Vogue
Lena Dunham plaatst een foto met krachtige boodschap op Instagram

beauty

Lena Dunham plaatst een foto met krachtige boodschap op Instagram

Datum
Auteur
Door de redactie
Getty Images

De 32-jarige Amerikaanse actrice, schrijver en producer heeft haar privéleven nooit onder stoelen of banken gestoken en gebruikt haar social media kanalen graag als dagboek. Ze houdt haar volgers op de hoogte van alles wat in haar leven speelt, zonder filter. Ook op haar website Lenny Letter schrijft ze over relaties, politiek, vrouwenrechten en over haar gevecht tegen de chronische ziekte endometriose. Vandaag besluit ze te schrijven over het vrouwenlichaam.

Instagram @lenadunham

Body positivity

De foto die Lena Dunham  vandaag op haar Instagramaccount deelt heeft inmiddels al meer dan 440 duizend likes. Het is vooral haar boodschap die mensen raakt. Dunham schrijft: 'Aan de linkerkant: 138 pond [62 kilogram, red], de hele dag gecomplementeerd worden, uitgevraagd worden door mannen en op de cover van een tabloid staan met de kop ''diëten die werken''. Daarbij mentaal ziek zijn en alleen overleven op kleine hoeveelheden van suiker, liters cafeïne en medicijnen. En op de rechterfoto: 162 pond [73 kilogram, red], gelukkig, alleen complimenten krijgen van mensen die ertoe doen en om redenen die ertoe doen.' De actrice wil benadrukken dat je gewicht niks te maken heeft met geluk.

Emotionele reacties

De 3,1 miljoen volgers op haar Instagramaccount prijzen Dunham de hemel in met reacties als: 'Ik verkies de grotere, gezondere, meer gelukkige glimlach op de rechterfoto' en 'Ik hou ervan om posts als deze te lezen. Gelukkig zijn met jezelf (intern en extern) betekent alles. We zijn gewoon menselijk. Ongeacht ons geslacht. Bedankt voor de inspiratie. Dit beeld zegt meer dan duizend woorden.' Ook televisiepresentator en vriendin Chelsea Handler plaatst een reactie. Actrices Olivia Munn en Padma Lakshmi laten een een hartjesemoji achter onder de foto. 

'Dragon's blood' is de nieuwste trend op beautygebied

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten