All about the brows: de beste brow bars van Amsterdam

De Vogue-redactie zocht het voor je uit.

Face, Hair, Eyebrow, Lip, Cheek, Skin, Hairstyle, Chin, Nose, Beauty,
InDigital

Brow bars in Amsterdam zijn inmiddels overal te vinden. En terecht: modellen als Kaia Gerber en Cara Delevingne laten zien dat wenkbrauwen de kapstokken van je gezicht zijn. En omdat het een dunne lijn is tussen coupe Cara en coupe drama, zien steeds meer vrouwen in dat een specialist aan je wenkbrauwen laten zitten nog niet zo'n slecht idee is. Acht Vogue-redacteuren – en brow bar virgins – gingen op pad om de beste wenkbrauw-behandelingen van Amsterdam uit te testen. Inmiddels zijn we om: als je wenkbrauwen maar goed zitten!

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Just Brows

Digital Content Manager Emma Vloeimans

Haarlemmerdijk 156, 1013 JJ Amsterdam
Treatment: Shaping en Henna tinting € 35

BOEK HIER

Sinds de eerste keer dat ik bij Just Brows naar binnen stapte, was ik verkocht. Ik liep trots de deur uit met grotere wenkbrauwen dan ik mee binnen kwam. Hoe dat kan? Het is me een raadsel, maar eigenaresse Reyhan maakt het keer op keer waar.

Bij de eerste behandeling lag ik nog wat onwennig in de stoel, inmiddels weet ik dat ik Reyhan en team helemaal kan vertrouwen. Ze gebruiken verschillende technieken om je wenkbrauwen optimaal te vormen, passend bij je gezicht. Ze start met threading - wat op een gekke manier prettig voelt. Hierna epileert ze kleine haartjes en scheert ze kleine hoekjes voor een optimale shape. De te lange haartjes worden in model geknipt, waardoor je brows on fleek hebt als nooit tevoren.

Dankzij de henna-kleuring blijven je wenkbrauwen rond de drie weken goed van kleur, maar dit verschilt per persoon. In de zomermaanden en nu tijdens de lockdown laat ik ook mijn wimpers kleuren - ideaal voor wie inmiddels te lui is om mascara aan te brengen (of: 's avonds te verwijderen). Het geeft je een open blik zonder dat je iets aanbrengt. Kortom: hier ga ik nooit meer weg.

2 &Brows

Contributing Online Editor Nahawi Hoop
Kanaalstraat 104, 1054VP Amsterdam (en vanaf 12 juni ook aan de Javastraat)
Treatment: Browlift €55, Shaping en Brown Tinting €28,50

BOEK HIER

Van mijzelf heb ik niet veel wenkbrauwhaar. Bij een klein beetje epileren slaat de angst voor een grote misstap al snel toe en daarbovenop vond ik het de afgelopen maanden niet echt nodig om mijn wenkbrauwen in-shape te houden. Dat alles resulteerde vooral in een warrige bedoeling op mijn gezicht, maar gelukkig wisten ze daar by &Brows wel raad mee.

Ik ging bij eigenares Abigail in de stoel zitten en die vroeg: ‘wil je een eyebrow lift?’. Even schrikken was dat, want ik dacht gelijk aan een brow lift à la Kylie Jenner. Dat is aan mijn niet besteed. ‘Eigenlijk heet het brow lamination’ vertelt Abigail. Een behandeling van ongeveer een half uur waarbij de wenkbrauwharen met een speciaal serum worden ‘gelift’. Het blijft ongeveer 2 à 3 maanden zitten, wat betekent dat je je wenkbrauwgel voorlopig niet nodig hebt. Fijn, zo’n stap minder in de make-uproutine. Daar teken ik wel voor.

Tijdens de behandeling laat ik graag blijken welk soort wenkbrauw – denk vorm, dikte, etc. – ik bij mijn gezicht vind passen. En daar wordt zeker naar geluisterd. Na de brow lift staan mijn haren mooi omhoog en worden ze verder in vorm gebracht. Op verzoek haalt ze niet te veel haar weg, wel maakt ze mijn wenkbrauwen door middel van waxen en threading extra strak. Contouren is dus niet alleen voor je wangen en kaak, ook voor je wenkbrauwen.

De piece the resistance, is toch wel de henna waarmee Abigail mijn wenkbrauwen verfde. Anderhalve week verder is het vooral dat extra kleurtje dat mij helpt wanneer ik mijn wenkbrauwen voorzichtig wil bijtekenen. Waar ik voordat ik bij Abigail in de stoel zat de hoop op mooie wenkbrauwen al had opgegeven, ben ik nu nog steeds blij met de behandeling en mijn nieuwe wenkbrauwen. Wat een uurtje ontspannen bij &Brows wel niet voor je brows – en ergens ook zelfvertrouwen - kan betekenen!

3 Browhouse

Contributing editor Sanne van Rij
Bij hun studio in Amsterdam
Treatment: The Full Browlift, €66,95

BOEK HIER

Je ooit afgevraagd hoe namen als Romee Strijd en Benthe Liem toch aan die perfect (omhoog!) gekamde, fluffy wenkbrauwen komen? Het antwoord is Fabienne Oonk, die tot een paar jaar geleden al scooterend door de stad naam begon te maken. Inmiddels is ze niet alleen hofleverancier van de wenkbrauwen van menig influencer, maar ook de vrouw achter haar eigen Browhouse. Haar visuals en stijl breken met dat wat wenkbrauwstyling lang is geweest: veel van hetzelfde, met een (soms te) gepolijste werkwijze.

Daar blijft Fabienne graag van weg, vertelt ze terwijl ik in de stoel zit voor een Full Browlift. Wenkbrauwen mogen van haar natuurlijk en vol blijven, en hoeven bijvoorbeeld niet identiek op elkaar te lijken (en strikt uitgemeten te worden). De behandeling begint met een brow lamination, waarbij mijn wenkbrauwharen met een serum worden gelift. Daarna gaat Fabienne op een subtiele wijze aan de slag met verf (zodat mijn wenkbrauwen minder 'koel' ogen) en wax. Na talloze keren dubbelchecken ('Ik ben heel perfectionistisch als het op wenkbrauwen aankomt') wordt de spiegel erbij gepakt, en ben ik écht heel verbaasd. Ik zie nog steeds mijn wenkbrauwen, maar in een totaal andere hoedanigheid: voller en fluffy.

Ik vind het op z'n minst bizar te noemen dat mijn (!) wenkbrauwen zich opeens kunnen meten aan die van Cara Delevingne, en dat op een pijnloze en niet al te ingrijpende manier. Ook fijn: onderhouden is zelfs voor een beautyleek niet moeilijk, want Browhouse verkoopt een eigen soap die een stuk effectiever werkt dan de meeste wenkbrauwborstels- en gels. Zo kam je ze zelfs weken na dato – de behandeling blijft zes tot acht weken zitten – weer gemakkelijk omhoog. Wekenlang complimenten ontvangen gegarandeerd.

4 INGEbrows
-

Vogue contributor Nathalie Wouters
Rob Peetoom, Elandsgracht 66, 1016 TX, Amsterdam.
Behandeling: INGEbrows (epileren + verven) €42

Custom made wenkbrauwen
‘Jézus, wat ben ík knap!’ is de gênante en nogal on-Nederlandse gedachte die het eerst in me opkomt als ik mezelf terugzie na de behandeling. Ik ben net onder handen genomen door Angela, dè wenkbrauwspecialist van Rob Peetoom. Ze hanteert de zogeheten INGEbrows-methode, waarbij je custom made wenkbrauwen krijgt aangemeten. Dat doet ze door heel zorgvuldig de zone boven mijn ogen op te meten en uitgebreid mijn gezichtsvorm, huids- en haarkleur te inspecteren. Vervolgens tekent Angela (die overigens bijzonder vriendelijk is) de wenkbrauwen die volgens haar perfect bij mijn gezicht passen. Alle overtollige haartjes worden weggeharst, waarna de overgebleven haren flink in de verf worden gezet.

Uitgesproken boogjes
Binnen een klein uur ben ik in het bezit van wat ik oprecht alleen maar als de perfecte wenkbrauwen kan omschrijven: net wat voller, netter en meer uitgesproken dan de boogjes die ik zelf in elkaar getweezerd had, maar toch zie ik er nog helemaal als mezelf uit. Een verbeterde versie van mezelf weliswaar, die 3 tot 6 weken in tact blijft. INGEbrows heeft ook een ‘to stay’ optie voor waaghalzen. Dan worden er kleine sneetjes in je huid gemaakt en opgevuld met pigment, waardoor het net echte haartjes lijken. Dat blijft ongeveer een jaar zitten.

Voor ik vertrek word ik ook nog van een subtiel laagje make-up voorzien. Ik durf best toe te geven dat ik de rest van de dag heb besteed aan selfies maken.

5 The Browbarber

Contributing Online Editor Urmi Pahladsingh
Westerstraat 70h, 1015 ML AmsterdamBrow threading & tinting regular € 37,50

Boek hier

Iedereen heeft wel een brow-horrorverhaal beleefd en die van mij vond plaats in de brugklas. Een paar uur voor m’n eerste schoolfeest liep ik de deur van de schoonheidssalon uit met wenkbrauwen die meer leken op de Macdonalds golden arches dan de exemplaren van Brooke Shields. Sindsdien ben ik ontzettend conservatief met m’n wenkbrauw-upkeep. Toch besloot ik mezelf in naam van de journalistiek in het diepe te gooien en m’n lot in de handen van Iris te leggen, oprichtster van de Amsterdamse Brow Bar.

Op Eerste Paasdag mocht ik langskomen bij de nieuwe locatie in een zijstraatje van de Prinsengracht. De behandeling startte eerst met een kort gesprek, waarbij Iris m’n wenkbrauwen analyseerde en me vragen stelde over m’n persoonlijke smaak Op basis daarvan koos ze voor een threading-behandeling met tinting. Dat laatste was meer bedoeld om de illusie van volume te wekken dan daadwerkelijk de kleur te veranderen. Ik hield m’n hart vast en liet het me allemaal maar overkomen. Met resultaat.

Ik stond versteld. M’n wenkbrauwen leken duidelijk voller en donkerder, zonder dat ze daar hun natuurlijke uitstraling voor moesten missen. Verder was het ook de meest comfortabele brow­-behandeling die ik ooit heb gehad. Mijn eindoordeel? Het is een toplocatie voor al je wenkbrauw behoeftes en het is zeker een bezoekje waard.

6 Babassu
-

Contributing fashion editor Gijsje Ribbens

Babassu, Cornelis Schuytstraat 40.
Treatment: Browshaping €22, tinting €15,50

Anastasia techniek
Compleet natgeregend kom ik aan bij Babassu op de Cornelis Schuytstraat in Amsterdam Zuid. De dames van Babassu zijn niet te beroerd me meteen te voorzien van een warme kop koffie en zetelen me op een verwarmde stoel terwijl ze mijn broek laten drogen op de verwarming (een ongebruikelijke ervaring, je wenkbrauwen laten doen in onderbroek). Ze werken met de techniek van Anastasia, een wenkbrauw-wizard uit Beverly Hills die, zo wordt mij uitgelegd, 'door heel Hollywood wordt ingevlogen om wenkbrauwen te harsen.' Want dat is de techniek bij Babassu: er wordt geharst (niet met Anastasia-hars, maar speciale Babassu-hars), nadat er eerst met een malletje een vorm wordt bepaald.

In m'n nopjes
Maak je niet druk over te dun geharste wenkbrauwen bij Babassu, daar houden ze hier niet van: 'Het is voorgekomen dat we wenkbrauwen niet zo dun wilden harsen als de klant oorspronkelijk wilde - uiteindelijk was ze heel tevreden met het resultaat.' Nadat de vorm is geharst en de huid is verkoeld (ik reageer 'wat pittiger dan normaal' op de hars) wordt er geknipt en gekleurd. Er wordt gewaarschuwd dat de kleur van de verf de eerste twee dagen iets te heftig kan zijn, maar ik ben er mee in m'n nopjes.

Camouflage
Voor ik naar buiten ga wordt ik gecamoufleerd zodat niemand op straat iets van mijn nog ietwat rode wenkbrauwen hoeft te zien, en worden mijn wenkbrauwtjes ingepoederd en geborsteld - mijn voorhoofd heeft nog nooit in mijn leven zoveel aandacht gekregen. Sowieso kan ik niet anders zeggen dan dat mijn wenkbrauwen er beter dan ooit uitzien. Ik voel het al aan mijn water: zoals ik een ernstige shellac-verslaving heb (die kleuren!!!), ga ik nu ook niet meer kunnen leven zonder een driewekelijks bezoek aan de brow bar.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Make-up