Vogue
'Dragon's blood' is de nieuwste trend op beautygebied

beauty

'Dragon's blood' is de nieuwste trend op beautygebied

Datum
Auteur
Door de redactie
Instagram Nip + Fab

'Dragon's blood', of drakenbloed, mag dan misschien wel klinken als iets uit de hitserie Game of Thrones, in de beautywereld betekent het niets meer dan een speciaal soort bomensap dat fantastische effecten zou hebben op je huid. Het goedje zit verwerkt in zowel crèmes als parfums en is al jarenlang op de markt maar krijgt sinds kort weer hernieuwde aandacht, omdat het zogenaamd helende en kalmerende krachten heeft. 

Dragon's blood

Volgens Dr. Sejal Shah, een dermatoloog uit New York, is dragon's blood een sap uit het hars van de Croton Lechleri-boom, die je onder meer kunt vinden in de regenwouden van Peru. 'Het wordt in Zuid-Amerika gebruikt voor de jarenlange medische werking ervan', zegt Dr. Shah tegen website Fashionista. 'Zo wordt er gedacht dat het een antibacteriële, ontstekingsremmende en helende werking heeft. Ook kan het dienen als een soort beschermlaag voor de huid.' Het goedje kan vooral helpen bij een geïrriteerde en ontstoken huid. 

Populair

Het is opmerkelijk dat dragon's blood hernieuwde aandacht krijgt, terwijl het al jarenlang bestaat. Dr. Shah denkt dat mensen graag terugkeren naar de basics, ook op beautygebied: 'We zien steeds meer producten die gemaakt zijn van enkel natuurlijke ingrediënten. Ook is het een traditioneel geneesmiddel dat al jaren gebruikt wordt in veel culturen.' Daarbij zijn mensen steeds meer op zoek naar producten die hun huid op 'magische wijze' kunnen genezen van huidproblemen als roodheid en acne.

Kritiek

Niet iedereen is fan van het middeltje. Dr. Nava Greenfield van de Schweiger Dermatology Group in New York is niet overtuigd van de werking. 'Ik denk niet dat ik het ingrediënt zou aanraden aan mijn patiënten. De enige onderzoeken die ik erover heb gezien, gingen alleen over het helen van wonden en zelfs dat bewijs is niet voldoende', aldus Dr. Greenfield aan Fashionista. Hoewel het bewijs misschien nog achterblijft, is dragon's blood een natuurlijk product en kan het uitproberen ervan geen kwaad, tenzij je een chronische (huid)ziekte hebt. In dat geval kun je best je dermatoloog raadplegen. 

Groene luxe uit alle hoeken van de wereld

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten