Rehab voor je nagels: hoe je weer gezonde, sterke nagels krijgt

Vogue's beauty director vertelt je wat je moet doen om je nagels weer in topvorm te krijgen.

nagels-rehab-beauty
Richard Burbridge, Vogue Nederland, maart 2018

Gellak is heerlijk, want je hebt er geen omkijken naar. Maarde lakken die zo heerlijk lang blijven zitten zijn niet bepaald gezond voor je nagels. En waren die al niet in topvorm van zichzelf, dan zijn ze na een sessie gellak vaak volkomen afgeleefd: dun, gemakkelijk te scheuren, broos. Dan zit er niets anders op dan een "nagel rehab", het liefst voordat de feestdagen straks losbarsten.

Even afkicken
Wist je dat veel nieuws op het gebied van nagellak uit de autolak-industrie komt, van de NASA en de tandheelkunde? Te gek, maar dat betekent dat de gezondheid van de nagel niet altijd voorop staat. Dat de nagel moet ademen is onzin, zeggen experts, maar helemaal dichtlakken is weer het andere uiterste. Je bent niet de eerste die aan een lange tijd gellak sneue, ongezonde nagels overhoudt. Bouw een rehab in van minstens 8 weken, vanaf nu dus, dan kun je straks weer strak gelakt.

Let op: je nagels knippen is uit den boze als ze brak zijn, omdat daarmee nagelplaatjes van elkaar gehaald worden en je het probleem alleen maar groter maakt.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Nail rehab
Water, Product, Beauty, Moisture, Beige, Liquid, Fluid, Skin care, Material property, Lotion,
Alessandro

Alles er af, en nee, niet peuterend of bijtend. Gewoon met een goede remover, die je eventueel in een bakje giet waar je vingers in passen. Aromatherapie tegen broze nagels. Deze acetonvrije nagellakremover verwijdert nagellak snel. Door de lecitine worden de nagels verzorgd en behouden zij hun elasticiteit. Drenk een wattenschijfje in de remover, leg op de nagel en laat goed inwerken. Dan zou je de lak er zo af moeten kunnen trekken.

Shop

2 Ideaal setje
ICI Paris XL

De ideale verzorging bestaat wat uit een nagelriemolie, een echt goede vijl, basislak en een remover met verzorgende ingrediënten die de nagelplaat niet uitdroogt. De nagel groeit vanuit de matrix, pal onder de nagelriem. Een nagelriemolie is belangrijk voor nieuwe gezonde nagels. De komende weken even een druppeltje per nagel inmasseren voor het slapen gaan. Dior Huile Abricot is een nagelserum zonder vettig effect, bomvol vitaminen en oliën

Shop

3 Bescherming
Sally Hansen

Doe altijd iets op de nagel, zeggen de experts, want een laagje beschermt de nagel ook. In het geval van een rehab is een voedende basislak slim. Overigens is het tikken met nagels op tablets, toetsenborden en telefoons helemaal niet zo slecht als we denken, want het stimuleert de matrix om nieuwe nagelcellen aan te maken. Sally Hansen heeft een heel legertje producten zoals een 7-in-1 Treatment die je nagels weer sterker maakt en gladder bovendien. Gebruik als rehabkuurtje of als basis voor nagellak. En als je nagels erg echt treurig aan toe zijn is de Hard as Nails ‘nail clinic in a bottle’ een goed idee.

Sally Hansen Hard as Nails

Shop

Sally Hansen 7-in-1 Treatment

Shop

4 French nude
Chanel

Wees de onschuld zelve met een voedende lak in subtiele roze- of perziktint. Doe er een basislaagje onder en haal in het weekend alles er af. Chanel la Base is een mooie beschermende en egaliserende lak, terwijl de Chanel Dissovlvant Douceur er alles weer snel afhaalt.

Chanel la Base

Shop

Chanel Dissolvant Douceur

Shop

5 Begin weer voorzichtig met 10free
L'oxygene

Als je weer gaat lakken, ga dan eerst een tijdje "10free", dus zonder alle slechte stoffen die de nagels kunnen aantasten. Je nagels knappen op van een water- en zuurstofdoorlatende 10free lak zoals Nailberry, die ook vegan is.

Nailberry nagellak

€20 via Cosmania

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nagels