Vogue Test: de beste manicures en pedicures van Amsterdam

De beste nagelsalons voor pedicures en manicures in Amsterdam getest door Vogue.

Building, Interior design, Property, Room, Design, Furniture, Architecture, Display case, Retail, Glass,
Soap Treatmentstore

Vogue testte de beste manicures en pedicures in nagelsalons van Amsterdam. Vijf leden van de redactie hebben salons getest op het breedste kleurenspectrum in lak en de beheersing van de behandelingen.

Sense Beauty & Lifestyle

Contributing Online Editor Nahawi Hoop

Nieuwezijdse Voorbrugwal 103, 1012 RG Amsterdam

De behandeling: Essential Manicure €29 en Essential Pedicure €41

Sense Beauty & Lifestyle vind je aan de Nieuwezijds Voorbrugwal 103, vlak bij het Centraal Station. Echte Amsterdammers zijn er, net zoals ik, vast een paar keer langsgelopen zonder enige weet dat er een mooie en rustgevende salon schuilt achter die stenen muren.

Na een lange werkdag plof ik hier neer voor een manicure en pedicure. Dames die bekend zijn met deze behandelingen denken vast, ‘dat duurt bij elkaar meer dan twee uur. Daar heb ik geen tijd voor.’ Maar dat hoeft niet zo te zijn, bewijst deze salon. Op verzoek worden de manicure en pedicure tegelijkertijd gedaan. Je staat binnen twee uur weer buiten!

Mijn favoriet voor de handen is de Essential Manicure. Een snelle behandeling waarbij de nagels worden geknipt en gevijld, de nagelriemen worden verzorgd én uiteindelijk komt ook het lakken aan bod. Zelf ben ik fan van de Shellac, die blijft zeker twee weken mooi zitten, is niet al te schadelijk voor je nagels en haal je thuis met een aceton-bad er zelf weer af.

Mijn voeten laat ik flink onder handen nemen – dat moet want tijdens de lockdown negeerde ik voor mijn gemak de verzorging hiervan. Voor de dames in de salon is dat geen probleem. Tijdens de Essential Pedicure wordt het hoognodige gedaan: voetenbad, knippen, vijlen, exfoliëren, moisturizen en daarna lakken. En oh wat zijn je voeten geweldig zacht na zo een behandeling. Als ik ze een week later in bed langs elkaar wrijf, ben ik nog steeds verbaasd over hoe fijn ze aanvoelen. Deze salon ziet mij zeker weten vaker terug.

SOAP Treatmentstore

De behandeling: Medi pedi (75 min.) + hands spoiled (45 min.)

Aantal kleuren: Zestien kleuren van OPI, plus een aantal extra opties van Essie. Wie een andere kleur wil kan uit een groot assortiment OPI en Essie kiezen, maar moet dan wel het potje aanschaffen.

Ervaring: We nemen plaats op een van de spiksplinternieuwe tronen (dat is manicure-jargon voor een stoel met een wasbak op voethoogte) middenin in de zaak - wellicht iets minder privé, maar als je met een vriendin gaat wel bijzonder gezellig. De pedicure wordt met uiterste precisie uitgevoerd, elke verdikking of velletje wordt onder de loep genomen. Pluspunt: de slippers die je meekrijgt indien je die bent vergeten.

Soap Treatmentstore Spuistraat 281, Amsterdam

Akasha Spa

De behandeling: Cosmetische manicure (45 min.) + cosmetische pedicure (60 min.)

Aantal kleuren: Het aanbod telt 36 potjes OPI, waarin een hoofdrol voor rood is weggelegd.

Ervaring: Een groot voordeel aan een manicure of pedicure bij de Akasha Spa in het Conservatorium Hotel, is dat je een bezoeker van de gehele spa bent. Gebruikelijk is dan ook om je om te kleden in bikini of badpak, een badjas en badslippers te lenen en na je behandeling ook een bezoek te brengen aan het zwembad, de sauna of het stoombad - dat is allemaal inbegrepen bij je behandeling. We worden in een aparte ruimte geholpen door een uitermate kundige Thaise, die ook zegt een mean massage te geven. De Thaise beheerst de kunst van het lakken tot in perfectie: we hebben geen nagellak-corrector of wattenstaafje gezien. Extra punten voor de bladen die we bij Akasha tijdens de pedicure krijgen toegereikt: onder meer de allernieuwste editie van de Britse Vogue.

Akasha Spa in het Conservatorium Hotel, Van Baerlestraat 27, Amsterdam

MJ Amsterdam

MJ Amsterdam

De behandeling: Klassieke pedicure en manicure met gellak.

Aantal kleuren: 44 kleuren of 68 als je de potjes meetelt die je moet kopen om te mogen kiezen.

Ervaring: Genomineerd voor de beauty award 2014, is MJ Studio de hidden gem van IJburg. De lichte salon is ruim opgezet en de ontvangst aller hartelijkst. Ik ben er voor een klassieke pedicure en manicure met gellak. De behandeling is uitermate professioneel, die ik met fijne (niet opdringerige) uitleg van diverse technieken onderga. De producten zijn allen van O.P.I en er kan maar liefst uit 44 kleuren worden gekozen (68 als je het potje ook aanschaft). Ik kies voor de frisse zomerkleur AmazON..AmazOff uit de nieuwste Brazil collectie; helemaal summer proof. Enige minpuntje voor de cappuccino lover, geen opgeklopte melk bij de koffie, maar dat is natuurlijk zo verholpen.

Mj Amsterdam, Pampuslaan 27-29, Amsterdam

Skins Cosmetics

Skins Cosmetics in L'Europe

De behandeling: Relaxing foot spa (70 min.) en manicure, beiden met gellak.

Ervaring: In februari van dit jaar opende Skins Instutite haar tweede vestiging in het Hotel De L’Europe, en met succes. Deze ondergrondse spa biedt een oase midden in de stad. Na wat verwarring bij de receptie (was mijn afspraak om half tien of tien uur, manicure of pedicure), mocht ik mij hullen in een heerlijke badjas en dito slippertjes (verplicht in de spa). Tijdens de ‘relaxing foot spa’ behandeling van maar liefst 70 minuten werden mijn voeten na een heerlijke suikerscrub van Margaret Dabbs en een ontspannende massage tot in puntjes verzorgd met Shellac. Therapist Nathalie deed het motto van Skins – Bespoke beauty en wellness – eer aan en mixte voor mij twee kleuren om de perfecte rouge noir-ish kleur te bereiken.

Skins Cosmetics in Hotel L'Europe, Nieuwe Doelenstraat 2-14, Amsterdam

Universal Nails

Universal Nails

De behandeling: Manicure met gellak (60 min.).

Aantal kleuren: De volledige Shellac-collectie.

Ervaring: Bij binnenkomst zou je misschien niet denken dat je hier uiteindelijk met de mooiste Shellac nagels wegloopt, maar het resultaat is echt heel goed. De experience waar je in andere salons voor komt heb je hier niet, maar uiteindelijk kom je voor een goede behandeling. De lak die wordt gebruikt is van het merk Shellac en dat de salon al twee jaar ervaring heeft merk je meteen. Een kundige lakster nam mijn nagels onder handen en het resultaat is gebleken: de komende twee weken blijven mijn nagels dieprood. Nu is het de vraag of ik hier wel zo veel outfits mee kan matchen.

Universal Nails, Maasstraat 25, Amsterdam

City Street Spa

De behandeling: Manicure en pedicure met gellak

Aantal kleuren: De volledige Shellac-collectie

Ervaring: Je komt binnen in echt een hele fijne ruimte, heel peaceful. Dan ga je zitten en krijg je thee met verse koksnoot en blauwe bessen. Daar word ik heel erg blij van. Ze gebruiken hier de lakken van Shellac, die verkrijgbaar zijn in veel verschillende kleuren. Als ze klaar zijn doen ze nog een olie op je nagels waardoor je nagelriemen helemaal zacht worden. Als je het van te voren aangeeft kunnen ze van alles voor je regelen zoals bijvoorbeeld het tegelijk uitvoeren van een manicure en pedicure. Het is geen standaard manicure die ze afdraaien. Ook doen ze echt een lange voetmassage, wat niet heel gebruikelijk is.

City Street Spa, Prinsengracht 764, Amsterdam

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nagels