Vogue
Being the Dolce Girl: 8 vragen aan Dolce & Gabbana's muze Kate King

beauty

Being the Dolce Girl: 8 vragen aan Dolce & Gabbana's muze Kate King

Datum
Auteur
Lara Oliveri
Dolce & Gabbana

Kate King is het gezicht van Dolce & Gabbana’s nieuwe geur: Dolce Rosa Excelsa. Het 22-jarige model zou zo de mooiste telg uit een typische Siciliaanse familie kunnen zijn, maar niets is minder waar: ze heeft haar roots in Canada. Op haar zeventiende kreeg ze een contract bij Elite Models en sindsdien bewandelt ze de catwalks van internationale modeweken en verschijnt ze op covers en in editorials van Vogue tot Love magazine. Sinds 2013 verschijnt ze regelmatig als het gezicht van Dolce & Gabbana’s geuren en huidverzorging, en wordt ze wel als de muze van het Italiaanse duo gezien. Wij spraken Kate over haar samenwerking met Domenico en Stefano, wat de geur voor haar betekent en uiteraard haar Dolce beauty routine

'Ik heb een keer in een hotel gevraagd of ze olijfolie konden brengen, dat bedoeld was voor mijn haar.'

Kate King

Hoe is het om samen te werken met Domenico en Stefano, en ook wel als hun muze te worden gezien?
Het voelt voor mij niet alsof ik zomaar werk met een team, maar met een echte Italiaanse familie, zoveel passie heeft iedereen voor het merk. En dat komt natuurlijk ook omdat Stefano en Domenico zo getalenteerd en gepassioneerd zijn. Je kunt zien dat ze allebei veel van hun land en cultuur houden, Italië staat echt centraal in hun werk en hun leven. Dat zie je aan de keuze van mensen, kleding en decor. Domenico heeft me persoonlijk verteld dat ik het gezicht zou worden van deze geur terwijl ik met hem werkte voor een andere opdracht. Ik was dolgelukkig!

Er wordt vaak gesteld dat een bepaalde geur een bepaalde herinnering kan oproepen, zoals Marcel Proust’s fameuze madeleine cakeje. Heb jij al een specifieke herinnering en associaties die je Dolce geuren bij je oproepen?
Elke geur heeft een speciale herinnering voor mij. De eerste keer dat ik deze nieuwe geur rook was ik wel verrast: mooi en delicaat tegelijk. Maar bij deze geur moet ik toch vooral terugdenken aan Sophia Loren en de dag die ik met haar doorbracht voor het fotograferen en filmen van deze campagne. Ik zou de geur dus met deze woorden omschrijven: elegant, sensueel, delicaat en charmant.  

Dolce & Gabbana

In de campagne is Sophia Loren je tegenspeler. Heb je jezelf op een andere manier voorbereid omdat je wist dat je met zo een icoon zou werken?
Omdat ik nu meerdere keren met Domenico en Stefano gewerkt heb, wist ik beter wat ze van me verwachtten tijdens de opnames. Dus in die zin heb ik mij niet extra hoeven voorbereiden. Het was natuurlijk fantastisch om dit keer samen te kunnen werken met een icoon als Sophia Loren, en ook wel spannend. Maar het was leuker om met haar te werken dan ik had verwacht. Ze is eigenlijk heel vriendelijk en grappig. Ze stelde me ook erg op mijn gemak, waardoor er totaal geen spanning was en ik echt van het moment kon genieten.

Je bent Canadees; hoe heb je je voorbereid om te kunnen transformeren tot deze Siciliaanse godin?
Ik werkte gelukkig met een fantastisch haar- en make-up team die me totaal lieten voelen als Rosa, het personage dat ik vertolk in de campagne. Dit hielp me enorm om me te kunnen identificeren met het personage. De regisseur, Giuseppe Tornatore heeft me daar ook goed bij geholpen. Hij was heel geduldig met me en weet precies wat hij wil, én wat Dolce & Gabbana wil; de Siciliaanse sfeer. Hij hielp me bijvoorbeeld met het goed uitspreken van de Italiaanse woorden zoals grazie, of was het grazia? Haha. Ik probeerde de woorden in ieder geval zo Italiaans mogelijk uit te spreken.

Heb je nu een favoriet Italiaanse woord?
Helaas spreek ik geen Italiaans, maar ik zou het wel graag willen. Ik heb een aantal zinnen in het Italiaans moeten zeggen tijdens het shooten, dus daarvan heb ik geleerd hoe ik ze moet uitspreken. Mijn favoriete woord… dan ga ik voor bellissima. Al het mooie van het Italiaanse komt daarin samen vind ik.

Hoe verzorg je je huid om die typische Dolce glow te krijgen?
Ik behandel mijn huid op een redelijk simpele manier. ’s Ochtends als ik op sta maak ik mijn huid schoon en verzorg ik hem met moisturizer van de Dolce & Gabbana Essential lijn met SPF. ’s Avonds doe ik dit eigenlijk opnieuw maar dan met een meer voedende crème, zodat mijn huid als ik ‘s ochtends wakker word verzorgd en sterk is. Af en toe gebruik ik een speciale gezichtsbehandeling met de Aurealux Mask van Dolce & Gabbana. Dat geeft mijn huid echt een glow.

En hoe onderhoud je je prachtige haar?
Eigenlijk gebruik ik niet zo veel voor mijn haar. Het enige wat ik altijd gebruik is olie. Het maakt niet zo veel uit welke olie, van kokosnoot tot amandelolie. Ik heb zelfs een keer in een hotel gevraagd of ze olijfolie konden brengen, dat bedoeld was voor mijn haar!

Dolce & Gabbana, Lente 2016

Tot slot, is er een bepaald item van Dolce & Gabbana’s nieuwe Lente/Zomer collectie die we je zien dragen tijdens een warme Siciliaanse zomerdag dit jaar?
Je voelt je echt een prinses in hun creaties. Ze zijn prachtig en licht. Er is een jurk uit de nieuwe collectie gemaakt van licht materiaal die tot de grond reikt. Hij heeft een rozen patroon met roze details. Die vind ik prachtig. Daar zie ik mij zeker in lopen op een Siciliaanse zomerdag! 

Bekijk de campagne-video voor Dolce Rosa Excelsa met Kate King en Sophia Loren. 

Youtube Dolce & Gabbana

Kristen Stewart is het gezicht van Chanels nieuwe make-up lijn

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten