Vogue
#Freethepimple is dé nieuwste Instagram-beweging en dat werd tijd

beauty

#Freethepimple is dé nieuwste Instagram-beweging en dat werd tijd

Datum
Auteur
Door de redactie
Instagram/@mmadisonspence

Binnen de mode- en beautywereld worden all-natural looks steeds normaler. Gezichten worden niet meer dichtgeplamuurd en huidproblemen zoals acne worden niet meer verborgen. Zo maakte de New Yorkse fotograaf Peter DeVito eerder dit jaar een portrettenserie waarop we 'Acne is normaal' konden lezen op de gezichten van de modellen. Een tijdje later maakte dezelfde fotograaf een serie waarin modellen gefotografeerd zijn met hun echte huid, inclusief littekens en puistjes. Ook op Instagram zien we deze trend terugkomen. De nieuwste skin positivity beweging is #Freethepimple, begonnen door modestudent Louisa Northcote, die heel open is over haar eigen huidproblemen en daar foto's van deelt op haar Instagram.

#Freethepimple

We kunnen niet ontkennen dat onze Instagram-feed volstaat met de meest perfecte plaatjes van influencers en modellen. Vaak komt er een hoop make-up en Photoshop aan te pas, wat het beeld dat wij van schoonheid hebben compleet verstoort. Sommigen zijn inderdaad gezegend met een spotless skin, maar de meesten onder ons hebben wel eens een pukkeltje (of meer).

De Britse studente Louisa Northcote begon #Freethepimple, een beweging op Instagram waarbij vrouwen worden aangemoedigd hun huid te omarmen, hoe die er ook uitziet. 'Toen ik opgroeide had ik niemand om over mijn acne te praten. Dus nu heb ik door middel van deze hashtag een community opgebouwd', vertelde Louisa aan online platform i-D.

Het is natuurlijk prima als je jouw puistjes liever bedekt met make-up, maar een all-natural look met een onzuivere huid hoort geen taboe te zijn. Met #Freethepimple wordt dat taboe doorbroken. En dat werd tijd.

Bella Hadid heeft een nieuwe, bot afgeknipte bob

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten