supermodel-helena-christensen-sloot-de-show-van-stine-goya-tijdens-copenhagen-fashion-week-264301
©Spotlight

Copenhagen Fashion Week is de laatste jaren uitgegroeid tot een internationale modeweek waar reikhalzend naar uitgekeken wordt. Van populaire Scandi merken als Ganni, Rotate, Saks Potts, Baum und Pferdgarten en Stine Goya tot aanstormend ontwerptalent, het is een opwindende week voor menig modeliefhebber. Het is dan ook geen verrassing dat grote namen in de industrie hun gezicht laten zien – niet alleen naast, maar ook op de catwalk. Het meest recente voorbeeld? Nineties supermodel Helena Christensen, die de show van Stine Goya afsloot.

Helena Christensen bij Stine Goya

Waar we eerder deze week bij de show van Saks Potts al een Hadid-zus én een topmodel uit de zeroes op de runway spotten, zien we – naar mate de Deense modeweek zich vordert – steeds meer bekende gezichten voorbijkomen. Zo liep Nederlands model Vera van Erp de show van The Garment en maakte kunsthistorica Cathelijne Blok haar opwachting bij de presentatie van Tess van Zalinge. Een groter modemoment kwam echter pas later, toen het Deense supermodel Helena Christensen als laatste model de afgezette Amaliegade in Kopenhagen betrad tijdens de show van Stine Goya, die de passende titel Homecoming had.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Christensen, een van de originele supermodellen van de jaren negentig samen met andere ‘groten’ als Naomi Campbell, Christy Turlington en Cindy Crawford, droeg een lichtblauwe one-shoulderjurk uit de nieuwste collectie van het Deense modemerk met golvende halslijn en een enkele pofmouw. Het was de afsluitende look van een collectie die zowel extreem kleurrijk (met als hoofdkleuren Barbiecore-roze, lila en pastelblauw) als typisch Scandi-minimalistisch (ontwerpen in neutrale kleuren met prachtige zilveren dertails) was.

Met de shows van merken als Rotate en Ganni nog op de planning, zijn we zeer benieuwd naar wat de catwalks van Copenhagen Fashion Week lente/zomer 2024 nog meer voor ons in petto hebben. Stay tuned.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door STINE GOYA (@stinegoyastudio)