Vogue
Dior lanceert 40 tinten foundation

beauty

Dior lanceert 40 tinten foundation

Datum
Auteur
Door de redactie
Dior

In de beautywereld zien we dat steeds meer make-up merken inclusiviteit promoten, door een wijde range aan foundation- en concealerkleuren te lanceren. Na Rihanna's Fenty Beauty collectie, Kylie Jenners veelkleurige concealerlijn, en steeds meer variatie in make-upmerken als Nars, Huda Beauty en Marc Jacobs is het nu de beurt aan Dior om meer kleuren toe te voegen. Tijdens Diors Resort 2019 show afgelopen vrijdag lanceerde het merk meteen de nieuwe Dior Backstage beautycollectie. In de make-upcollectie, bedacht door Dior Beauty’s creative director Peter Philips, zitten 40 verschillende foundation kleuren, grote kans dus dat er een match voor jouw huidskleur bij zit.

Voor iedereen

We wilden geen intimiderende pro-line lanceren, in plaats daarvan wilden we onze professionele expertise van achter de schermen gebruiken om het leven van vrouwen makkelijker te maken,’ vertelde Philips backstage tegen de Britse Vogue. ‘Ik wilde dat het praktisch was. Ja, voor make-up artists, maar ook voor alle vrouwen. Vrouwen die mooi en beautified willen zijn, zonder naar een masterclass te hoeven gaan. Een professionele aanpak maar met gemak.’ De kern van de collectie is de 40-kleurige foundation, die gebaseerd zijn op 16 verschillende levels van intensiteit en zes ondertonen (cool, cool rosy, neutral, warm, warm peach en warm olive). De foundation belooft eveneens long-wearing en waterproof te zijn.

Around the world

‘Als make-up artist mix ik vaak meerdere foundations om de perfecte kleur te creëren voor de huid van een model. Maar dat is mijn baan. Dus ik dacht, zou het niet geweldig zijn als dat meisje de perfecte tint in de winkel zou kunnen vinden? Het zou geen probleem moeten zijn voor een vrouw om de juiste kleur te vinden,’ aldus Peter Philips. ‘Ik weet nog dat ik vroeger met Karen Elson werkte, en ik moest een kleur speciaal voor haar mixen. Uiteindelijk wilde ze de kleur zo graag hebben dat ik hem cadeau heb gegeven. En voor meisjes met een donkere huid kan het ook lastig zijn de juist tint te vinden.’

Dior

Koninklijke touch

Naast de foundation bestaat de collectie uit kwasten, oogschaduw paletten, wenkbrauw paletten, een lip palet, contour palet en highlighting palet. ‘Het zijn basics, echt mooie essentials,’ legt Peter uit aan Vogue UK. Hij wacht de reactie van het publiek af, en gaat aan de hand daarvan wellicht nog meer kleuren en producten lanceren. Daniel Martin, de make-up artist van Meghan Markle’s huwelijksdag, is een Dior Beauty ambassadeur, dus het zou zomaar kunnen dat hij de producten op de nieuwe duchess heeft gebruikt. De uitgebreide collectie lanceert officieel op 15 juni op Dior.com.

Dior

Waarom Kaia Gerber de belichaming is van Marc Jacobs' ultieme zomergeur

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten