Vogue
Karl Lagerfeld lanceert 50-delige make-up collectie

beauty

Karl Lagerfeld lanceert 50-delige make-up collectie

Datum
Karl Lagerfeld x ModelCo

De 84-jarige Karl Lagerfeld verrast nog steeds: zojuist heeft Women’s Wear Daily bekend gemaakt dat de modeontwerper een samenwerking aan gaat met het Australische make-upbedrijf ModelCo. Op 14 mei zal een 50-delige (!) limited edition make-up collectie wereldwijd worden uitgebracht.

Brede doelgroep

Hoewel Karl Lagerfeld vaak gekleurde cosmetica gebruikt voor zijn illustraties, is het volgens hem toch iets heel anders aan een daadwerkelijke make-upcollectie te werken. 'Ik weet niets over het technische gedeelte; ik ken alleen het esthetische gedeelte,' vertelt Lagerfeld aan WWD. De make-upproducten zijn niet op een specifieke doelgroep gericht. 'De collectie is gemaakt voor mensen van elke leeftijd die het leuk vinden – ook jonge mensen die meer over make-up weten dan ieder van ons.'

Karl Lagerfelds schets voor de collectie, Karl Lagerfeld x ModelCo

Modieuze metgezel

Pier Paolo Righi, CEO van Karl Lagerfeld, geeft aan dat ze een samenwerking met ModelCo zijn aangegaan omdat 'het team out of the box denkt. Ze zijn goed verbonden met het millenial publiek en hebben een basis in mode. (…) Deze samenwerking laat een nieuwe, hele relevante manier zien hoe we een connectie kunnen maken met ons publiek, voor wie we veel meer zijn dan een modemerk – we zijn een modieuze metgezel in hun dagelijks leven. Er mooi uitzien wanneer je naar buiten gaat is, uiteraard, belangrijk voor onze consumenten, en we zijn erg blij dat we heb hiermee kunnen helpen.' Lagerfeld himself heeft veel inbreng gehad in het ontwerp van de collectie. Meerdere producten hebben een gestileerde versie van de ontwerper zelf als dop, zoals altijd herkenbaar door de zonnebril, paardenstaart en stropdas. Sommige verpakkingen zullen een eerbetoon zijn aan de beroemde kat van Karl, Choupette.

Karl Lagerfeld x ModelCo

Full face

Het thema van de make-upcollectie (voor alle huidtypes) is illuminated beauty. 'Elk product is illuminated door de verpakking of een innovatieve formule,' vertelt ModelCo CEO Shelley Sullivan. 'De Lip Lights lichten letterlijk op door een ingebouwd LED-lampje,' voegt ze toe, over de acht matte kleuren lipstick, acht lipglossen en vier special effect topcoats. Ook zit er een liquid liner, zwarte volumizing mascara, fiber brow gel en potlood duo, poeder highlighter en kwastenset in de collectie – oftewel, je kunt straks je hele gezicht bedekken met Lagerfeld make-up.

Karl Lagerfeld x ModelCo

Verzamelcollectie

Prijzen zijn omgerekend 12,40 euro voor de lippenbalsem, 23,20 euro voor de lipstick en lipgloss en 53,80 euro voor het Choupette oogschaduwpalet. Ook is er een cadeauverpakking met Lagerfelds handtekening en een mini lip kit, voor 161,30 euro. De collectie is te koop in Karl Lagerfeld winkels, via Karl.com, via ModelCo’s distributie netwerk (in Nederland is dat alleen Douglas) en Modelco.com.

Karl Lagerfeld x ModelCo

Selena Gomez toont nieuwe retro bob met pony op Instagram

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten