Vogue
Kim Kardashian West onder vuur wegen stijlen van dochter Norths (5) haar

beauty

Kim Kardashian West onder vuur wegen stijlen van dochter Norths (5) haar

Datum
Auteur
Door de redactie
Getty Images

Terwijl 'natuurlijk haar' juist zijn doorbraak lijkt te krijgen in de beautywereld, denkt Kim Kardashian West daar anders over. Natuurlijk is zij een kameleon op het gebied van hairdo's, – van kort naar lang, van witblond naar gitzwart binnen één eetmaal – maar nu voert ze deze styling ook door bij haar oudste dochter, die zojuist haar vijfde verjaardag in New York vierde.

Schadelijk

Verschillende celebrities, waaronder Solange Knowles, hebben hun haar juist afgeschoren nadat ze het jarenlang – en sommigen zelfs al sinds hun jeugd – hebben blootgesteld aan straighteners. Alles om je eigen haarstructuur, of dat nu een afro is of golvend, maar niet tot zijn recht te laten komen. Kleine North droeg in de Big Apple, onderweg naar ijssalon Cool Mess, een neonroze Adidas trainingspak, die niet te missen was. Het was weliswaar haar kapsel dat controverse opriep op Twitter: Met het haar strak naar achteren gekamd in een gladde paardenstaart, was er ineens niks meer over van haar natuurlijke krullen die haar signatuur zijn. 'Het is het verlichtte YouTube tijdperk, waarbij iedereen zichzelf kan zijn', schreef een fan: 'Wat is hier gebeurd?!' Anderen maakten zich zorgen om Norths haar, dat permanente schade kan oplopen als het al op zo'n jonge leeftijd chemisch wordt behandeld.

Biracial

Dit is niet de eerste keer dat dergelijk incident zich voordoet in celebrity-kringen. Een paar jaar geleden klaagde actrice Halle Berry haar voormalige vriend, Fransman Gabriel Aubrey, aan omdat hij het haar van hun toen zesjarige dochter Nahla had laten straightenen, met toevoeging van highlights. In haar woorden was dit een poging van Aubrey om 'Nahla's biraciale identiteit te onderdrukken.' De rechter oordeelde later dan geen van beide ouders iets aan de natuurlijke staat van het uiterlijk van het kind mocht veranderen.

Isabel Marant zal haar eerste make-upcollectie lanceren

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten