Royal nails: koninklijke nagels à la Meghan Markle doe je zo

Vogue's beauty director Karen van Ede vertelt je precies hoe jij nagels krijgt zoals die van de royals.

Nose, Finger, Hand, Nail, Jewellery, Neck, Fashion accessory, Ear, Ring,
Getty Images

Koninklijke nagels zijn een studie op zich. Want welke kleur nude is nu precies chic? Welke kleur staat voor rebels, en wat mag er op de tenen als die bloot uit een slippertje steken?

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Kort en groomed
Essie

Naar Meghans nagels werd al tijdens de bruiloft volop gegoogeld: ze droeg een bleke nuderoze nagellak. Vogue schreef: 'Markle's stylist en goede vriendin, Jessica Mulroney, deelde eerder mee dat haar favoriete nagellak voor de trouwdag van CND Vinylux is.’ Maar was dat zo? Sinds ze in Londen woont, is Meghans nagelsalon Nails and Brows in Mayfair, waar je tussen de 30 en 80 pond betaald voor een manicure. Meghans nagels waren op haar trouwdag volgens het Brits Koninklijk Protocol kort, verzorgd en nude gelakt. De nude had een grijze ondertoon, en pas later werd bekend dat het om Essie Ballet Slippers ging, de kleur die ook de Engelse Koningin zelf draagt sinds 1989.

Essie Ballet Slippers, € 8,99, Kruidvat

2 Terug naar nude
Essie

Al sinds haar verloving is Meghan teruggeschakeld naar nudes op haar nagels. Braaf! Haar schoonzusje Kate Middleton volgde de regels ook keurig op toen ze trouwde in 2011. Haar manicurist, Jo Hansford, onthulde toen dat het een combinatie was van Bourjois So Laque Ultra Shine, een heel zacht roze, en de beige Essie Allure. Een felle kleur zit er voor beide dames niet meer in. De dames aan het Brits Koninklijk Huis dragen geen felle kleuren, want die worden gezien als ordinair, rood in het bijzonder. Diana Mather, hoofd van een Brits consultance bedrijf voor goede manieren, zegt dat leden van het Brits Koninklijk Huis hun nagels ook nude lakken om een andere reden. ‘Als een nagel per ongeluk afbreekt, is dat veel minder zichtbaar als deze in een huidkleur gelakt is.’

Bourjois So Lacque Ultra Shine, € 2,99, Amazon

3 Royal rood
Essie

William Hanson, een Engelse etiquette coach, bevestigt dat Britten een felle kleur nagellak voor royals zien als not done. Grant Harrold, van de website The Royal Butler, zegt dat gelakte nagels voor Hare Majesteit de Koningin weliswaar een must zijn, maar dan wel in traditionele tinten en beslist niet in de laatste modekleuren. Best een pikant detail dus dat Lady Di na haar scheiding gezien werd met felrode nagellak. Er is zelfs een paparazzi foto (hoe kan het ook anders) waarop ze haar teennagels rood lakt. Na haar befaamde Vogue cover van Patrick Demarchelier onder leiding van Anna Harvey durfde Diana veel meer te experimenteren met zowel haar, make-up als nagels. Ze werd vaak gezien met vlammend rood gelakte vingernagels, rumour has it dat dat Revlon Red was. Overigens draagt ook Koningin Máxima in 40 procent van de gevallen ook een kekke rode nagel.

Revlon Red € 7,60, Parfumania

4 French chic
Essie

Maar op de bewuste Vogue cover heeft Diana een French manicure, je weet wel, transparant gelakt met een wit maantje, in die dagen (1991) reuze chic. De hamvraag is natuurlijk: wat dragen de royal dames op de tenen? Waarschijnlijk dezelfde Essie Ballet Slippers. En in slippertjes zie je ze niet vaak. Wij gewone stervelingen mogen die gelukkig wel aan met warm weer. En laat de nude teennagel nu hoogmode zijn! De kunst is wel om, als je een nude op je teennagels draagt, de nagel zo glad mogelijk te maken met een ridge filler of een vijl. Kort en recht afknippen, even opruwen en dan na de basislak de nude. Haal de lak er om de zoveel tijd af, zodat de nagel even een luchtje kan scheppen. En met de klassieke Abricot nagelcrème van Dior blijft iedere nagel, koninklijk of niet, mooi en gezond.

Dior Manicure Abricot nagelcrème € 25,45, Douglas.nl

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle