All about the brows: de 8 beste brow bars van Amsterdam

De Vogue-redactie zocht het voor je uit.

Face, Hair, Eyebrow, Lip, Cheek, Skin, Hairstyle, Chin, Nose, Beauty,
InDigital

Brow bars in Amsterdam zijn inmiddels overal te vinden. En terecht: modellen als Kaia Gerber en Cara Delevingne laten zien dat wenkbrauwen de kapstokken van je gezicht zijn. En omdat het een dunne lijn is tussen coupe Cara en coupe drama, zien steeds meer vrouwen in dat een specialist aan je wenkbrauwen laten zitten nog niet zo'n slecht idee is. Acht Vogue-redacteuren – en brow bar virgins – gingen op pad om de beste wenkbrauw-behandelingen van Amsterdam uit te testen. Inmiddels zijn we om: als je wenkbrauwen maar goed zitten!

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Just Brows

Digital Content Manager Emma Vloeimans

Haarlemmerdijk 156, 1013 JJ Amsterdam
Treatment: Shaping en Henna tinting € 35

BOEK HIER

Sinds de eerste keer dat ik bij Just Brows naar binnen stapte, was ik verkocht. Ik liep trots de deur uit met grotere wenkbrauwen dan ik mee binnen kwam. Hoe dat kan? Het is me een raadsel, maar eigenaresse Reyhan maakt het keer op keer waar.

Bij de eerste behandeling lag ik nog wat onwennig in de stoel, inmiddels weet ik dat ik Reyhan en team helemaal kan vertrouwen. Ze gebruiken verschillende technieken om je wenkbrauwen optimaal te vormen, passend bij je gezicht. Ze start met threading - wat op een gekke manier prettig voelt. Hierna epileert ze kleine haartjes en scheert ze kleine hoekjes voor een optimale shape. De te lange haartjes worden in model geknipt, waardoor je brows on fleek hebt als nooit tevoren.

Dankzij de henna-kleuring blijven je wenkbrauwen rond de drie weken goed van kleur, maar dit verschilt per persoon. In de zomermaanden en nu tijdens de lockdown laat ik ook mijn wimpers kleuren - ideaal voor wie inmiddels te lui is om mascara aan te brengen (of: 's avonds te verwijderen). Het geeft je een open blik zonder dat je iets aanbrengt. Kortom: hier ga ik nooit meer weg.

2 &Brows

Contributing Online Editor Nahawi Hoop
Kanaalstraat 104, 1054VP Amsterdam (en vanaf 12 juni ook aan de Javastraat)
Treatment: Browlift €55, Shaping en Brown Tinting €28,50

BOEK HIER

Van mijzelf heb ik niet veel wenkbrauwhaar. Bij een klein beetje epileren slaat de angst voor een grote misstap al snel toe en daarbovenop vond ik het de afgelopen maanden niet echt nodig om mijn wenkbrauwen in-shape te houden. Dat alles resulteerde vooral in een warrige bedoeling op mijn gezicht, maar gelukkig wisten ze daar by &Brows wel raad mee.

Ik ging bij eigenares Abigail in de stoel zitten en die vroeg: ‘wil je een eyebrow lift?’. Even schrikken was dat, want ik dacht gelijk aan een brow lift à la Kylie Jenner. Dat is aan mijn niet besteed. ‘Eigenlijk heet het brow lamination’ vertelt Abigail. Een behandeling van ongeveer een half uur waarbij de wenkbrauwharen met een speciaal serum worden ‘gelift’. Het blijft ongeveer 2 à 3 maanden zitten, wat betekent dat je je wenkbrauwgel voorlopig niet nodig hebt. Fijn, zo’n stap minder in de make-uproutine. Daar teken ik wel voor.

Tijdens de behandeling laat ik graag blijken welk soort wenkbrauw – denk vorm, dikte, etc. – ik bij mijn gezicht vind passen. En daar wordt zeker naar geluisterd. Na de brow lift staan mijn haren mooi omhoog en worden ze verder in vorm gebracht. Op verzoek haalt ze niet te veel haar weg, wel maakt ze mijn wenkbrauwen door middel van waxen en threading extra strak. Contouren is dus niet alleen voor je wangen en kaak, ook voor je wenkbrauwen.

De piece the resistance, is toch wel de henna waarmee Abigail mijn wenkbrauwen verfde. Anderhalve week verder is het vooral dat extra kleurtje dat mij helpt wanneer ik mijn wenkbrauwen voorzichtig wil bijtekenen. Waar ik voordat ik bij Abigail in de stoel zat de hoop op mooie wenkbrauwen al had opgegeven, ben ik nu nog steeds blij met de behandeling en mijn nieuwe wenkbrauwen. Wat een uurtje ontspannen bij &Brows wel niet voor je brows – en ergens ook zelfvertrouwen - kan betekenen!

3 NurianBrowExpert

Digital editor en contributing writer Kaira van Wijk

Willemsparkweg 160, 1071 HS Amsterdam
Treatment: Brow threading & tinting, € 30, Lash lift € 55

BOEK HIER

‘Alleen mijn wenkbrauwen kleuren’, zeg ik nadrukkelijk tegen Nina Nurian, de charmante Nederlands-Iraanse eigenaresse van NurianBrowExpert. Ze reageert gelijk enthousiast en boekt me voor Vogue graag in – al is het maar voor een snelle touch-up. Waarom niet ook plukken? Ik ben lichtelijk ‘getraumatiseerd’ sinds een tijdje terug bij een goed aangeschreven brow bar in Amsterdam mijn halve wenkbrauwen werden weggeplukt. En dat terwijl ze eigenlijk weinig nodig hebben; ze zijn al vrij vol en in shape. Het kostte me een half jaar voor alles was terug gegroeid. ‘Nog een geluk’, zegt Nina: ‘Soms groeit het helemaal niet meer terug.’ Yikes. In die tijd noemde ik mijn brows mijn ‘vampierbrauwen’ – alles werd wat strenger in mijn gezicht door de scherpe lijnen. Nee, niet bepaald de natuurlijke look die ik voor ogen heb.

Vollere wenkbrauwen kweken
Vandaag is het tijd voor een tweede kans. NurianBrowExpert zit verscholen – het is wat dat betreft echt een hidden gem – in een pandje aan de Nieuwezijds Voorburgwal. Uitbreiding zit er wel aan te komen. ‘In de Negen Straatjes of Oud-West, maar het wachten is op de juiste ruimte.’ Als ik binnenstap neemt Nina alle tijd voor me – om uitgebreid toe te lichten wat er staat te gebeuren. Ze geeft me zo’n vertrouwd gevoel dat als ze vraagt of ze toch mag threaden, ik er mee instem. Haar expertise is namelijk threading, een typisch Iraans beautyritueel waarbij met minuscule draadjes een rits haartjes in één keer wordt verwijderd. ‘Maar dan met biologisch katoen, anders is dat niet goed voor de huid,’ zo vertelt Nina. Hiernaast gebruikt ze desgewenst de dermal blade, een minuscuul mesje. Zodra ze vertelde over de werking hiervan spitste ik mijn oren. Want, wat blijkt? Met die dermal blade kun je door regelmatig behandelen zelfs vollere wenkbrauwen krijgen, letterlijk meer haartjes bijgroeien. ‘Ik doe het een beetje boven en onder je boog. Als je dan om de vier weken terugkomt, zal je na een half jaar zien dat er daar wat haar is bijgegroeid en je een nog vollere brow hebt.’ Dat threading voel je eigenlijk amper, zo ook die dermal blade.

Extra lash lift
Hiernaast krijg ik van Nina ook een extra lash lift, waardoor je wimpers vier weken lang mooi gekruld blijven. Als ik na drie kwartier mijn ogen opendoe en – eerlijk gezegd, zonder enige verwachtingen – in de spiegel kijk ben ik blij verrast. Ik moet eerlijk zeggen dat zowel mijn wimpers als wenkbrauwen er nog nooit zo goed uit hebben gezien. De kleur en vorm zijn perfect, – symmetrisch, vol en strak, maar absoluut niet hard – het complimenteert mijn bone structure. ‘Ik heb hiervoor bij een cosmetisch arts gewerkt’, legt Nina uit: ‘Dus ik kijk altijd extra goed naar iemands gezicht.’ Waarom ze zelf haar eigen brow bar begon? ‘Ik miste de consistentie. Dan laat je je wenkbrauwen ergens doen en de eerstvolgende keer is het nooit zoals je ze laatst had laten bijwerken.’ Meer dan herkenbaar. Mijn Bambi Northwood-Blyth brows (of, bijna, working on it) en deze motivatie overtuigen me ervan meteen een nieuwe sessie te boeken. Beloofd: hierover zal ik jullie over zes maanden een update geven op Vogue.nl.

Volg NurianBrowExperts ook op social media

4 INGEbrows
-

Vogue contributor Nathalie Wouters
Rob Peetoom, Elandsgracht 66, 1016 TX, Amsterdam.
Behandeling: INGEbrows (epileren + verven) €42

Custom made wenkbrauwen
‘Jézus, wat ben ík knap!’ is de gênante en nogal on-Nederlandse gedachte die het eerst in me opkomt als ik mezelf terugzie na de behandeling. Ik ben net onder handen genomen door Angela, dè wenkbrauwspecialist van Rob Peetoom. Ze hanteert de zogeheten INGEbrows-methode, waarbij je custom made wenkbrauwen krijgt aangemeten. Dat doet ze door heel zorgvuldig de zone boven mijn ogen op te meten en uitgebreid mijn gezichtsvorm, huids- en haarkleur te inspecteren. Vervolgens tekent Angela (die overigens bijzonder vriendelijk is) de wenkbrauwen die volgens haar perfect bij mijn gezicht passen. Alle overtollige haartjes worden weggeharst, waarna de overgebleven haren flink in de verf worden gezet.

Uitgesproken boogjes
Binnen een klein uur ben ik in het bezit van wat ik oprecht alleen maar als de perfecte wenkbrauwen kan omschrijven: net wat voller, netter en meer uitgesproken dan de boogjes die ik zelf in elkaar getweezerd had, maar toch zie ik er nog helemaal als mezelf uit. Een verbeterde versie van mezelf weliswaar, die 3 tot 6 weken in tact blijft. INGEbrows heeft ook een ‘to stay’ optie voor waaghalzen. Dan worden er kleine sneetjes in je huid gemaakt en opgevuld met pigment, waardoor het net echte haartjes lijken. Dat blijft ongeveer een jaar zitten.

Voor ik vertrek word ik ook nog van een subtiel laagje make-up voorzien. Ik durf best toe te geven dat ik de rest van de dag heb besteed aan selfies maken.

5 Soap Treatment Store
-

Voormalig fashion assistant Sandra de Kuiper

Van Baerlestraat 122, Amsterdam.
Treatment: Brow shaping & tinting (30 min), € 30

Coupe Cara
Ik ga graag gekapt-en-gelakt op vakantie en dus leek het mij ideaal om dit grote wenkbrauw avontuur de dag voor vertrek in te plannen. Ik had nog nooit eerder mijn wenkbrauwen laten doen en werd razend enthousiast van het idee dat ik straks met een volle Andreea Diaconu of Cara Delevingne ‘coupe’ op reis zou gaan. Bij de Soap Treatment Store legde wenkbrauw specialist Fatema mij eerst alles uit over de verschillende gezichtsvormen en de daarbij passende wenkbrauw shapes. Na het gronding onderzoeken van mijn wenkbrauwen kwamen we tot de conclusie dat ze geverfd moesten worden. Ik heb van mezelf al donkere haren maar door de blonde puntjes bij te verven, zouden mijn wenkbrauwen voller gaan lijken. Ook werd er gewaxed om de lijnen van de vorm scherper te maken. Daarna kreeg ik tips hoe ik zelf dagelijks mijn wenkbrauwen zou kunnen perfectioneren met potlood en borsteltje.

Dag en nacht
Het verschil tussen voor en na voelde voor mij als dag en nacht. Eenmaal weer op straat had ik het idee dat iedereen mij aanstaarde vanwege de enorme borstels op mijn voorhoofd. Ook mijn vrienden konden die avond niet meer ergens anders naar kijken. Licht paniekerig ging ik naar bed en bereidde ik me voor op een vakantie waarin me achter pet en oversized zonnebril zou verschuilen. Dit bleek gelukkig nergens voor nodig want de volgende dag was mijn huid helemaal gekalmeerd van het waxen en verven en zagen mijn wenkbrauwen er smashing uit. Ik ga zeker weer terug voor een touch-up!

6 Akasha Spa, Conservatorium Hotel
-

Digital content manager Pauline Breeuwsma
Van Baerlestraat 27, Amsterdam
Behandeling: Brow colouring and shaping (25 min.) €35

Hoge verwachtingen
Nadat mijn collega’s Nathalie en Sandra voor deze test met een totaal brow makeover op de redactie verschenen, zijn de verwachtingen voor mijn aanstaande wenkbrauwen hooggespannen. Nu is het zo dat ik niet gezegend ben met volle Brook Shields exemplaren, maar stiekem heb ik de hoop dat mijn wenkbrauwen na deze behandeling de kapstokken van mijn gezicht zullen zijn.

Biologisch
De prachtige Akasha Spa van het luxe Conservatorium Hotel in Amsterdam biedt hoop: omringd door serene stilte word ik onthaald in een rustgevende behandelkamer en neem ik plaats op een massagebed die voelt als een wolk door alle lagen met zachte witte handdoeken. De ontzettend vriendelijke Limburgse schoonheidsspecialiste bekijkt eerst zorgvuldig de vorm van mijn wenkbrauwen en reinigt ze. Daarna brengt ze de kleuring aan: ik wil niet te donkere exemplaren, dus ze laat de natuurlijke kleuring (ze werken er alleen met biologische producten) kort intrekken. Vervolgens mag ik kiezen: de shaping door harsen of epileren. Ik laat de keuze aan haar: epileren is een preciezere wijze van shapen dus daar kies ik voor.

Pijnloos en ontspannen
En ik ben totaal verbaasd: ik wist niet dat epileren zo pijnloos en ontspannend kon zijn! Met hele kleine zachte bewegingen worden mijn wenkbrauwen heel geleidelijk in shape gebracht en ik voel me wegdompelen. Maar dan is het einde van de behandeling helaas al daar en mag ik het resultaat bekijken: mijn wenkbrauwen zijn door de subtiele kleur inderdaad beter zichtbaar en ik heb een babyzachte huid rond mijn wenkbrauwen. Voor ontspanning en een natural look ben je hier aan het juiste adres. Maar helaas geen Brooke-exemplaren. Wellicht was dat ietwat hoog gegrepen.

7 Babassu
-

Contributing fashion editor Gijsje Ribbens

Babassu, Cornelis Schuytstraat 40.
Treatment: Browshaping €22, tinting €15,50

Anastasia techniek
Compleet natgeregend kom ik aan bij Babassu op de Cornelis Schuytstraat in Amsterdam Zuid. De dames van Babassu zijn niet te beroerd me meteen te voorzien van een warme kop koffie en zetelen me op een verwarmde stoel terwijl ze mijn broek laten drogen op de verwarming (een ongebruikelijke ervaring, je wenkbrauwen laten doen in onderbroek). Ze werken met de techniek van Anastasia, een wenkbrauw-wizard uit Beverly Hills die, zo wordt mij uitgelegd, 'door heel Hollywood wordt ingevlogen om wenkbrauwen te harsen.' Want dat is de techniek bij Babassu: er wordt geharst (niet met Anastasia-hars, maar speciale Babassu-hars), nadat er eerst met een malletje een vorm wordt bepaald.

In m'n nopjes
Maak je niet druk over te dun geharste wenkbrauwen bij Babassu, daar houden ze hier niet van: 'Het is voorgekomen dat we wenkbrauwen niet zo dun wilden harsen als de klant oorspronkelijk wilde - uiteindelijk was ze heel tevreden met het resultaat.' Nadat de vorm is geharst en de huid is verkoeld (ik reageer 'wat pittiger dan normaal' op de hars) wordt er geknipt en gekleurd. Er wordt gewaarschuwd dat de kleur van de verf de eerste twee dagen iets te heftig kan zijn, maar ik ben er mee in m'n nopjes.

Camouflage
Voor ik naar buiten ga wordt ik gecamoufleerd zodat niemand op straat iets van mijn nog ietwat rode wenkbrauwen hoeft te zien, en worden mijn wenkbrauwtjes ingepoederd en geborsteld - mijn voorhoofd heeft nog nooit in mijn leven zoveel aandacht gekregen. Sowieso kan ik niet anders zeggen dan dat mijn wenkbrauwen er beter dan ooit uitzien. Ik voel het al aan mijn water: zoals ik een ernstige shellac-verslaving heb (die kleuren!!!), ga ik nu ook niet meer kunnen leven zonder een driewekelijks bezoek aan de brow bar.

8 Rituals Urban Spa
-

Online trainee Rixt Weeber
Utrechtsestraat 84HS, Amsterdam.
Behandeling: Epileren (15 minuten) €15,-

Vol spanning
Ik moet toegeven dat ik er niet helemaal gerustgesteld op was, toen ik over de drempel van de Urban Spa van Rituals stapte. Zelf pluk ik af en toe met veel pijn en moeite een verdwaalde haar weg, maar horrorbeelden van nike-logo wenkbrauwen hielden me tot nu toe weg bij brow bars. Van mezelf heb ik vrij volle wenkbrauwen – een erfenis van de borstels op het gezicht van mijn opa vrees ik – dus ik hoopte met alle macht dat ze niet in dunne streepjes zouden veranderen.

Grondige inspectie
Maar eens moet de eerste keer zijn, dus ik maakte een afspraak bij Rituals om mijn wenkbrauwen te laten epileren. Ik werd geholpen door Sabina, die me meteen op mijn gemak stelde. In een rustgevende ruimte, inclusief zen-muziek, werden mijn wenkbrauwen grondig geïnspecteerd. Even slikken was het wel toen ze voorstelde om te harsen in plaats van te epileren, omdat ik ‘toch wel heel veel haar had.’ Het zweet stond in mijn handen, maar de behandeling was uiteindelijk zo gepiept. Na het harsen tussen, onder én boven mijn wenkbrauwen werden hardnekkige haartjes nog weggehaald met een pincet.

Vers gekapt
Het uittrekken van haren voelt nog steeds niet als een ontspannen massage, maar de pijn valt heel erg mee. Als ik weer in de spiegel kijk blijkt dat mijn angst nergens voor nodig was; mijn wenkbrauwen zijn nog steeds vol, alleen nu wat beter in vorm. De huid rondom is nog wel een beetje rood, maar dit wordt door Sabina vakkundig gecamoufleerd. Gelukkig is het een zonnige dag, waardoor ik een paar uur m’n zonnebril op kan houden. We zijn nu een dag verder, en elke keer dat ik langs een spiegel loop moet ik even een blik werpen op mijn vers gekapte wenkbrauwen. Aanrader!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Make-up