Vogue
5 fitness trends die je deze lente wil ontdekken

beauty / Health & fitness

5 fitness trends die je deze lente wil ontdekken

Datum
Auteur
Angélique Heijligers
Marc de Groot, Vogue Nederland, september 2015

Samen een nieuwe fitnesstrend ontdekken is het nieuwe socializen. Want dankzij flexibele abonnementen, losse lessen en dagpassen kun je tegenwoordig je hart ophalen aan de meest uiteenlopende fitnesstrainingen. Vijf trends om (samen) deze lente uit te proberen.

1. Aan de bar
Sinds de balletbar een paar jaar geleden geïntroduceerd werd als fitnesstool, nemen de op ballet geïnspireerde work-outs een vlucht. Het einde van de trend is nog lang niet in zicht. Sterker nog: het wordt alleen maar leuker, nu studio’s barwork-outs aanbieden die nét weer even wat anders bieden dan we gewend zijn. Hot yoga-studio Equal en Movements Yoga bieden beide een barwork-out aan in een verwarmde ruimte. Studio 121 heeft zelfs twaalf (!) verschillende barvarianten. Showgirl Barre bijvoorbeeld, met een supervrouwelijke showgirltwist en een girlpowerplaylist, of Barre Booty, waarbij alles draait om strakkere billen (equalyoga.com en studio191.nl).

2. Baanbrekend
Zwemmen is dit voorjaar meer dan alleen baantjes trekken tijdens het uurtje vrij zwemmen in het zwembad. Natuurwater in en om de stad is helemaal (her)ontdekt als zwemplek en daar omheen zijn groepjes like-minded ontstaan die het hele jaar door in de vroege ochtend een frisse duik nemen. Iets minder vrijblijvend zijn de CrossFit-boxes, die je op warmere dagen spontaan trakteren op een outdoor WOD (Workout Of the Day), inclusief zwemmen.

Beetje goed voorbereid voor de dag komen kan dankzij Swim Gym in Amsterdam. Daar kun je meedoen aan de zogenaamde SWOD. Dat is inderdaad de Swim Of the Day. Iedere dag is er een andere zwemtraining, waarbij je bijvoorbeeld werkt aan je borstcrawltechniek en natuurlijk worden je conditie en spierkracht op de proef gesteld (swimgym.nl).

3. Yoga, maar dan anders
De yogacultuur heeft zich de laatste jaren steeds meer ontwikkeld richting rustige, meer meditatieve vormen. Bij Yin Yoga lig of zit je minutenlang in dezelfde houding, om vooral je bindweefsel te stimuleren, en bij Nidra Yoga word je in een staat ergens tussen slapen en waken in gebracht. Voor wie deze lente zin heeft weer vol energie yoga te beoefenen in een krachtige, vloeiende flow is er nu Luvi Yoga. De instructeur leidt je door een intensieve serie van houdingen die in elkaar overvloeien. Bewegingen, ademhaling en muziek worden op elkaar afgestemd (luviyoga.com).

4. Kruipen en klimmen
De naam Ido Portal gonst al een paar jaar rond in fitnessland. Portal onderzoekt hoe de mens van nature beweegt en vertaalt dat in zijn Movement Culture, oftewel kruipen, klimmen, spelen en vechten in al zijn facetten. Ido’s visie is inmiddels doorgedrongen in allerlei work-outs onder de naam Movement of Mobility. Eerst nog voor enkele liefhebbers, nu zijn de lessen bomvol. In de studio of buiten doe je allerlei oefeningen met je eigen lichaamsgewicht als basis. In een boom klimmen, balanceren op een richel, op je handen lopen, of de perfecte squat. Dankzij movement- en mobility-work-outs word je sterk, lenig, behendig, je krijgt een mooie lichaamshouding én je leert vooral je lichaam heel goed kennen. En dat alles bij elkaar is een enorme boost voor je zelfvertrouwen (crazymonkey.nl en hetgymlokaal.nl).

5. Serieus zweten
De populariteit van HIIT (High Intensity Interval Training) houdt ook in 2018 aan. Want van HIIT word je superfit en sterk én je zet je vetverbranding even flink aan. Het aantal apps dat inspeelt op de HIIT-trend is niet meer bij te houden en overal buiten of in een rustig hoekje in de gym zie je mensen zelfstandig hun work-out doen met een HIIT-app. Studio’s die  focussen op HIIT moeten dus wel iets extra’s te bieden hebben, en dat hebben People’s Place Gym en Saint & Stars. Bij binnenkomst in een van de high-end studio’s vraag je je even af waar je bent. Een nachtclub, gym, spa of lounge? People’s Place Gym en Saint & Stars zijn misschien wel de mooiste social hang-outs voor serieus zweten (peoplesplacegym.com en saints-stars.com).

Lip fillers en botox: lijk je er als 20-something juist ouder door?

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten