Kiss proof: zo blijft je lippenstift de hele avond zitten

Met deze lipproducten komen je gestifte lippen haveloos door de avond heen.

rode-lippenstift-kerst
Vogue Nederland, Alique, november 2017

Dus je lippen gaan mat met Valentijnsdag, liefst in rood, donkerrood of fuchsia. Of - voor wie durft - het nieuwe paars. Maar hoe zorg je dat je lippenstift tijdens het romantische diner blijft zitten waar 'ie zit en je niet met een clownsmond aan het dessert begint? En ga zorgeloos voor die cinematic kiss!

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Scrubben maar
Dior

Dior Lip Sugar Scrub, 38,71 euro via Douglas

De eerste stap voor een mooie mond is: scrubben. Opdat alle velletjes voorlopig de wereld uit zijn. Dior heeft daar een professionele zachte scrub voor die je lippen zijdezacht maakt.

2 Binnen de lijntjes
Bourjois

Bourjois Miraculous Contourpotlood, 6,11 euro via Douglas

De gevreesde 'barcode' kun je tegengaan door een transparant lippotlood te gebruiken. Je lipstick blijft zo binnen de lijnen en loopt niet in de rimpeltjes rond je mond. Trek een onzichtbare grens of omlijn je gestifte lippen ermee.

3 Hydrateer die lippen
Clarins

Clarins Eclat Minute Base Fixante Lèvres Primer, 19.33 euro via Douglas

Een transparante lipprimer is geen overbodige luxe als jouw matte lipstick toch de neiging heeft je lippen uit te drogen. Deze van Clarins zit vol plantaardige wax en maakt je lippen gladder.

4 Eeuwenoude truc
MAC

M.A.C. Patentpolish Contourpotlood, 17 euro via Douglas

Zeg je lipliner, dan zeg je M.A.C Lip Pencil, want die is er in 22 kleuren. De potloden zijn zacht genoeg om je hele mond mee in te vullen, voordat je er lipstick opdoet. De oudste truc ter wereld voor het behoud van kleur én vorm.

5 Breng lagen aan
Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent Vernis à Lèvres, 38,71 euro via Douglas
Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture Holiday, 37,50 euro via
de Bijenkorf

Een liquid lipstick onder een solide versie doordrenkt je lippen met kleur. Precies wat je nodig hebt als het een lange avond wordt. Gebruik eerst de nieuwe YSL Vernis à Lèvres (links) en daaroverheen de fraaie Rouge Pur Couture Holiday.

6 Geheime truc
Kiko

Kiko Arctic Holiday Baked Powder, 16,95 euro via Kiko Cosmetics

Een heel klein beetje los poeder over je eerste laag lipstick, dat is de truc van veel visagisten. Gebruik een grote poederkwast en leg een tissue op je kleding om morsen te voorkomen. Daarna volgt een tweede laag lipstick.

7 Glossy lippen
Chanel

Chanel Rouge Allure Velvet, 36 euro via Chanel
Chanel Rouge Coco Gloss in Excitation, 31 euro via
Chanel

Gloss is de kers op de taart, ook als je een matte lipstick gebruikt. Je doet een heel klein beetje in het midden om je Cupidoboog te accentureren, en yep, dat moet je af en toe even bijwerken. Doe over de Rouge Allure Velvet van Chanel een beetje Rouge Coco Gloss in Excitation (goud!) en je bent de beauty van het bal, sorry, diner.

8 In één keer klaar
MAC

M.A.C. Snow Ball Lip Bag, 38 euro via M.A.C. Cosmetics

Dé uitkomst voor al je lipproblemen: de M.A.C Snow Ball Lip Bag. Dit is de hele set die je nodig hebt: lipliner, stick en gloss in vurig rood.

9 Schone lei
Clinique

Clinique Take the Day Off Makeup Remover for Lids, Lashes & Lips, 22,50 euro via Clinique

En dan komt het onvermijdelijke moment dat alles eraf moet. Als je niet met rode lippen wakker wilt worden, gebruik je een speciaal product voor hardnekkige make-up dat wel de huid van je lippen heel laat, zoals de Clinique Take the Day Off Makeup Remover for Lids, Lashes & Lips.

10 Lipbescherming
Chanel

Chanel Rouge Coco Baume, 36 euro via Chanel

Tot slot voor het slapen gaan altijd een beetje Rouge Coco Baume, een herstellende lipbalm die een vaste plek op je nachtkastje verdient. Dat zoent ’s morgens lekker weg.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kerst