Vogue
Chrissie Teigen deelt selfie met borstkolf

beauty

Chrissie Teigen deelt selfie met borstkolf

Datum
Auteur
Door de redactie
Getty Images

Niet veel jonge moeders zullen al kolfend een selfie van zichzelf op Instagram zitten, maar waarom niet? Dat zal model Chrissy Teigen gedacht hebben toen ze in avondjurk, met borstkolf en al, in de auto zat om met haar man, zanger John Legend, op date night te gaan. Het maakt Legend alleen maar heel trots op zijn vrouw, en dat uit hij in het bijschrift op Instagram.

Openbaar

Vogue sprak eerder gezicht van Artipoppe Romy Boomsma al over borstvoeding geven in het openbaar. Volgens het Nederlandse model, en moeder van dochtertje Bobby en pasgeboren zoon Mozes, zou dit volstrekt normaal moeten zijn, maar dit is – zo bleek ook uit de social media-reacties op dat interview – niet voor iedereen zo. Waarschijnlijk zit Teigen in hetzelfde kamp als Boomsma. Terwijl we op Instagram steeds vaker tal van prachtfoto's zien langskomen van borstvoedende moeders, zijn deze vaak nog wel mooi in scène gezet. Prachtig om te zien, maar spontane foto's zijn daarbij een stuk schaarser. Deze Vogue.com editor geeft zelfs toe dat toen ze net was bevallen van haar eerste kind ze haar man toen ze de borstkolf aanlegde sommeerde de kamer te verlaten, de deur achter zich te sluiten en haar nooit meer in die staat te mogen zien. Diezelfde schrijver beaamt nu hoe gewoon het eigenlijk zou moeten zijn, en hoe dapper ze deze outing vindt van Teigen.

Stigma

Waarom voel ik me zo beschaamd, vraagt Vogue-schrijver Patricia Garcia zich af? 'Het is een feit dat elke borstvoedende moeder, die meerdere uren achter elkaar niet bij haar kind in de buurt kan zijn, moet kolfen. Het is essentieel voor het moederschap, zo normaal als het verwisselen van een luier. Het wordt gedaan door werkende moeders, en zij die thuis blijven bij hun pasgeboren baby.' In dit artikel komen ook meerdere vrouwen aan het woord die het maar een lastige onderneming vinden op de werkvloer. Gelukkig is Chrissy Teigen trouwens niet de enige die zichzelf met borstkolf op de foto zet om het taboe te doen vervagen: in haar documentaire serie, laat topatleet Serena Williams zichzelf aan de wereld zien terwijl ze continu aan het kolfen is – zelfs bij haar trainer en voor een grote wedstrijd. Model Behati Prinsloo deelde ook een foto van zichzelf op Coachella, waarbij ze een kolf vasthoudt met gekscherend het bijschrift #pumpanddump.

Kim Kardashian West onder vuur wegen stijlen van dochter Norths (5) haar

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten