Hands-on: zo verzorg jij het beste je nagels tijdens de lockdown

Van zelf je gellak verwijderen tot de beste nagelolie: hier lees je hoe jij sterke, gezonde en glanzende nagels houdt nu de nagelsalons dicht zijn.

Toen de eerste COVID-19-crisis uitbrak, werd er volop gespeculeerd welke relaties de lockdown wel of niet zouden overleven. Voor wie een intieme band met acryl of gellak onderhield was snel duidelijk dat die in elk geval ten einde zou komen. Nagelsalons waren immers dicht. Via allerlei kanalen werd – heel lief – gedeeld hoe je eigenhandig je gehavende gellak kon verwijderen. Doe-het-zelfverwijderpakketjes vonden gretig aftrek.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Onderhoud

‘In het begin heel leuk om zelf te doen, maar het is best veel werk, dus de lol was er ook snel weer van af,’ vertrouwde een gellakfanaat Vogue toe. Wikkels en folies, badjes aceton, buffers en vijlen: niet geheel geweldloos ook. Fast forward naar een paar maanden later: een feed vol mooie, sterke nagels. ‘Het is altijd goed om je nagels zo nu en dan even wat rust te geven,’ zegt Julie Kandalec, celebrity manicurist, educator en auteur van The Nail Art Design Book.

Advies

Wil je graag lange, sterke nagels van jezelf, maar hebben ze moeite met groeien? ‘Ik ben fan van simpele press-on nagels,’ tipt Kandalec. ‘De natuurlijke nagel eronder kan groeien, ze geven je nagels tijdelijk steun en ze zijn makkelijk te verwijderen. En nadat je natuurlijke nagels onder de uiteinden zijn uitgegroeid, is het makkelijker om ze te onderhouden.’ Gebruik een glazen nagelvijl – in plaats van een kartonnen – om breuken en scheurtjes te voorkomen, een versterkende toplaag en nagelriemolie om de nagels gehydrateerd en flexibel te houden (Vogue favoriet: de Dior Abricot oil).

Verzorging

Tijdens de lockdown kozen heel wat vrouwen – noodgedwongen – voor natuurlijke nagels. Maar dan wel sterk, gezond en glanzend graag. Hoe krijg je dat voor elkaar? Kan iedereen gezonde, lange nagels hebben? Kandalec: ‘Het korte antwoord is ja, maar je moet ze wel verzorgen. Het is net als met haar: iedereen heeft een bepaalde lengte waarbij het stopt en die maximale lengte verschilt bij iedereen. Maar de sleutel is om nagels te verzorgen zodat ze hun hele levensduur sterk blijven.'

De truc

‘Een truc is ze dagelijks te masseren met olie. Dat kan ook als er lak op zit (doe het dan aan de achterkant van je nagel). Het voordeel is tweeledig: de massage bevordert de bloedcirculatie, wat groei stimuleert, en de olie wordt in de nagelplaat opgenomen zodat de nagel (en -riemen) gezond, gehydrateerd en flexibel blijven,’ aldus Kandalec. Kia (de vrouw met de beste nagels die je ooit hebt gezien) van @handsby-hairitage zweert erbij. Ze tipt een zelfgemaakte mix van een theelepel Jamaican Black Castor Oil en twee tot drie druppels pepermuntolie. Een fijne nagelolie kopen kan uiteraard ook. Die van Kure Bazaar bevat castorolie, rozenblaadjes en damascusroosextract, is lekker stroperig en volledig biologisch.

Shop Vogue's Beauty Favorites


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Coronavirus