachte, natuurlijke golven. Veel meer heeft de beauty ook niet nodig.

Face, Hair, Lip, Eyebrow, Skin, Beauty, Hat, Head, Nose, Eye,
Getty Images
18 van 33
2017 – tijd voor hoeden

Nu Meghan Markle zich naast Kate Middleton zal profileren als Britse royal is het tijd voor een typisch Engels accessoire voor vrouwen, namelijk het hoofddeksel. De knappe aanstaande van prins Harry draagt het met verve, zoals hier met het haar asymmetrisch naar één kant geschoven.

Hair, Face, Eyebrow, Hairstyle, Chin, Lip, Forehead, Beauty, Skin, Nose,
Getty Images
19 van 33
2018 – nonchalant

Terwijl vrouwelijke royals doorgaans haarnetjes en nette updos dragen, is Meghan Markle heer en meester als het aankomt op nonchalant, wat rommelig haar omhoog gestoken met een paar losgetrokken plukken. Toch oogt ze altijd chic.

Hair, Hairstyle, Beauty, Long hair, Brown hair, Portrait, Layered hair, Portrait photography,
Getty Images
20 van 33
2018 – chocoladekleurige highlights

Terwijl de jaren verstreken is Meghan Markle's look eigenlijk steeds natuurlijker geworden, zoals hier met chocoladekleurige highlights in haar donkere haar.

Event, Tradition, Ceremony, Gesture, Headpiece, Military officer, Crowd,
Getty Images
21 van 33
2018 - natural bruidslook

Op 19 mei 2018 trouwden Meghan Markle met prins Harry. Niet alleen koos Meghan voor een klassieke trouwjapon van Givenchy's Clare Waight Keller, ook haar make-uplook op haar grote dag hield de duchess-to-be heel neutraal. De elegante bruidslook kwam van de hand van make-up artist Daniel Martin, die Meghans signatuur maquillage net iets meer aanzette: warme blush accentueerden haar wangen en jukbeenderen – met gelukkig zichtbare sproetjes – en haar ogen voorzien van een subtiele smoky shadow. Verder werd het een zachtroze lip en eindeloze wimpers.

The Duke And Duchess Of Sussex Visit Tonga - Day 2
Chris JacksonGetty Images
22 van 33
2018 - lage paardenstaart

Tijdens haar eerste officiële tour als royal verscheen Meghan in de ene na de andere elegante look. In Tonga maakte de hertogin een schitterende verschijning in het blauw, met haar signature make-uplook: eyeliner, perzikkleurige blush en glossy nude lip. Haar donkerbruine lokken droeg Meghan in een lage paardenstaart met middenscheiding.

The Duchess Of Sussex Visits Association Of Commonwealth Universities
Karwai TangGetty Images
23 van 33
2019 - top knot

De hertogin liet haar kenmerkende golven lokken en messy bun achterwegen en koos voor een strakke, chique knot.

meghan-markle-gala
Max Mumby/IndigoGetty Images
24 van 33
2019 - zijscheiding en glow

Pregnancy glow is een echt ding, dat bewijst Meghan wel in deze spierwitte look. De hertogin van Sussex straalt als nooit tevoren. De blush in warme kleur, roze lipgloss en zwarte eyeliner helpen daarbij. Daarnaast kiest Meghan voor een kapsel dat we niet veel vaker bij haar zagen: een strakke knot met zijscheiding.

Meghan Markle post-baby work-out routine
Max Mumby/IndigoGetty Images
25 van 33
2019 - koninklijk

Hier zien we Meghans typische royal look tijdens haar zwangerschap: een lage knot met zijscheiding en natuurlijke make-uplook.

meghan markle britse vogue septembernummer
Max Mumby/IndigoGetty Images
26 van 33
2019 - red carpet ready

Voor haar eerste grote publieke evenement sinds de geboorte van royal baby Archie Harrison koos Meghan voor een klassieke rode loper beautylook. Haar chocoladebruine lokken zijn strak naar achteren gekamd en gedraaid in een lage knot. Haar maquillage is net iets meer aangezet, met een donkere smoky eye, perzikkleurige blush - die voor een glow op haar wangen zorgt - en een zachte gloss op haar lippen.

meghan-markle-jaren-zestig-look
WPA PoolGetty Images
27 van 33
2019 - beehive

In plaats van haar kenmerkende lage knot of losse, golvende lokken, werd Meghan in oktober 2019 gezien met een typisch jaren zestig-kapsel: de beehive, a.k.a. het suikerspinkapsel. De beehive is een opgestoken haarstijl waarbij het haar in een kegelvorm omhoog en lichtjes achterover gestoken en gekamd wordt, waardoor het kapsel op een suikerspin of een bijenkorf lijkt.

meghan markle field of remembrance londen
Getty Images
28 van 33
2019 - royal lokken met fascinator

Een maand later tijdens The Field of Remembrance (een herdenking in nagedachtenis aan alle Engelse oorlogshelden) toont Meghan weer haar golvende, chocoladebruine lokken – in combinatie met haar favoriete royal accessoire: een donkerblauwe, fluwelen fascinator.

meghan markle eerste look 2020
Samir HusseinGetty Images
29 van 33
2020 - eerste look van het nieuwe jaar

Net voordat Meghan en Harry aankondigden een stap terug te doen als senior leden van het Britse koningshuis maakten zij hun eerste verschijning van het jaar. Meghan droeg een klassieke beige outfit, met een bijpassende beautylook. Haar lokken droeg ze los, in combinatie met haar signature make-uplook.

meghan en harry in londen
Getty Images
30 van 33
2020 - glow en lage paardenstaart

In aanloop naar Meghan en Harry's vertrek uit het Britse koningshuis maakte het koppel nog een aantal (spectaculaire!) verschijningen. Zo straalden Meghan en Harry onder een paraplu in de regen, toen zij aanwezig waren bij de Endeavor Fund Awards in Londen. Meghan heeft een prachtige glow op haar gezicht, met een bruine smoky eye en donkere, glanzende lippen. Haar lokken draagt ze in een chique lage paardenstaart met middenscheiding.

Advertentie - Lees hieronder verder
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Meer van Meghan Markle