De waanzinnige beautytransformatie van Meghan Markle

Van 2006 tot nu: zo is Meghan Markle getransformeerd over de jaren op beautygebied.

Beste beauty artikelen van 2018
Getty images

Als je dertien jaar teruggaat in de tijd, toen Meghan Markle vierentwintig jaar oud was, lijkt het wel alsof de tijd heeft stilgestaan. De 37-jarige voormalige Hollywoodster, die opgroeide in Los Angeles, heeft nog steeds een onberispelijke huid met een zachte glow en die frisse sproetjes, die ze (gelukkig) vrijwel nooit bedekt met een laag foundation. Nee, Markle is een natuurlijke schoonheid die weinig nodig heeft. Hoe minder make-up ze is gaan dragen over de jaren, hoe mooier ze er eigenlijk op is geworden. Voor Markle geen extreme beautytransformaties, maar wel een jaloersmakende bos haar die ze of in een nonchalante updo of los en golvend draagt. Blik terug in de tijd tot nu, waarbij ze ineens aan een royal protocol moet denken en vooral klassieke beautylooks laat zien.

image
Getty Images
2006 – Meghan Markle als koffermeisje

Dertien jaar geleden, toen Meghan Markle het nog probeerde te maken als actrice in Hollywood, werd ze geschaakt als koffermeisje in de tv-show Deal or No Deal. In die tijd was het schnabbelen voor de ster in wording, maar toen ze eenmaal gelinkt werd aan Prins Harry veroorzaakte het wat controverse. Ze draagt hier een flinke laag make-up, met smoky eyes, lipgloss en een flinke bos volumineus haar.

1 van 26
image
Getty Images
2006 – blauwe oogschaduw en een parelketting

Hoe anders ziet Meghan Markle er nu uit? In de noughties koos ze voor blauwgroene oogschaduw, (tja, Lady Di werd er ook ooit mee gezien) het haar in een bescheiden knot omhoog en een parelketting. Ze was altijd al een beauty, maar een stijlicoon? Dat in deze periode wellicht wat minder.

2 van 26
image
Getty Images
2007 – de onschuld zelve

Hoe piepjong en onschuldig ziet Meghan Markle er hier uit? Ze draagt het haar iets korter, met een lichte slag. Dit was dé rode loper-haarstijl van de late aughts.

3 van 26
image
Getty Images
2009 – sunkissed L.A. beauty

In 2009 was Markle nog gehuwd met Trevor Engelson en zat haar filmcarrière nog niet in de lift. Toch woonde ze een pre-Emmys party bij, waarvoor ze er stralend uitzag met een glowy, gebronsde huid. Au naturel, met zichtbare sproetjes. Hiernaast gaf ze haar lokken wel een kleurupgrade met kastanjebruin.

4 van 26
image
Getty Images
2010 – de Rachel uit Friends a.k.a. Jennifer Anniston straightener look met lagen

In 2010 droeg Meghan Markle haar (van nature waarschijnlijk krullende haar) heel stijl, met laagjes die in haar gezicht vallen. Zou ze geïnspireerd zijn geweest door 'the Rachel' haartrend? Ze kiest verder voor wat glanzende accenten, zoals op haar oogleden, tijdens een event bij Chateau Marmont.

5 van 26
image
Getty Images
2011 – Suits girl

In 2011 verscheen Suits voor het eerst op de (digitale) buis. De ster in wording droeg haar geweldig volle haar in golven die zacht over de schouder vallen. Haar make-uplook is eenvoudig, met zwarte eyeliner en subtiel roze lippen.

6 van 26
image
Getty Images
2012 – karamelkleurige highlights

Om haar prachtige donkere haar net iets meer dimensie te geven voegt Markle nog wat karamelkleurige highlights toe aan haar lokken. Ze heeft een zonnige California girl-uitstraling.

7 van 26
image
Getty Images
2012 – kleurstatement

Een van haar meest memorabele momenten op de rode loper – tijdens haar periode in de hitserie Suits – was toen ze het haar op de rode loper strak naar achter droeg met een gedurfde oogschaduw. Door dat paarse kleurstatement, rondom haar gehele oog, en lange wimpers knallen haar reebruine kijkers.

8 van 26
image
Getty Images
2012 – donkerharige vamp

Tijdens TV Guide Magazine's 2012 Hot List Party verscheen Markle ineens met donkerder haar. Ze draagt er een neutrale glossy lip en smoky eyes bij.

9 van 26
image
Getty Images
2013 – elegante updo

Markle's elegante updo is verre van stijf, maar eerder zacht en nonchalant. De ietwat losse knot draagt ze hier laag in de nek. Het past ook bij haar royal beautylook van nu.

10 van 26
image
Getty Images
2013 – super sleek

Tijdens de 2013 Much Music Video Awards wist Meghan Markle alle ogen op zich gericht: stijler dan stijl haar en wat shimmer in de binnenhoekjes van haar ogen.

11 van 26
image
Getty Images
2013 – old Hollywood glam

Filmsterallure van weleer, dat is de look waar Meghan Markle waarschijnlijk voor ging met deze extreme zijscheiding, asymmetrisch golvende haar en een statement oorbel. Ze woonde de London Global Gift Gala bij.

12 van 26
image
Getty Images
2014 – minimalistisch

Klassiek en clean is haar beautylook, met ellenlange wimpers en verzorgde wenkbrauwen. Het haar draagt ze haar in een middenscheiding met wat volume in het midden, voor een bouffant-achtige haarstijl.

13 van 26
image
Getty Images
2014 – va-va-voom

Voor de CFDA Vogue/Fashion Fund Awards koos de brunette voor haar bekende golvende haar met veel volume en een sensuele oogopslag. De smoky eye is inmiddels wel haar signatuur.

14 van 26
image
Getty Images
2014 – textured

Als kind had Meghan Markle krullend haar – eerder afro en wat pluizig dan heel stijl en glanzend. Hier zien we een beetje van haar natuurlijke lokken terug met een throwback haarlook waarbij zichtbaar wordt hoeveel volume en textuur Markle's lokken hebben.

15 van 26
image
Getty Images
2016 – klassiek rode lip

Meghan Markle kiest bijna nooit voor iets anders dan een nudekleurige lip, met de focus op haar donkere ogen. Hier werd het weliswaar een klassieke rode lip als ware ze een Parisienne tijdens een modefeestje.

16 van 26
image
Getty Images
2017 – no make-up make-up

Voor haar allereerste publieke verschijning met prins Harry ging Meghan Markle voor een no make-up make-uplook. Grote zonnebril, stralende lach en zachte, natuurlijke golven. Veel meer heeft de beauty ook niet nodig.

17 van 26
image
Getty Images
2017 – tijd voor hoeden

Nu Meghan Markle zich naast Kate Middleton zal profileren als Britse royal is het tijd voor een typisch Engels accessoire voor vrouwen, namelijk het hoofddeksel. De knappe aanstaande van prins Harry draagt het met verve, zoals hier met het haar asymmetrisch naar één kant geschoven.

18 van 26
image
Getty Images
2018 – nonchalant

Terwijl vrouwelijke royals doorgaans haarnetjes en nette updos dragen, is Meghan Markle heer en meester als het aankomt op nonchalant, wat rommelig haar omhoog gestoken met een paar losgetrokken plukken. Toch oogt ze altijd chic.

19 van 26
image
Getty Images
2018 – chocoladekleurige highlights

Terwijl de jaren verstreken is Meghan Markle's look eigenlijk steeds natuurlijker geworden, zoals hier met chocoladekleurige highlights in haar donkere haar.

20 van 26
image
Getty Images
2018 - natural bruidslook

Op 19 mei 2018 trouwden Meghan Markle met prins Harry. Niet alleen koos Meghan voor een klassieke trouwjapon van Givenchy's Clare Waight Keller, ook haar make-uplook op haar grote dag hield de duchess-to-be heel neutraal. De elegante bruidslook kwam van de hand van make-up artist Daniel Martin, die Meghans signatuur maquillage net iets meer aanzette: warme blush accentueerden haar wangen en jukbeenderen – met gelukkig zichtbare sproetjes – en haar ogen voorzien van een subtiele smoky shadow. Verder werd het een zachtroze lip en eindeloze wimpers.

21 van 26
The Duke And Duchess Of Sussex Visit Tonga - Day 2
Chris JacksonGetty Images
2018 - lage paardenstaart

Tijdens haar eerste officiële tour als royal verscheen Meghan in de ene na de andere elegante look. In Tonga maakte de hertogin een schitterende verschijning in het blauw, met haar signature make-uplook: eyeliner, perzikkleurige blush en glossy nude lip. Haar donkerbruine lokken droeg Meghan in een lage paardenstaart met middenscheiding.

22 van 26
The Duchess Of Sussex Visits Association Of Commonwealth Universities
Karwai TangGetty Images
2019 - top knot

De hertogin liet haar kenmerkende golven lokken en messy bun achterwegen en koos voor een strakke, chique knot.

23 van 26
meghan-markle-gala
Max Mumby/IndigoGetty Images
2019 - zijscheiding en glow

Pregnancy glow is een echt ding, dat bewijst Meghan wel in deze spierwitte look. De hertogin van Sussex straalt als nooit tevoren. De blush in warme kleur, roze lipgloss en zwarte eyeliner helpen daarbij. Daarnaast kiest Meghan voor een kapsel dat we niet veel vaker bij haar zagen: een strakke knot met zijscheiding.

24 van 26
Meghan Markle post-baby work-out routine
Max Mumby/IndigoGetty Images
2019 - koninklijk

Hier zien we Meghans typische royal look tijdens haar zwangerschap: een lage knot met zijscheiding en natuurlijke make-uplook.

25 van 26
meghan markle britse vogue septembernummer
Max Mumby/IndigoGetty Images
2019 - red carpet ready

Voor haar eerste grote publieke evenement sinds de geboorte van royal baby Archie Harrison koos Meghan voor een klassieke rode loper beautylook. Haar chocoladebruine lokken zijn strak naar achteren gekamd en gedraaid in een lage knot. Haar maquillage is net iets meer aangezet, met een donkere smoky eye, perzikkleurige blush - die voor een glow op haar wangen zorgt - en een zachte gloss op haar lippen.

26 van 26
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle