Spice up your life - ontdek dé make-up trends van dit seizoen die je direct wil proberen

Ja, juist wanneer je thuis zit en je leven wel wat kleur kan gebruiken. Tijdgebrek is niet langer een excuus.

mac cosmetics model runway show
MAC Cosmetics

Toen de collecties voor deze herfst en winter werden gepresenteerd hadden we nog geen idee wat ons te wachten stond. Vol frisse moed creëerden designers de mooiste looks en deden de make-up artists daar nog eens een schepje bovenop.

Ondanks dat nu alles anders is en de gemiddelde mens vanuit huis werkt én vrij weinig buiten de deur beleeft, blijft het fijn om er het beste van te maken. Dit deden we al door weg te zwijmelen bij de mooiste looks tijdens Paris Fashion Week en door onszelf tijdens een flinke wandeling te vermaken met de leukste beauty podcasts. Naast deze bezigheden is een goede dosis selfcare belangrijker dan ooit. Leren houden van je onopgemaakte morning face is één punt van aandacht, maar het is minstens zo belangrijk om je af en toe eens goed uit te leven in de badkamer. Zorg voor een stralende huid door de fijnste maskers en juiste serums voor jouw huidtype. Daardoor staat elk van onderstaande make-up looks je nóg mooier.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Over de top oogschaduw
mac cosmetics model eye make up
MAC Cosmetics

Eigenlijk kunnen we deze trend nog breder trekken. Wat we namelijk zagen bij onder andere Vivienne Westwood waren namelijk gezichten bedenkt met 'accessoires'. Van grote opplak glitters tot een geblakerd gouden huid. Wellicht zijn de laatste twee meer geschikt voor je Zoom Halloween party en minder voor de gemiddelde conference call, maar opvallen mag. Probeer eens een knallende oogschaduw die je anders links zou laten liggen - en je bent geheid het middelpunt tijdens elke vergadering of Houseparty sessie.

2 Zien: Romy Boomsma's 5 minuten routine voor glowy skin
3 Statement lip
mac cosmetics klassiek
MAC Cosmetics

Als we de afgelopen tijd iets hebben geleerd, is het om een stapje terug te doen. De klassieke make-up look is hier een reflectie van, zoals we zagen bij Oscar de la Renta. Ga voor een sterke basis met de juiste foundation, een subtiele blush en een klein likje mascara. Heb je van jezelf volle wenkbrauwen? Kam ze lichtjes in model, maar maak ze vooral niet te perfect. Een rode statement lip is altijd een goed idee - het geeft net dat beetje extra oemphf aan je dag.

4 Glossy all the way
mac cosmetics glossy skin model
MAC Cosmetics

De glass skin is al een hele tijd trending en vertaalt zich dit seizoen ook naar make-up, zoals hier bij bij Christian Wijnants. Begin deze look altijd met een extra vette moisturizer. Kies daarna voor een highlighter met een glimmer erin en combineer deze met metallic oogschaduw en - je raadt het al - een lipgloss. Bij deze trend houd je de wenkbrauwen en wimpers redelijk neutraal; je huid speelt hier de hoofdrol.

5 Diepte creëren
mac cosmetics
MAC Cosmetics

Tot slot hebben we veel natuurlijke shades mogen bewonderen bij de AW20 shows, zoals in deze look van Kim Shui. Een bijkomend voordeel: met natuurlijke tinten kan je de mooie punten van je gezicht benadrukken - en dan hebben we het niet over een complete strobing look à la Kim Kardashian West. Hou het liever subtiel, met aardetinten op zowel je lippen, wangen als ogen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Make-up