Wordt afgebladderde nagellak de nieuwe beautytrend?

Wel als het aan dit gewilde modehuis ligt.

Khaite Herfst/Winter 2020 show in New York met afgebladderde nagellak.
Peter WhiteGetty Images

New York Fashion Week is momenteel in volle gang waar Amerikaanse modehuizen hun gloednieuwe Herfst/Winter collecties voor het aankomende jaar tonen. Zo ook label van het moment Khaite, in wiens show naast de kleding vooral één beauty-element opviel. Tijdens de show, met als titel Escape into New York, toonden de modellen de nieuwe collectie kleding, schoenen en tassen in combinatie met afgebladderde nagellak.

Khaite's afgebladderde nagellak

Hoewel het bijna lijkt alsof het om een vergissing gaat, zijn de nagels met afgebladderde nagellak natuurlijk volledig uitgedacht en aangebracht met een reden. De nail artist die verantwoordelijk is voor de stijl is Jin Soon Cho. Zij bracht de beautylook aan bij alle modellen die in de show liepen, bestaande uit twee lagen van haar eigen Black Absolute nagellak die vervolgens opzettelijk gedeeltelijk werd weggeveegd tijdens het aanbrengen. Mocht dat een nieuwe beautytrend worden, dan scheelt dat weer een hoop bezoekjes aan de nagelsalon.

Khaite herfst/winter 2020 show.
Albert UrsoGetty Images

Tegenover Vogue.com stelt Jin Soon Cho dat de keuze voor de nagellak een diepere reden heeft. 'Het is realistisch. Het geeft een realistische kijk op de moderne, jonge mensen van vandaag', stelt de nail artist. 'En iedereen kan het dragen: mannen, vrouwen, ongeacht wie je bent,' merkte ze op. De gekozen nagellak zorgt voor een rafelrandje bij de stijlvolle cool girl vibe die de modellen uitdroegen met de nieuwe collectie, waardoor ze niet zouden misstaan in een New Yorkse club.

Khaite h/w 2020 New York Fashion Week
Peter WhiteGetty Images

Khaite Herfst/Winter 2020

Khaite's nieuwe collectie staat in het teken van grunge, in de vorm van kleurrijke en gedurfde ontwerpen, die werden getoond in een donkere verlaten fabriek in hartje New York. Vele items waren bedrukt met dierenprints als zebra- en luipaardprint, en waren gemaakt van opvallende stoffen zoals fluweel, zijden en kasjmier. De collectie had als doel om zowel krachtig als sexy te zijn, een stijl waarmee het modehuis niet gelijk geassocieerd wordt. In een interview met Vogue.com vertelt de oprichter en creative director Cate Holstein over de keuze van het thema: 'Ik heb het woord "sexy" altijd vermeden en in plaats daarvan "sensueel" gebruikt. Maar op dit punt in mijn leven wil ik het gewoon omarmen.'

Khaite herfst/winter show tijdens NYFW.
Peter WhiteGetty Images
Khaite New York Fashion Week show.
Albert UrsoGetty Images

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nagels